Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Έρχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα!


Αυτοκίνητα που πετάνε χωρίς να έχουν έλικες ή φτερά, είναι μια εικόνα που συναντούμε σ�� ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Σύντομα όμως χάριν στις στρατιωτικές εφαρμογές και προγράμματα του Defense Advanced Projects Agency (DARPA), θα δούμε στρατιωτικά οχήματα που θα έχουν την δυνατότητα να ίπτανται σαν αεροσκάφη και να κυκλοφορούν στον δρόμο. Και όλα αυτά με αυτονομία καυσίμου 320 περίπου χιλιόμετρα με μια μόνο δεξαμενή. Επιπλέον δεν θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη αεροδιαδρόμου για την απογείωση τους!

Το πρωτότυπο μοντέλο που θα ονομάζεται transformer, θα παρέχει τη δυνατότητα στο στρατιωτικό προσωπικό να αποφεύγει παραδοσιακές απειλές όπως ενέδρες και νάρκες, ή οδοφράγματα. Η ιδέα ενός ιπτάμενου οχήματος δεν είναι καινούργια, ωστόσο το όχημα που πρόκειται να κατασκευαστεί θα έχει αυξημένη απόδοση και χρηστικότητα.

Πρόκειται για ένα τετραθέσιο όχημα, με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου άνω των 500 κιλών, που θα μπορεί να κινείται σαν εκτός δρόμου - όχημα, αλλά θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται άμεσα. Επιπλέον θα μπορεί να πετάει σε ύψος 3000 μέτρων με ταχύτητα ίση με εκείνη ενός ελαφρού αεροσκάφους Τσέσνα, ενώ θα μπορεί να προφέρει δυνατότητα εναλλαγής χειρισμών κατά την μετάβαση από ιπτάμενη κατάσταση σε προσεδάφιση.

Το Πεντάγωνο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 54 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του προγράμματος.
"Στα τέσσερα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Defense Advanced Projects Agency, "το πρωτότυπο θα είναι έτοιμο για δ

οκιμή".

πηγή:http://pyles.tv/home.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου