Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Στα σκαριά το “έξυπνο αυτοκίνητο”

Το πανεπιστήμιο του ΜακΜαστερ του Καναδά και η IBM ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα ένα project προκειμένου να δουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη που θα προβλέπει τις όποιες μηχανικές βλάβες που μπορεί να συμβούν στο αμάξι, ενώ θα καθοδηγεί τον οδηγό σε δρόμους με την λιγότερη κίνηση και θα βοηθά στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.


Όλα αυτά, οι μηχανικοί του ΜακΜάστερ θέλουν να τα πετύχουν με έναν πολυπύρηνο επεξεργαστή της IBM και να δουν πώς μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να “ενώσουν” τα απομονωμένα συστήματα των αυτοκινήτων μεταξύ τους για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του οχήματος και την ασφάλεια των οδηγών.

Ο επεξεργαστής αυτός έχει δημιουργηθεί για video games. Πρόκειται για εναν μικρό υπερεπεξεργαστή που μπορεί να κάνει ταυτόχρονα πολλούς περίπλοκους υπολογισμούς.

Η έρευνα θα εστιάσει στην ενσωμάτωση των δεδομένων από τους αισθητήρες και τους μικροεπεξεργαστές του οχήματος για την μείωση των πιθανών ατυχημάτων , ενώ θα εξετάσει και πώς μπορεί το ίδιο σύστημα να δίνει real-time πληροφορίες και ειδοποιήσεις για εναλλακτικές διαδρομές, σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ο
Alan Wassyng διευθυντής της έρευνας δηλώνει: “Η έρευνα που ξεκινάμε έχει πολύ δρόμο μπροστά της και πρέπει να είμαστε λεπτομερείς και υπομονετικοί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου