Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Σοκαριστική φωτογραφία δείχνει την ζημιά που κάνει ο Ήλιος στο δέρμα!


Η διαφορά στο πρόσωπο του 69χρονου άντρα της φωτογραφίας που ακολουθεί είναι πραγματικά σοκαριστική. Ο κύριος πέρασε 28χρόνια από τη ζωή του οδηγώντας ένα φορτηγό. Εμείς πάλι, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ποια πλευρά του προσώπου του ήταν εκτεθειμένη στον ήλιο.
Η δραματική πρόωρη γήρανση που μπορεί να προκαλέσει η πολύωρη έκθεση του δέρματός μας στον ήλιο είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε.

Το παράδειγμα όμως του 69χρονου οδηγού φορτηγού έρχεται να μας ταρακουνήσει, υπενθυμίζοντάς μας την ανάγκη να προστατευόμαστε από την ηλιακή ακτινοβολία.
Σοκαριστική φωτογραφία δείχνει την ζημιά που κάνει ο Ήλιος στο δέρμα (2)
Ο εν λόγω κύριος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πάσχει από μια μορφή φωτογήρανσης, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο.
Η “unilateral dermatoheliosis” (μονομερής dermatoheliosis) προκαλείται από τις ακτίνες UVA του ήλιου, ενώ είναι υπεύθυνη για τις έντονες ρυτίδες, τον χρωματισμό του δέρματος αλλά και τις κηλίδες στο πρόσωπό του.
Η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών του προσώπου του είναι ενδεικτική της ζημιάς που προκάλεσε ο ήλιος σε εκείνη (την πλευρά) που τον έβλεπε ο ήλιος ενώ οδηγούσε.
O ήλιος άφησε για τα καλά τα σημάδια στο πρόσωπό του, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα έδειχνε νεότερο και πιο υγιές.
Σοκαριστική φωτογραφία δείχνει την ζημιά που κάνει ο Ήλιος στο δέρμα (1)
Να σημειωθεί ότι οι ακτίνες UVA είναι ηλιακές ακτίνες με μεγάλο μήκος κύματος οι οποίες μπορούν να διαπεράσουν το γυαλί και να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στο ανθρώπινο δέρμα. Η βλάβη που προκαλούν οι UVA ακτίνες εντοπίζονται κυρίως στην πρόωρη γήρανση του δέρματος και μερικές πρόσφατες μελέτες αναφέρουν και άμεσο συσχετισμό τους με την πρόκληση καρκίνου του δέρματος.
Οι ακτίνες UVA υπάρχουν κατά τη διάρκεια όλου του έτους και δεν προκαλούν πόνο ηλιακού εγκαύματος. Οι επιδράσεις στην έκθεσή τους καθυστερούν για 20 ή και περισσότερα χρόνια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος του ατόμου και την αθροιστική τους ποσότητα.


Πηγή: Cosmo.gr
http://www.otherside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου