Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τί είναι η πεντάλφα και τί συμβολίζει;

Τι είναι η πεντάλφα και γιατί την έχουμε συνδέσει με το σατανισμό; Από που έχει τις ρίζες της και ποιά η σχέση της με μαγεία-θρησκεία-πολιτισμό;
Από όλα τα σύμβολα που υπάρχουν, η πεντάλφα -ή πεντάγραμμο, ακτινωτό αστέρι κτλ.- είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα.

Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει;

Που σταματά η πραγματικότητα και που ξεκινάει ο μύθος; ...


Το σύμβολο της πεντάλφας υπάρχει από την αρχή του πολιτισμού ουσιαστικα, εδώ και πάνω από 6.000 χρόνια.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη τουλάχιστον ποιός λαός τη χρησιμοποίησε πρώτος, αφού εμφανίζεται σε πανάρχαιους λαούς. Είναι ένα οικουμενικό, θα λέγαμε, σύμβολο με πολλές χρήσεις και σημασίες.
Τι συμβολίζει η πεντάλφα;

Κάθε λαός και κάθε κουλτούρα το χρησιμοποίησε με διαφορετικές σημασίες. Η βασικότερη ερμηνεία της βρίσκεται στους απλούς αριθμούς.

Συμβολίζει το 5 και ότιδήποτε συνεπάγεται με αυτό.
5 άκρα του ανθρώπινου σώματος,
5 εσωτερικά όργανα,
5 αισθήσεις,
5 στοιχεία της φύσης (γη, αέρας, νερό, φωτιά, πνεύμα).
πεντάλφα συμβολίζει


Για τους αρχαίους έλληνες αστρονόμους συμβόλιζε την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, πριν τη χήση του συμβόλου με τον κύκλο και το βελάκι το οποίο την αντικατέστησε!

Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε κάθε είδοςμαγείας, και ουσιαστικά είναι ένα απο τα ισχυρότερα προστατευτικά σύμβολα.

Και η προστασία απο δυνάμεις που δεν είμαστε σε θέση να εξουσιάσουμε είναι το Α και το Ω στη μαγεία!

Ωραία όλα αυτα. Αλλά με τον σατανισμό τι γίνεται;

σατανισμόςΠως έγινε και συνδέθηκε με την πιο αποκρουστική και απεχθείσα θρησκείαανά τον κόσμο;

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Anton Szandor LaVey, ο ιδρυτής της "εκκλησίας του Σατανά" που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 στην Αμερική.

Ο εν λόγω κύριος υιοθέτησε την ανάποδη πεντάλφα με μια αστραπή στη μέση ως σύμβολο της νεοιδρυθείσας θρησκείας, του σατανισμού! Η αλήθεια όμως είναι ότι πουθενά δεν αναφέρεται πως η ανάποδη πεντάλφα έχει αρνητικό χαρακτήρα.

Συνήθως με κανονική συμβολίζανε τον μάγο-δάσκαλο ενώ με ανεστραμμένη τον μάγο-μαθητή! Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι υπήρξε και χριστιανικό σύμβολο!


Τα πρώτα χρόνια, μετά τη σταύρωση του Ιησού, οι χριστιανοί δεν είχαν το σταυρό σαν σύμβολο επειδή τους θύμιζε τον ατιμωτικό θάνατο του Θεού τους.

Υιοθετήσανε το πεντάκτινο αστέρι - πεντάλφα, το οποίο συμβόλιζε τις πέντε πληγές του Εσταυρωμένου - χέρια, πόδια και λόγχη.

Τέλος θα ήταν καλό να μην μπερδεύεται με το αστέρι του Δαυίδ το οποίο απεικονίζεται στην σημαία του Ισραήλ!

Όποιος ενδιαφέρεται για παραπάνω πληροφορίες μπορεί να κάνει μια απλή αναζήτηση αλλά να ελέγξει και τις πηγές του άρθρου που θα διαβάσει, μιας και είναι πολυ λεπτό ζήτημα αυτό με την πεντάλφα. 

8 σχόλια:

  1. http://www.666blacksun.com/Satanic_Symbols.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια όλα αυτα αλλά μηπως μπορει να απαντήσει κανείς στο που κολλάει το 666 του σατανα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναιο αρι8μος του σατανα ψακσε στο google και 8α σου απαντιθουν ολεσ η απαντησης

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν , το 666 δεν είναι ακριβώς του Σατανά ! Απλά συμβολίζει τις 66 σφραγίδες των αρχόντων της Κολάσεως και το 6 είναι του ιδιου του Σατανά . Ολα αυτα δεν συνδέοντε απόλυτα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη και ουτε με τις προλήψεις των Μάγια για το ''υποτηθέμενο τέλος του κόσμου'' , μόνο οταν σπάσει και η τελευταία σφραγιδα του Λουσιφερ τότε θα γίνει και η ''κλήρωση'' για το που θα πάει ο καθένας μας . Αν ομως υποθέσουμε πως ο το πενταλφα είναι το ανάποδο τοτε οπως διαβασα και παραπάνω ''μάγος και δασκλαλος'' οπως παρατηρήτε ο Μαγος ο οποίος αναφέρεται πρώτος τότε είναι αυτός που τον υπηρετει . Όσο για μερικους μερικους που νομίζουν πως η πεντάλφα ειναι απλά ενα σατανικό συμβολο , ως πληροφορια σας δινω οτι η πενταλφα χρησημοποιήτε στον χριστιανισμό και υπάρχερι μεσα στις εκκλησίες , αλλιώς πως θα καναμε άραγε τους εξωρκισμούς ? Ένας παπάς πρέπει να γνωρίζει καλα και την Σατανική αλλα και την Χριστιανικη φιλοσοφια των βιβλιων . Στην ουσια πρεπει να γνωρισει τα θετικα ακαι τα αρνητικα του κοσμου που διαπερναει γινοντας ενας Ιεράρχης . Ενας καλος Ιεράρχης , ο οποίος εκπροσωπει τον Θεο ή ακομα αν ειναι το αναποδο ενας Σατανιστης Ιεραρχης , ξερει και απο τα λογια του θεου και απο του Διαβολου . Οπως και ένας δαιμωνας . ξέρει λογια του θεού και τα μισει και για αυτό ξωρκιζετε . Katerii .

      Διαγραφή
    3. ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΑΘΟΣ!;)
      ΤΟ 666 ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΧΞΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ!GET YOURS FACTS RIGHT!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο καλός ιερέας του Θεού δεν έχει ανάγκη να ξέρει καμία δαιμονική μέθοδο ή λόγια..ο Θεός είναι αρκετός...η πεντάλφα για να επανέλθουμε στο θέμα,είναι παρεξηγημένο σύμβολο,δεν είναι του σατανα,απλα κάποιοι δαιμονολατρες την χρησιμοποίησαν και την χρησιμοποιούν κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πενταλφα εχει πολλες σημασιες που αλλαζουν απο τοπο σε τοπο και απο εποχη σε εποχη. Η αναποδη (σατανικη) πενταλφα παιρνει μερος σε μυστηρια του σατανισμου οπως και σε ξορκια. Δεν ειναι και οτι πιο ασφαλες και αθωο που μπορει να εχει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή