Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χρυσή Αυγή: Τι λένε για τους Βορειοηπειρώτες


Χρυσή Αυγή: Τι λένε για τους Βορειοηπειρώτες
Διαβάστε την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τους Βορειοηπειρώτες.
«Τις τελευταίες ημέρες οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την αποκάλυψη ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων διεξάγει προκαταρτική εξέταση σχετικά με τη νομότυπη ή μη χορήγηση εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων προνοιακών επιδομάτων και βιβλιαρίων απορίας σε ομογενείς της Αλβανίας.

Καταρχάς, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ορισμένα Ελληνικά ΜΜΕ θυμούνται τους Βορειοηπειρώτες
μόνο για αρνητικούς λόγους. Επιπλέον, οι περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες της Ηπείρου ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα καθημερινά προβλήματα των Βορειοηπειρωτών, τόσο αυτών που διαβιούν στις πατρογονικές τους εστίες, όσο και εκείνων που έχουν εγκατασταθεί σε πόλεις και χωριά του Ελληνικού Κράτους.
Ως Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ιωαννίνων, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του κινήματός μας ότι το Ελληνικό Κράτος έχει ηθικό και εθνικό χρέος να στηρίξει με ολοκληρωμένα νομοθετήματα τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Η πολιτική του Αλβανικού  Κράτους  είναι σχεδιασμένη στη βάση της αλλοίωσης της εθνικής συνείδησης των Βορειοηπειρωτών και της παρεμπόδισης κάθε προσπάθειας αυτών για προκοπή και ευημερία στα πάτρια εδάφη. Ο δυσμενής αυτός παράγοντας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εφόσον η Ελληνική πολιτεία χαράξει μία μακρόπνοη αναπτυξιακή πολιτική για το χώρο της Βορείου Ηπείρου. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να θέτει ως βασικούς στόχους την σταδιακή αύξηση του πληθυσμού των Ελλήνων που κατοικούν στη Βόρειο Ήπειρο και την ισότιμη μεταχείριση αυτών από τις Δικαστικές Αρχές και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες του Αλβανικού κράτους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «Αρχέγονος Ελλάς Ήπειρος» και η Βόρειος Ήπειρος είναι και αυτή Ήπειρος.
Ζήτω η Νίκη!
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ …»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου