Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ποιά είναι τα όνειρα που δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Τα 6 πιο συνηθισμένα όνειρα και η ερμηνεία τους...

Επί τη ευκαιρία της εισόδου του Ήλιου στους Ιχθύες, το ζώδιο της φαντασίας και του ονείρου, ας δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι και πως μπορούν να ερμηνευτούν.
Το πέταγμα είναι πολύ συχνό όνειρο και μπορεί να δηλώνειδύναμη ή θέματα αυτοπεποίθησης. Το κρίσιμο είναι αν θα απογειωθείτε μέσα στο όνειρο. Αν δείτε κάτι τέτοιο, τότε νικάτε τους περιορισμούς σας, αφού το πέταγμα απεικονίζει την ελευθερία. Επίσης μια ομαλή απογείωση σημαίνει ευλογία ενώ η πτώση κατά την πτήση ότι υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα.

Τα τρόφιμα σημαίνουν ότι πρέπει να σκεφτείτε κάτι παραπάνω αλλά μπορεί επίσης να αντανακλούν τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας, έχετε την τάση να «χορτάσετε» τον εαυτό σας στα όνειρα. Κάθε τροφή που εμφανίζεται στο όνειρο έχει ιδιαίτερη σημασία και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα και το χρώμα του. Το καρύδι πχ, σημαίνει νοητική ικανότητα, ενώ ένα εξωτικό φρούτο δηλώνει συνήθως τη σφοδρή επιθυμία.

Αν δείτε ότι σας κυνηγούν είναι ένας δείκτης άγχους και φόβου, επειδή νιώθετε ευάλωτοι, απειλείστε ή δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Το πως θα το αντιμετωπίσετε στο όνειρό σας αντανακλά το πώς αντιμετωπίζετε την πίεση στη ζωή σας. Επίσης, θα μπορούσε να συμβολίζει την αποφυγή αντιπαραθέσεων. Αν δείτε ότι στρέφεστε ενάντια στο διώκτη σας, σημαίνει ότι θα καταφέρετε να υπερπηδήσετε τις δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινή σας ζωή. Εάν δείτε ότι εσείς κυνηγάτε τον εαυτό σας σημαίνει ότι κάποιο εσωτερικό κομμάτι σας πιέζει να πάτε πέρα από τους φόβους σας.


Διάφορα σύμβολα και συμβολισμοί όπως μια διασταύρωση, ένας μονόκερως ή μια θεότητα συνήθως δηλώνουν τη λαχτάρα να πιστέψετε σε κάτι πνευματικό ή μια ανώτερη δύναμη. Κατά κάποιο τρόπο ό, τι είναι συμβολικό σάς καλεί να ψάξετε ένα βαθύτερο νόημα. Πιθανόν να υπάρχει κάτι στη ζωή σας που κρύβεται και το όνειρό σας σπρώχνει στο να ανακαλύψετε το άγνωστο. Σε κάποιες αρχαίες παραδόσεις ένα ιερό αντικείμενο σε όνειρο είχε την έννοια του πνευματικού μηνύματος που οδηγεί στο πεπρωμένο.

Αν δείτε ότι είστε γυμνοί στο όνειρό σας, σημαίνει διάφορα, ανάλογα με τη χρονική στιγμή και την κατάσταση που βρίσκεστε. Τα ρούχα συμβολίζουν πάντα απόκρυψη, επειδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που κρύβει το σώμα του κάτω από αυτά. Αν όλοι οι άλλοι είναι ντυμένοι κι εσείς γυμνοί, σημαίνει ότι είστε ευάλωτοι ή έχετε ανάγκη να γίνετε από κάποιους αποδεκτοί. Η γύμνια σε ένα όνειρο μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κάτι κρύβετε και φοβάστε ότι θα το μάθουν οι άλλοι ή το εντελώς αντίθετο, ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε κι είστε αληθινοί.

Τα ζώα στα όνειρα έχουν συγκεκριμένες ερμηνείες ανάλογα με το είδος. Σε γενικές γραμμές, το ζώο είτε αντιπροσωπεύει ένα μέρος της προσωπικότητάς σας ή τους φόβους και τις ελπίδες σας. Αν το ζώο είναι άγριο, πιθανώς να σχετίζεται με το αδάμαστο υποσυνείδητο κομμάτι της προσωπικότητάς σας. Αν είναι ένα εξημερωμένο ζώο σημαίνει ότι έχετε πλέον ένα επίπεδο συνειδητότητας ή ότι το συγκεκριμένο ζώο έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σας. Υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ένα ζώο στο όνειρο δείχνει ένα κομμάτι της προσωπικότητας που του μοιάζει και ότι πρέπει να το ακολουθήσει κάποιος για να βρει τον αληθινό εαυτό. Αν αυτό ζώο μιλά, αντιπροσωπεύει κρυμμένη γνώση που δεν μπορεί να προέλθει από συνηθισμένες πηγές.
Σε πολλές περιπτώσεις μέσω των ονείρων μπορούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι είμαστε. Τα όνειρα είναι αδύνατο να τα ελέγξουμε κι έτσι πολλά συναισθήματα ή επιθυμίες που δεν μπορούν ή εμποδίζονται να εκφραστούν βγαίνουν μέσα από αυτά.

Όνειρα Γλυκά!

Πηγή:  astrology.gr