Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κάνε τα μάτια σου να δείχνουν 100% μεγαλύτερα φυσικά με μακιγιάζ!

Ανεξάρτητα από το στυλ του μακιγιάζ σου, αν χρησιμοποιείς έντονα χρώματα ή όχι κι άσχετα από τα γονίδια που κουβαλάς και έχουν καθορίσει το μέγεθος και το σχήμα τους, μπορείς να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται διπλάσια. Αυτά τα πέντε απλά επαγγελματικά τρικ σου χαρίζουν φωτεινό, υγιές και γοητευτικό βλέμμα και μπορείς να τα εφαρμόσεις ακόμη και στις πιο διακριτικές εμφανίσεις σου.






Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσεις φρόντισε να έχεις προετοιμάσει κατάλληλα την "κορνίζα" του ματιού σου κάτι που σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον καλογραμμένα φρύδια και δεύτερον δέρμα απαλλαγμένο από μαύρους κύκλους και πρηξίματα.
Τα φρύδια: ανάδειξε το σχήμα τους καθαρίζοντας με το τσιμπιδάκι τις σκόρπιες τριχούλες στο σταθερό σημείο του βλεφάρου και τόνισε τα με το ειδικό μολύβι ή την ειδική σκιά.
Το δέρμα: ενυδάτωση και κονσίλερ είναι οι λέξεις κλειδιά. Επίσης, ο καλός ύπνος και ο περιορισμός των καταχρήσεων (βλ. καπνός και αλκοόλ) βοηθάνε πολύ.
Φρόντισε λοιπόν να ενυδατώνεις την περιοχή κάτω από τα μάτια με μια ειδική κρέμα, η οποία θα κρατήσει την επιδερμίδα σου ελαστική και απαλλαγμένη από ρυτίδες, χωρίς να τη βαραίνει.
Ως προς το κονσίλερ, διάλεξε ένα τόνο πιο ανοιχτό από αυτόν του δέρματος σου -ιδανικά με ελαφρά κιτρινωπή απόχρωση για να δείχνει πιο φυσικό- και άπλωσε το σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια. Ακολούθησε παράλληλα το βαθούλωμα που σχηματίζεται ανάμεσα στο κόκκαλο και τις κάτω βλεφαρίδες και σβήσε το λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία.


Τα εργαλεία


Υπόλευκη ματ σκιά (από σπασμένο λευκό μέχρι πολύ ανοιχτό κίτρινο-μπεζ)
Πινελάκι για σκιά (πλακέ με μεσαία τρίχα)
Λευκό μολύβι ματιών
Μαύρο ή σκούρο καφέ μολύβι ματιών
Μαύρη ή σκούρα καφέ μάσκαρα
Πούδρα λάμψης (highlighter) ή υπόλευκη μεταλλική σκιά

<p>  <span style= color:#800080; ><strong>Βήμα 1ο</strong></span>: Άρχισε απλώνοντας την υπόλευκη σκιά από το επάνω μέρος της εσωτερικής κόγχης του ματιού, μέχρι και την άκρη του κινητού βλεφάρου, προ

Βήμα 1ο: Άρχισε απλώνοντας την υπόλευκη σκιά από το επάνω μέρος της εσωτερικής κόγχης του ματιού, μέχρι και την άκρη του κινητού βλεφάρου, προσέχοντας να μην ανέβεις καθόλου στη βάση της μύτης. Σβήσε καλά προς το κέντρο του ματιού. Η κίνηση αυτή θα δείξει πιο φωτεινό το βλέμμα σου και θα "ανοίξει" το μάτι.

<p>  <span style= color:#800080; ><strong>Βήμα 2ο</strong></span>: Πάρε με το πινελάκι μια ελάχιστη ποσότητα από την ίδια σκιά και άπλωσε την στην κάτω πλευρά της εσωτερικής γωνίας, προχωρώντας <stron

Βήμα 2ο: Πάρε με το πινελάκι μια ελάχιστη ποσότητα από την ίδια σκιά και άπλωσε την στην κάτω πλευρά της εσωτερικής γωνίας, προχωρώντας παράλληλα με το κάτω βλέφαρο και προς το κέντρο του ματιού. Αυτό το τρικ θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο ξεκούραστα και ζωηρά.
<span style= color:#800080; ><strong>Βήμα 3ο</strong></span>: Δημιούργησε μια μικρή κουκίδα στην κόγχη της μύτης, ακριβώς επάνω στο λεπτότερο σημείο της.<strong> Άπλωσε την κουκκίδα και σβήσε τη με δά

Βήμα 3ο: Δημιούργησε μια μικρή κουκίδα στην κόγχη της μύτης, ακριβώς επάνω στο λεπτότερο σημείο της.Άπλωσε την κουκκίδα και σβήσε τη με δάχτυλο για να μην ξεχωρίζει. Έτσι θα δώσεις επιπλέον φως στο βλέμμα σου. Το κολπάκι αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν τα μάτια σου έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, αλλά στην αντίθετη περίπτωση, αν τα μάτια σου απέχουν πολύ μεταξύ τους, μπορείς να το παρακάμψεις .

Από αυτό το σημείο και μετά μπορείς να συνεχίσεις κανονικά το μακιγιάζ σου, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις πιο έντονα χρώματα, ή απλά να προσθέσεις μια πιο σκούρα μπεζ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο. Σε κάθε περίπτωση, φρόντιζε ν' απλώνεις τις χρωματιστές σκιές σου από το σημείο που αρχίζουν να φυτρώνουν οι βλεφαρίδες και προς τα έξω, σβήνοντας τες από την πάνω πλευρά ακριβώς εκεί που αρχίζει το κόκκαλο και όχι πιο πάνω, εκτός κι αν σκοπεύεις να λάβεις μέρος σε εκκεντρικό ντεφιλέ, ή σε παράσταση του τσίρκου.

<p>  <span style= color:#800080; ><strong>Βήμα 4ο</strong></span>: Αφού ολοκληρώσεις το (προαιρετικό) παιχνίδι με τις σκιές, ζωγράφισε το περίγραμμα του επάνω βλεφάρου σε όλο το μήκος, <strong>επεκτεί

Βήμα 4ο: Αφού ολοκληρώσεις το (προαιρετικό) παιχνίδι με τις σκιές, ζωγράφισε το περίγραμμα του επάνω βλεφάρου σε όλο το μήκος, επεκτείνοντας τη γραμμή λίγα χιλιοστά πιο έξω από την εξωτερική γωνία, με κατεύθυνση ελαφρώς προς τα πάνω. Είτε χρησιμοποιήσεις αϊλάινερ, είτε μολύβι, το πάχος της γραμμής πρέπει να είναι ιδιαίτερα λεπτό στην εσωτερική γωνία, αλλά μπορεί να αυξάνεται σταδιακά προχωρώντας προς τα έξω. Συμπλήρωσε την εικόνα απλώνοντας προσεκτικά δύο ή τρεις στρώσεις μάσκαρα.

Αν θέλεις πιο έντονο αποτέλεσμα, σχημάτισε με το μαύρο μολύβι το περίγραμμα και του κάτω βλεφάρου, εξωτερικά ή και εσωτερικά, προσέχοντας να κινείσαι όσο πιο κοντά γίνεται στις βλεφαρίδες και να φτιάχνεις όσο γίνεται λεπτότερη τη γραμμή. Εναλλακτικά μπορείς να σχεδιάσεις το εσωτερικό κάτω περίγραμμα (στη γραμμή των δακρύων) με το λευκό μολύβι.

<p>  <span style= color:#800080; ><strong>Βήμα 5ο</strong></span>: Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ των ματιών σου απλώνοντας με το πινελάκι της σκιάς ένα υπόλευκο ή μπεζ προϊόν λάμψης, ή μεταλλική σκιά αυτών τ

Βήμα 5ο: Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ των ματιών σου απλώνοντας με το πινελάκι της σκιάς ένα υπόλευκο ή μπεζ προϊόν λάμψης, ή μεταλλική σκιά αυτών των αποχρώσεων στο κόκκαλο ακριβώς κάτω από την καμπύλη του φρυδιού. Σβήσε προσεκτικά προχωρώντας προς το κέντρο, παράλληλα με το φρύδι. Αυτό το τρικ θα "ανασηκώσει" το μάτι και θα φωτίσει το πρόσωπο σου.

Προσοχή: αν το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα τονισμένο και προεξέχει κάπως, περιόρισε το προϊόν λάμψης μόνο στο κέντρο του φρυδιού και ισορρόπησε το αποτέλεσμα απλώνοντας πάνω στο κόκκαλο ελάχιστο από το ρουζ σου, γιατί αλλιώς θα μοιάζεις με εξωγήινο.



Από την Ελεονώρα Γαλάτη
http://www.womenonly.gr/


2 σχόλια:

  1. Tα πιο ομορφα Χριστουγεννα ευχομαι να περασεις κοντα μ αυτους που αγαπας και οτι ποθησεις να'χεις.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .Χρονια πολλα γεμάτα υγεια και του Χριστου η γέννηση ας μας φέρει ευτυχια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυυυυυ!!Επίσης!Ότι επιθυμείς!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

      Διαγραφή