Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

17χρονος εφηύρε ιατρικό προϊόν που σταματάει ακαριαία την αιμορραγία

17χρονος εφηύρε ιατρικό προϊόν που σταματάει ακαριαία την αιμορραγίαΤον τρόπο να σταματήσει επιτόπου η αιμορραγία, ακόμη και στην περίπτωση απώλειας αίματος με μεγάλη ορμή, όπως φαίνεται έχει βρει ο Joe Landolina, από όταν μάλιστα ήταν 17 χρονών.

Ο Joe Landolina –22 χρονών σήμερα, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Suneris, της εταιρείας βιοτεχνολογίας που δημιούργησε προκειμένου να λανσάρει το προϊόν του– ισχυρίζεται πως μέσα σε 12 δευτερόλεπτα με τη χρήση του προϊόντος είναι δυνατόν να κλείνει κάθε πληγή που αιμορραγεί.


Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως η εταιρία του θα ξεκινήσει να αποστέλλει το VetiGel –όπως ονομάζεται η ουσία, σαν ζελέ, που χορηγείται με μια σύριγγα στην πληγή– σε κτηνιάτρους, ενώ όπως λέει, δεν θα αργήσει και η ημέρα που το προϊόν θα είναι διαθέσιμο για χρήση σε ανθρώπους. Αυτήν τη στιγμή, το προϊόν που διατίθεται αφορά ένα πακέτο που περιέχει πέντε σύριγγες και κοστίζει 150 δολάρια.

Σχέδιο του Landolina είναι πρώτα η εδραίωση της εταιρείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και έπειτα η επέκταση της δραδτηριότητάς της σε Ευρώπη και Ασία, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους. Η εταιρεία, εξάλλου, έχει συνάψει ήδη συνεργασία με τη VetPlus, μια βρετανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων για ζώα.

Όταν το προϊόν θα είναι κατάλληλο και για χρήση από ανθρώπους, προτεραιότητα θα δοθεί στον στρατό και στα νοσοκομεία, για να διατεθεί στη συνέχεια και για ατομική χρήση. Παρά τις εβδομαδιαίες συσκέψεις με κτηνιάτρους, υποστηρίζει ο Landolina, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία αρνητική επίπτωση της χρήσης του προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Joe Landolina είχε εφεύρει μια πρώιμη εκδοχή του εν λόγω προϊόντος στο εργαστήριο του παππού του, όταν πήγαινε ακόμη στο Γυμνάσιο. Στο πρώτο έτος των σπουδών του, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από κοινού με έναν φίλο του συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό επιχειρηματικότητας με το ζελέ που είχαν παράξει. Παρότι η πλειοψηφία των αντιπάλων τους ήταν μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων, κατάφεραν να κερδίσουν τη δεύτερη θέση.


[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου