Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σπίτι που κρέμεται στον γκρεμό!

Ζήτησαν να έχουν την πιο εντυπωσιακή θέα που μπορεί να διαθέτει ένα σπίτι και το αίτημά τους έγινε πραγματικότητα. Βέβαια, τότε οι αρχιτέκτονες δεν φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε, και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που ανέλαβαν να υλοποιήσουν στην πράξη το σχέδιο που εκπόνησαν οι πρώτοι.

Αυτή πρέπει να ήταν, αν όχι η πιο επικίνδυνη, μία από τις πλέον επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο, διότι ένα ζευγάρι από την Αυστραλία ζήτησε να του χτίσουν ένα σπίτι στον γκρεμό. Όχι απλά να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, αλλά να κρέμεται από αυτόν. Με την πρώτη όψη μοιάζει με ένα κουβούκλιο, κι όμως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για μια πενταώροφη κατοικία, ομολογουμένως της πιο... περίεργης και συνάμα εντυπωσιακής που υπήρξε στα παγκόσμια χρονικά.Το σπίτι βρίσκεται στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική ακτή της Βικτώρια. Η Emma και ο David είχαν ζητήσει αρχικά να φτιαχτεί το εν λόγω οικοδόμημα για να το χρησιμοποιούν ως εξοχικό, αλλά η εκπληκτική θέα και η εργονομία του τους έκαναν να περνούν πολύ περισσότερο καιρό εκεί απ' ότι υπολόγιζαν αρχικά.


Η οικία τους, λοιπόν, διαθέτει πέντε πατώματα και είναι εμπνευσμένη από τη δομή του βράχου. Στο πρώτο επίπεδο μπαίνει το αμάξι τους –κοινώς, χρησιμοποιείται ως γκαράζ– και υπάρχει και ένα ασανσέρ που μεταφέρει τους κατοίκους στα άλλα πατώματα. Στο δεύτερο υπάρχει το καθιστικό και μια κουζίνα με πάσο, στο τρίτο βρίσκονται δύο υπνοδωμάτια με ένα κοινό μπάνιο, στο τέταρτο ένα υπνοδωμάτιο-σουίτα και ένα απλό και στο τελευταίο ένας ημιυπαίθριος χώρος, με ένα ανοιχτό τζακούζι και ένα μπάρμπεκιου.
| E-Radio.gr Daily 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου