Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Πολυμέσων Europrix 2010


Έως την 1η Ιουλίου διαρκεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό πολυμέσων Europrix 2010. Ο διαγωνισμός, που επιβραβεύει τις πιο καινοτόμες και δημιουργικές πολυμεσικές (multimedia) εφαρμογές της Ευρώπης, διοργανώνεται φέτος για 13η χρονιά, καλώντας φοιτητές και νέους επαγγελματίες του χώρου (και από την Ελλάδα) να υποβάλλουν τις ιδέες τους και να προβάλλουν τη δουλειά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν καινοτόμα έργα από τον χώρο του ηλεκτρονικού περιεχομένου και του σχεδιασμού, άσχετα από το μέσο ή την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν. Συγκεκριμένα, μπορούν να υποβληθούν έργα στις κατηγορίες:

- Online/Διαδικτυακά έργα: κάθε είδους διαδικτυακό περιεχόμενο και εφαρμογές, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν εμπεριέχουν δυνατότητες ευρυζωνικής εμπειρίας, επιδεικνύοντας υψηλή διαδραστικότητα, παγκοσμιότητα, χρήση μέσων real-time και streaming.

- Offline περιεχόμενο/Διαδραστικά DVD: πολυμεσικά έργα με έμφαση στην εκφραστική, συναισθηματική και πλούσια σε μέσα αφήγηση μιας ιστορίας.

- Κινητές εφαρμογές και περιεχόμενο: καινοτόμες εφαρμογές ή περιεχόμενο που χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των νέων πλατφόρμων, προσφέροντας νέες πολυμεσικές λύσεις.

- Παιχνίδια: ψυχαγωγικό περιεχόμενο που περιλαμβάνει διαδραστικότητα και δίνει αξία στους χρήστες.

- Γραφικά και σχέδιο υπολογιστών: εντυπωσιακό οπτικά περιεχόμενο που μεταφέρει τους χρήστες σε εικονικά μέρη του κυβερνοχώρου.

- Εργαλεία περιεχομένου και σχεδιασμός interface: δραστικά εργαλεία περιεχομένου, διαχειριστικά συστήματα και τεχνολογικές καινοτομίες στον σχεδιασμό διεπιφάνειας.

- Διαδραστικές εγκαταστάσεις: περιεχόμενο για νέες πλατφόρμες και πλήρως ψηφιοποιημένα περιβάλλοντα, με υψηλά επίπεδα διαδραστικότητας.

- Δικτυακό και Ψηφιακό βίντεο/TV: περιεχόμενο για το πλήρως ψηφιακό μέλλον της τηλεοπτικής εμπειρίας που περιλαμβάνει τον χρήστη.

- Κινούμενο σχέδιο: εικονικοί κόσμοι με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας σε καινοτόμα μονοπάτια.

Φέτος θα δοθούν επιπλέον τρία βραβεία: Βραβείο καινοτόμου πολυμεσικής ιδέας, Ειδικό βραβείο GRAZ για την συμμετοχή με τις καλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές και Ειδικό Βραβείο STYRIA για το πιο δημιουργικό σχέδιο.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμού έχουν όλοι οι νέοι έως 30 ετών από 38 ευρωπαϊκές χώρες (και την Ελλάδα φυσικά), το Ισραήλ και την Τουρκία. Μάλιστα, ο διαγωνισμός φέτος θεσπίζει, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, τη δωρεάν συμμετοχή για όσους παίρνουν μέρος για πρώτη φορά. Για τους υπόλοιπους το κόστος συμμετοχής είναι 25-50 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Νοεμβρίου στο Γκρατς της Αυστρίας, ενώ μια σειρά από εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού www.europrix.org

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου