Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Οι τρεις κανόνες του χωρισμού

Τον παρατήσατε, σας έδιωξε... Ε, ό,τι κι αν συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Μόλις χωρίσατε. Στην αρχή χαρήκατε, κάποιες το γλεντήσατε κιόλας.


Λίγες μέρες μετά όμως ακόμη τον σκέφτεστε. Ο θυμός και ο πόνος σας κατακλύζουν. Η σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας Belisa Vranich δίνει τη δική της εκδοχή, λέγοντας πως είναι φυσιολογικός και ο πόνος και θυμός.
«Η τεχνολογία δυσκολεύει τα πράγματα», δηλώνει η ψυχολόγος. «Κι αυτό γιατί η καθημερινή επαφή σας είτε.μέσω e-mail, msn, sms, facebook, twitter ή ό,τι άλλο σας υπενθυμίζει την ύπαρξή του τόσο στο κομπιούτερ και το τηλέφωνό σας όσο και ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας», προσθέτει.

Γι' αυτόν τον λόγο το cosmopolitan.com προτείνει τρεις τρόπους να ξεπεράσετε έναν χωρισμό... στο άψε σβήσε... περίπου!

Κανόνας πρώτος: Διαγράψτε τον από

το Facebook (Twitter, MSN κ.λπ.)

Το να βλέπετε διαρκώς μία φωτογραφία σας αγκαλιά μέσα στο Διαδίκτυο δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Εκτός του ότι σας θυμίζει τα παλιά, σας κόβει και την τύχη. Απλή λύση: Διαγραφή. Ναι, διαγραφή φωτογραφιών, διαγραφή από τη λίστα φίλων σας, αποκλεισμός του από το προφίλ σας και από τη ζωή σας. Μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να «κρυφοκοιτάτε» το προφίλ του για να ξέρετε τι κάνει, αλλά δεν είναι απαραίτητο στην ψυχολογία σας και στο νέο σας ξεκίνημα. Μόνο με διαγραφή θα τον ξεπεράσετε και θα προχωρήσετε.

Υπάρχει ωστόσο και η περίπτωση, ο λόγος που χωρίσατε να ήταν πραγματικά άνευ σημασίας, οπότε να υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να ξαναείστε μαζί. Εκεί δεν τον διαγράφετε, απλώς του κάνετε έναν ωραίο αποκλεισμό από τις προσωπικές σας ρυθμίσεις για να μην έχετε και υπερβολική επαφή. Ας παρακολουθεί τη ζωή σας μέσα από την κλειδαρότρυπα έως ότου αποφασίσει ότι εσείς είστε ο έρωτας της ζωής του και κακώς χωρίσατε.

Κανόνας δεύτερος: Προσέχετε τις αναρτήσεις σας

Αφού κλάψατε και χορτάσατε και αγοράσατε όλα τα χαρτομάντηλα του κόσμου για να σκουπίσετε τα δάκρυά σας, περνάτε στην επόμενη φάση, αυτή του θυμού. Αυτό που θέλετε είναι να του αποδείξετε ότι μπορείτε και χωρίς εκείνον, είστε θυμωμένοι που για σας τους δύο δεν πήγε καλά και σίγουρα δεν θα μείνετε με σταυρωμένα χέρια και πρησμένα από το κλάμα μάτια.

Αν τώρα χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για να τον εκδικηθείτε αναρτώντας φωτογραφίες με κάποιο νέο φλερτ ή γράφοντας πόσο καλά είστε, δεν βοηθάτε κανέναν και κυρίως τον εαυτό σας. Είναι εύκολο να προσποιηθείτε ότι «περνάτε και μόνη σας καλά», αλλά στην ουσία τρέφεστε με τις αυταπάτες. Ελπίζετε να δει τις καινούργιες φωτογραφίες και τις αναρτήσεις σας ή ο ίδιος ή οι κολλητοί του για να του το πουν, οπότε είναι σαν να μένετε προσκολλημένες σ' ένα παρελθόν που δεν σας κάνει καλό.

Είναι καλό να βγαίνετε και να γνωρίζετε κόσμο και να περνάτε καλά, αλλά μην "σκοτώνεστε" να γυρίσετε σπίτι για να διηγηθείτε τις ιστορίες σας με την ελπίδα εκείνος να είναι εκεί. Φυσικά είναι αδύνατο να αποφύγετε εντελώς τις αναρτήσεις, αλλά μπορείτε να ελέγξετε ακριβώς τι αναρτάτε.

Κανόνας τρίτος: Ό,τι κι αν σκέφτεστε και κάνετε, μην του στείλετε μήνυμα

Έρχονται στιγμές που σας λείπει αφόρητα. Ξεχνάτε τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε, θυμάστε το άγγιγμά του που σας λείπει, νιώθετε μόνες. Παλαιότερα ήταν πιο συνηθισμένο μία κοπέλα ελαφρά μεθυσμένη να σηκώσει το ακουστικό και να τον πάρει τηλέφωνο. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη να βρει μία χαζή δικαιολογία να του πει απλώς και μόνο για να ακούσει τη φωνή του. Σήμερα έχουμε τα e-mail, sms, msn κ.λπ. που κάνουν ακόμη πιο απλή την επικοινωνία γιατί πολύ απλά δεν έχει άμεση προσωπική επαφή. Συμβουλή; Απλώς μην το κάνετε. Μπορεί ως κίνηση να είναι απλή, αλλά το συναισθηματικό φορτίο είναι πολύ βαρύ.

Ακόμη κι εκείνος μπορεί να μην είναι έτοιμος να σας απαντήσει, μπορεί να αισθάνεται υποχρεωμένος και μπορεί να θυμώσετε αν το μήνυμά του είναι απλώς τυπικό. Αυτό που είναι χειρότερο είναι ότι επιλέγετε να στείλετε το μήνυμά σας όταν έχετε πιει κανά δυο ποτηράκια. Εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το περιεχόμενο. Αφήστε το τηλέφωνό σας σ' έναν φίλο, ώστε αν το χρειαστείτε θα πρέπει να το ζητήσετε οπότε θα έχετε χρόνο να το ξανασκεφτείτε. Αφήστε τα μηνύματα και προχωρήστε με τη ζωή σας. Το ίδιο κάνει κι εκείνος.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου