Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη 22 - 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα προσφέρει και φέτος δωρεάν εξετάσεις μέτρησης PSA για την «Εβδομάδα Δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του Προστάτη» που διοργανώνει από 22 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2014 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Προστάτη. Η δράση αυτή απευθύνεται στους άνδρες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής του Ομίλου και ανταποκρίνεται στην υπαρκτή ανάγκη για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η έκτη συνεχή χρονιά που ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις PSA στο κοινό.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι, με ένα τηλεφώνημα στο 210-6966100 (Αττική) και στο 2310 459 660 (Θεσσαλονίκη), μπορούν να ενημερωθούν για το δωρεάν έλεγχο PSA, ο οποίος δεν απαιτεί προετοιμασία και γίνεται με μία απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα το συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες άνω των 50 ετών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα, είναι υπεύθυνος για το 9% των θανάτων από καρκίνο. Προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη αδένα, μέρους του αναπαραγωγικού συστήματος του άνδρα, υπό την επίδραση της ορμόνης τεστοστερόνη. Δυστυχώς, ο καρκίνος του προστάτη δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και γι’ αυτό πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση της νόσου. Το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) είναι η εξέταση που έδωσε τη δυνατότητα να διαγιγνώσκονται περισσότεροι καρκίνοι σε πιο πρώιμα στάδια, οπότε και να μπορούν να δοθούν στους ασθενείς πολλαπλές επιλογές θεραπείας.

Ως πρωτοπόρος της ιατρικής διάγνωσης, η Βιοιατρική γνωρίζει καλά την αξία της Προληπτικής Ιατρικής. Στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και ενάντια στις επιταγές της οικονομικής κρίσης, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεχίζει τοΠρόγραμμα Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής, προσπαθώντας να εδραιώσει τη σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου