Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αρνητικοί άνθρωποι: Πώς μπορείς να τους αντιμετωπίσεις

7 μυστικά για να διατηρήσεις τη θετική ενέργεια στη ζωή σου 


Τους αρνητικούς ανθρώπους δεν θα δυσκολευτείς να τους αναγνωρίσεις. Είναι σε μεγάλο βαθμό απαισιόδοξοι και μπορούν εύκολα να σε εξαντλήσουν ψυχολογικά. Η καταστροφική ενέργεια και το δράμα τούς ακολουθούν παντού. Αν μάλιστα δεν είσαι προσεκτική απέναντί τους, μπορεί να διαταράξουν την ηρεμία σου και να σε απομακρύνουν από τους στόχους σου. Όχι όμως όταν ακολουθείς τη σωστή στρατηγική. 


Θέτεις όρια


Δεν χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου να ακούει ένα αρνητικό άτομο. Η αρνητική ενέργειά του θα παρεισφρήσει στη δική σου ζωή και θα επηρεάσει τη στάση σου. Προσπάθησε να θέσεις όρια και να κρατήσεις μία απόσταση μεταξύ σας. Δεν μπορείς να ελέγξεις την αρνητική συμπεριφορά, αλλά μπορείς να επιλέξειςΑΝ θα δεχτείς την αλληλεπίδραση.

Αποφεύγεις τους ανθρώπους που παραπονιούνται 

Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για τα πάντα δεν θα βελτιώσουν ποτέ τη ζωή σου. Δεν προσφέρουν λύσεις, μόνο επισημαίνουν τα προβλήματα. Θα απορρίψουν τις ιδέες σου και θα σου ενοχλούν μόνο με τα δικά τους συναισθηματικά σκαμπανευάσματα. Αν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους συμπεριφορές από άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περνάς όσο λιγότερο χρόνο γίνεται μαζί τους.

Κρατάς τις αποστάσεις σου από τους γκρινιάρηδες συναδέλφους

Ένας τοξικός υπάλληλος μπορεί να επηρεάσει μία ολόκληρη ομάδα. Δεν είναι καθόλου απίθανο, οι υπόλοιποι υπάλληλοι να αρχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ή να υιοθετούν την αρνητική συμπεριφορά του συναδέλφου τους. Αν είσαι εσύ επικεφαλής της ομάδας, όσο πιο γρήγορα χειριστείς τον αρνητικό υπάλληλο τόσο πιο γρήγορα θα λυθεί το πρόβλημα. Κανόνισε μία συνάντηση, εξέφρασε τις ανησυχίες σου και δώσε σε αυτό το άτομο την ευκαιρία να αλλάξει. Αν συνεχίσει την τοξική συμπεριφορά, θα πρέπει μάλλον να τον αφήσεις να φύγει.

Επιλέγεις τις μάχες που θα δώσεις

Μην εμπλέκεσαι σε διαμάχη κάθε φορά που σε εκνευρίζει κάποιος. Όχι μόνο θα δώσεις την εντύπωση ότι αναζητάς συνεχώς τον καβγά, αλλά θα αφήσεις χώρο για την τοξικότητα στη δική σου ζωή. Αντί να χάνεις χρόνο υποστηρίζοντας την άποψή σου, προσπάθησε να αγνοήσεις τυχόν αρνητικά σχόλια. Έλεγξε τα συναισθήματά σου και προσπάθησε να αποτρέψεις την κλιμάκωση μίας δυσάρεστης κατάστασης, επιλέγοντας να αποχωρήσεις.
Δεν υπεραναλύεις την κατάσταση 

Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορεί να συμπεριφέρονται παράλογα μερικές φορές. Θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια αν προσπαθήσεις να κατανοήσεις τις πράξεις τους, γι' αυτό προτίμησε να μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Αναπτύσσεις ένα σύστημα υποστήριξης

Χτίσε ένα δίκτυο υποστηρικτικών φίλων, συναδέλφων και επαγγελματικών επαφών. Πολλές φορές χρειάζεσαι βοήθεια για να αντιμετωπίζεις τους αρνητικούς ανθρώπους που εισβάλλουν στη ζωή σου. Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε χρειάζεσαι βοήθεια και ένας τρίτος μπορεί πάντα να δει μία κατάσταση πιο ψύχραιμα και να σε συμβουλέψει αντικειμενικά.

Αγκαλιάζεις τη θετική διάθεση

Η προσωπική σου ευημερία είναι πολύ σημαντική για να αφήνεις την αρνητική γνώμη ή την αγένεια του καθενός να σε επηρεάζει για το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου. Με το να παραμένεις θετική και να περιορίζεις τον χρόνο που περνάς με τα αρνητικά άτομα, απελευθερώνεσαι σταδιακά από τους τοξικούς ανθρώπους και χτίζεις την καθημερινότητα που εσύ θέλεις.

www.missbloom.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου