Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

23+1 πράγματα που καλείται κάθε γυναίκα να ξέρει

1. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Δεν υπάρχει εποχιακή περίοδος ευτυχίας ή δυστυχίας αντίστοιχα. Κάθε μέρα είναι μοναδική και έτσι πρέπει να τη ζείτε.
2. Νέοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας. Κάποιοι άλλοι μπορεί να φεύγουν, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνεται πως θα είναι κοντά μας μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τώρα, αν αναρωτιέστε ποιοι πρέπει να είναι κοντά σας και ποιοι όχι, η απάντηση βρίσκεται μέσα σας. Ρωτήστε ποιες απ’ όλες αυτές τις «αναχωρήσεις» και τις «αφίξεις» ποιες έχετε ανάγκη. Ποιες σας κάνουν να γελάτε και να περνάτε όμορφα.
3. Λύστε μικρό-παρεξηγήσεις για να προχωρήσετε στη ζωή σας.

4. Κολάν όσο και αν το θέλετε δεν θα γίνει πότε παντελόνι. Μπορεί να είναι άνετο, αλλά όσο και αν το κρύβετε με φαρδιές ζακέτες, φούτερ, t-shirts, δεν σας κολακεύει. Για το λόγο αυτό, επενδύστε στα παντελόνια.
5. Μην περιμένετε να θέσετε στόχους για τη ζωή σας την Πρωτοχρονιά.Κάντε το κάθε εβδομάδα. Κάθε μήνα. Μην βάζετε μακροχρόνιους στόχους αλλά πιο μικρούς που θα σας οδηγήσουν πιο κοντά στο μεγάλο σας όνειρο.
6. Η αυτοπεποίθηση είναι sexy. Αναδείξτε την.
7. Αξίζεις το καλύτερο σε μία σχέση.
8. Και μην μείνεις κοντά σε κάποιον που δεν στο δείχνει αυτό καθημερινά. Στις κινήσεις του, στο τρόπο που σε κοιτά και σε θαυμάζει.
9. Υπάρχει η φήμη πως οι γυναίκες είναι λιγότερο έξυπνες επειδή δεν γνωρίζουν γεωγραφία, δεν είναι καλές στα μαθηματικά και δεν κατανοούν άριστα τα τεχνολογικά ζητήματα. Από πότε η άγνοια και η έλλειψη ενδιαφέροντος ταυτίζεται με την έλλειψη εξυπνάδας;
10. Είναι καιρός να αποβάλλεις τους «τοξικούς» ανθρώπους από τη ζωή σου.Προτίμησε να έχεις κοντά σου άτομα γεμάτα με θετική ενέργεια και αισιοδοξία.
11. Και αν αναρωτιέσαι μήπως είσαι ένα από τους τοξικούς ανθρώπους, επειδή σχολιάζεις αρνητικά ανθρώπους που δεν είναι παρόντες για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή υποτιμάς το έργο τους, τότε ναι είσαι και εσύ ένας απ’ αυτούς. Δεν θέλουν να κατηγορήσουμε κανένα και να προσβάλλουμε, απλά να εκφέρουμε την εξής άποψη, δεν χρειάζεται να υποβαθμίσεις την προσπάθεια κάποιου για να φανείς καλύτερος. Αν είσαι όντος καλός, αυτό φαίνεται.
12. Συνεπώς, το κουτσομπολιό είναι ανώφελο. Δοκιμάστε να ασχοληθείτε καλύτερα με ένα χόμπι.
13. Η θέση των Nude pumps στη ντουλάπα σας. Είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντική, καθώς σε κάθε δύσκολη κοινωνική υποχρέωση, θα σας βγάλουν «ασπροπρόσωπες».
14. Σταματήστε πλέον να αναλώνεστε σε συζητήσεις, σκέψεις, όνειρα για το άτομο που θα θέλατε να είστε. Ξυπνήστε επιτέλους ένα πρωί και δείτε τι άτομο είστε. Ότι δεν σας αρέσει αλλάξτε το, αλλά μην ψάχνετε άλλο να βρείτε τι δεν έχετε.
15. Ο κόσμος δεν στρέφεται γύρω από εσάς. Ούτε ο Θεός ή κακή μοίρα ή τύχη έχουν κάτι προσωπικό μαζί σας. Συγκεντρωθείτε σε ότι δεν σας αρέσει και κάντε κάτι για να το αλλάξετε.
16. Αν πλέον ηγείστε μιας ομάδας ή αποκτήσατε τη δική σας επιχείρηση καλό θα ήταν να μάθετε να το κάνετε σωστό. Διαβάστε κανένα βιβλίο ή ακόμα καλύτερα παρακολουθείστε μερικά σεμινάρια.
17. Ναι μπορεί να λατρεύετε την τεχνολογία και τα νέα smartphones αλλά η διαπροσωπική επαφή είναι σημαντική. Κανονίστε να πάτε για ένα καφέ με τις φίλες σας. Η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο είναι αναντικατάστατη για τη σχέση σας.
18. Η πρώτη εντύπωση είναι που μετράει. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να την κερδίζετε πάντοτε.
19. Αυτό με την εντύπωση, να το έχετε υπόψη σας όταν πηγαίνετε σε συνεντεύξεις για τη δουλειά που θέλετε.
20. Μετάνιωσα. Ναι οι περισσότερες γυναίκες μετανιώνουν συχνά. Μετανιώνουν για τις καινούριες γόβες, μετανιώνουν γιατί παρασύρθηκαν και αναίρεσαν πάλι τη δίαιτα τους, μετανιώνουν για πράγματα στη σχέση τους, μετανιώνουν… Τι κάνουν όμως γι αυτό; Αυτό έχει σημασία. Τι κάνουν για να αλλάξουν τα πράγματα; Επικοινωνία κορίτσια. Μιλήστε. Πείτε πως νιώθετε. Τι σας πείραξε, τι άλλαξε. Αν αφήνετε τα συναισθήματα σας καταπιεσμένα, θα εκραγούν απότομα κάποια φορά και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.
21. Το boho στιλ είναι ωραίο. Άνετο, με μια πιο κουλτουριάρη διάθεση, αλλά θέλει προσοχή. Καθώς, το να φοράτε φαρδιά ρούχα δεν σημαίνει πως έχετε πετύχει το στιλ που θέλετε. Ειδικά, την περίοδο που ψάχνετε σύντροφο, το φαρδύ στιλ που δεν κολακεύει τι σιλουέτα σας και δεν αναδεικνύει τη θηλυκότητά σας, δεν είναι πάρα ένα φιάσκο του εαυτού σας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως πρέπει να αρχίσετε να κυκλοφορείτε μόνο με skinny παντελόνια και εφαρμοστά tops, για να δείχνετε σέξι. Μέτρο κορίτσια, όλα θέλουν μέτρο.
22. To facebook είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα. Οι περισσότεροι έχουν ένα profile που στην πραγματικότητα δεν είναι δικό τους. Για την ακρίβεια παρουσιάζουν μια εικόνα που θα ήθελαν. Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα προσεγμένες, κοινοποιούν τοποθεσίες σε in στέκια, ανταλλάσουν σχόλια που αφήνουν υπονοούμενα για τους ενδιαφερόμενους, που μεταξύ μας απορούμε αν ποτέ κανείς έχει καταλάβει κάτι. Αλήθεια, υπάρχει λόγος γι όλο αυτό; Μήπως την επόμενη φορά που θα κάνετε μια ανάρτηση να σκεφτόσασταν το γιατί;
23. Επιτέλους, σταματήστε να παίζετε το ρόλο του θύματος. «Γιατί σε μένα;», «Τι του έκανα;», «Γιατί δεν με θέλει;», «Πώς θα ζήσω χωρίς αυτόν;». Σταματήστε να θέτε τα ερωτήματα αυτά που δηλώνουν παραίτηση και σας χαρακτηρίζουν ως αδύναμες και αξιοθρήνητες. Η ζωή είναι σκληρή για όλους, δεν κάνει κανείς διακρίσεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει, ακόμα και όταν πιστεύει πως δεν το έχει δοθεί το δικαίωμα αυτό. Δεχθείτε τις συνέπειες των πράξεων σας και βρείτε τρόπο να τις αντιμετωπίσετε. Αξίζετε πολλά περισσότερα, από αυτά που νομίζετε. Και να θυμάστε πως αν δεν τα διεκδικήσετε εσείς, δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εσάς.
24. Μην γίνεται το τρίτο πρόσωπο, δεν σας ταιριάζει. Μπορεί ο δρόμος να διασταυρωθεί με ένα άνδρα, όποιος όμως είναι σε σχέση ή είναι παντρεμένος. Σας διεκδικεί και ανταποκρίνεστε. Αν ο τύπος είναι διατεθειμένος να χωρίσει και να είναι μαζί σας, καλώς, αν όμως δεν έχει τέτοια πρόθεση, δεν υπάρχει νόημα να ανέχεστε το παράλογο αυτό «τρίγωνο». Αξίζετε πολλά περισσότερα από μια σχέση με τέτοιου είδους συμβιβασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου