Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί οι γυναίκες είναι οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού τους;

Μπορούμε να βλέπουμε την ομορφιά στις άλλες γυναίκες αλλά ποτέ στον εαυτό μας. Πώς το καταφέρνουμε (και τι σημαίνει αυτό για μας);

Περισσότερες από 672 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, εμποδίζουν τον εαυτό τους να επιτύχουν την αξιοποίηση της ομορφιάς που έχουν. Ένα από τα βασικά εμπόδια για τις γυναίκες αυτές είναι πως όσον αφορά το πώς φαίνονται, είναι ο χειρότερος κριτήςτης ομορφιά τους. Το Dove, η παγκόσμια μάρκα ομορφιάς, πιστεύει πως η ομορφιά θα πρέπει να είναι μια πηγή αυτοπεποίθησης, όχι άγχους, και δεσμεύεται να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια να αναπτύξουν την πλήρη δυναμική τους φροντίζοντας τον εαυτό τους και η μια την άλλη.


Η δύναμη της κριτικής της εσωτερικής ομορφιάς
Για την καλύτερη κατανόηση της σχέσης των γυναικών με την ομορφιά, η μάρκα αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη έως σήμερα παγκόσμια μελέτη που έγινεσε 20 χώρες, «Η πραγματική αλήθεια για την ομορφιά: Επανεξετάζεται». Η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως παραδέχεται πως αισθάνεται πίεση στο να είναι όμορφη (59%), με το 32% να παραδέχεται πως η μεγαλύτερη πηγή πίεσης για την ομορφιά είναι αυτή που οι ίδιες ασκούν στον εαυτό τους, και είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πηγή πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας (12%), των φίλων και της οικογένειας (6%) και των μέσων ενημέρωσης (6%).
«Η νέα παγκόσμια μελέτη του Doveμας λέεi πως οι γυναίκες έχουν γίνει ο χειρότερος κριτής της ομορφιάς τους και δυστυχώς αυτό έχει ένα ευρύτερο αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία τους» λέει ηψυχοθεραπευτής και συνεργάτης της μελέτης SusieOrbach.
Η Ομορφιά θα πρέπει να είναι πηγή Αυτοπεποίθησης, όχι άγχους
Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ένα παράδοξο ομορφιάς. ενώ το 80% των γυναικών βλέπουν την ομορφιά στους άλλους, συμφωνώντας ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι το πανέμορφο, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη δική τους ομορφιά. Εκτός από αυτό, το 72% λέει πως οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που διαθέτουν, παρόλα αυτά οι μισές λένε πως δεν το κάνουν, ακόμη και αν συμφωνούν πως έχουν την προοπτική να δείχνουν πιο όμορφες.

Η σύνδεση Ομορφιάς & Ευτυχίας
• Από το 2004, ο αριθμός των γυναικών, σε παγκόσμιο επίπεδο, που περιγράφει τον εαυτό τουως όμορφο φτάνει από 2% έως 4%.
• Η συνολική ικανοποίηση των γυναικών με τη ζωή και την ευημερία τους έχει μειωθεί κατά 10%, από το 80% στο 70%.
Οι γυναίκες είναι οι χειρότεροι κριτέςτης Ομορφιά τους
• Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 54% των γυναικών είναι οι χειρότεροι κριτές της ομορφιά τους.
• Η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως παραδέχεται πως νιώθει πίεση στο να είναι όμορφη (59%).
• Το 80% των γυναικών συμφωνεί ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι πανέμορφο πάνω της, αλλά δεν είναι σε θέση να δει τη δική της ομορφιά.
Η Ανεκμετάλλευτη δυναμική της ομορφιάς των γυναικών
• Το 72% των γυναικών πιστεύει ότι οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που έχουν
• Το 74% των γυναικών θέλουν να γνωρίσουν τον δικό τους ατομικό ορισμό της ομορφιάς.
• Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες συμφωνούν ότι έχουν τη δυνατότητα να δείχνουν πιο όμορφες, αλλά δεν αξιοποιούν στο έπακρο την ομορφιά που έχουν.
• Πάνω από το 50% των γυναικών βρίσκουν ευχαρίστηση στη διαδικασία φροντίδας του εαυτού τους.
• Το 63% αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, όταν ενδιαφέρονται για το πώς φαίνονται.
• Το 61% των γυναικών παγκοσμίως ψάχνουν για απλές λύσεις που τους βοηθούν να αισθάνονται πιο όμορφες.
• Σχεδόν το ήμισυ των γυναικών παγκοσμίως συμφωνούν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το μέγιστο της εμφάνισής τους όταν φροντίζουν τον εαυτό τους με τα σωστά προϊόντα και θεραπείες (45%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου