Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η «ασχημότερη γυναίκα» είναι 23 χρονών και έχει γενναία ψυχή


Η «ασχημότερη γυναίκα» με τη γενναία ψυχή

Η ζωή είναι πολύ δύσκολη για μια γυναίκα που θεωρείται η πιο άσχημη στον κόσμο. Η Λίζι Βελάσκες όμως δεν το βάζει κάτω. Η 23χρονη κοπέλα από το Όστιν του Τέξας γεννήθηκε με μία σπανιότατη πάθηση. Το σώμα της δεν αποθηκεύει λίπος. Δεν μπορεί να πάρει βάρος, είναι σκελετωμένη, έχει σοβαρές παραμορφώσεις και έχει χάσει την όρασή της στο δεξί μάτι.


Η Λίζι έχει πέσει επανειλημμένα θύμα κακόβουλων σχολίων και πειραγμάτων, όμως μπορεί πλέον να περιφρονεί αυτούς που την πειράζουν λέγοντας ότι «Αυτά που λένε είναι απλώς λόγια. Τίποτα περισσότερο».
Η Λίζι έδωσε μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι του Τέξας και μίλησε για το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Να είσαι όμορφη, Να είσαι ο εαυτός σου».
«Σε όσους με κοιτάζουν στο δρόμο, έχω να πω: σταματήστε να με κοιτάζετε και μάθετε να με αποδέχεστε».
Η πάθησή της έχει και άλλες επιπτώσεις που δεν είναι ορατές. Η Λίζι πρέπει να τρώει συνεχώς για να κρατηθεί στη ζωή. Κάθε 15-20 λεπτά πρέπει να προσλαμβάνει θερμίδες και γι' αυτό καταναλώνει παχυντικά τρόφιμα.
Οι γιατροί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι αυτό που προκάλεσε την πάθηση της Λίζι, καθώς υπάρχουν μόλις άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.
Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι η Λίζι πάσχει από μία μορφή προγηρίας, της ασθένειας που προκαλεί ταχύτατη και πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, είναι τυχερή, καθώς έχει υγιή δόντια, οστά και ζωτικά όργανα.


 | E-Radio.gr Blog 

1 σχόλιο: