Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Οι απαισιόδοξοι πεθαίνουν πρόωρα!


Είστε απαισιόδοξοι και αγχώδεις; Ίσως θα πρέπει να αλλάξετε την οπτική γωνία που αντιλαμβάνεστε τη ζωή καθώς νέα έρευνα υποστηρίζει πως όσοι βλέπουν την καθημερινότητα με όχι και τόσο θετικό μάτι κινδυνεύουν να πεθάνουν πριν την… ώρα τους.
Πιο αναλυτικά,...
επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Ιλινόις πραγματοποίησε συγκριτική ανάλυση σε 160 μελέτες επί του θέματος που έχουν δημοσιευτεί.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Εντ Ντίνερ, βρήκαν ότι υπάρχει μια σαφής συσχέτιση ανάμεσα στη θετική και αισιόδοξη νοητική στάση και οπτική «γωνία» για τη ζωή, από τη μια, και στην υγεία και το προσδόκιμο ζωής, από την άλλη. Όπως είπαν, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια και με καλύτερη υγεία, σε σχέση με όσους συστηματικά βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Η σχέση αυτή είναι πιο στενή και από τη σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και στη μείωση της διάρκειας της ζωής.
«Σχεδόν σοκαρισμένος και σίγουρα έκπληκτος από το πόσο ξεκάθαρα είναι τα στοιχεία», δήλωσε ο Ντίνερ. Αν και, όπως είπε, λίγες μελέτες κατέληξαν σε αντίθετα συμπεράσματα, «η συντριπτική πλειονότητα των μέχρι τώρα ερευνών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία συνδέεται με την υγεία και την μακροζωία».
Ενδεικτικά, ανέφερε μια μελέτη μεταξύ 5.000 φοιτητών, διάρκειας πάνω από 40 χρόνια, που διαπίστωσε ότι οι πιο πεσιμιστές έτειναν να πεθαίνουν πιο νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου