Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Η Ώρα της Γης φτάνει!Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Ελλάδα είναι πρώτη σε παγκόσμια κατάταξη από εκδήλωση ενδιαφέροντος! Οι αριθμοί που ακολουθούν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

369 δήμοι και κοινότητες από ολόκληρη τη χώρα
Περισσότερες από 
32.000 ηλεκτρονικές εγγραφές πολιτών

212 σχολεία
 και εκπαιδευτικά ιδρύματα
710 επιχειρήσεις
182 φορείς

Μόνο στο Facebook, χρήστες του διαδικτύου έχουν δημιουργήσει σχετικές ομάδες που αριθμούν περισσότερα από100.000 μέλη!

Καλό όμως είναι να φροντίζουμε την Γη μας όλες τις ώρες του χρόνου κι όχι μόνο 1..


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ώρα της Γης», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.earthhour.org/greece


6 σχόλια:

 1. Γεια σου Αντζελίνα, πήρα το μήνυμά σου και ασφαλώς περιηγήθηκα στα ωραία σου! Είσαι στ΄ αλήθεια 16 ετών;!!

  Φνατάζεσαι πόση ενεργειακή εξοικονόμηση θα έχουμε με 1 ώρα διακοπή ρεύματος σε μισο δισ σπίτια (βάζω 2 άτομα σε κάθε σπίτι); Η κίνηση είναι καλή, ωστόσο δεν παύουμε να προσφέρουμε με τον τρόπο αυτό τους δικούς μας ενεργειακούς πόρους στους.. αναίσθητους. Θα προτιμούσα ίσως να το κόβαμε από αυτούς για μία ώρα..

  Σε φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mprabo atzella oraio post...as energisoume oloi gia ena kalitero aurio...save the world adelfe

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρα! Τίμησα λοιπόν την πρόσκληση σου και πέρασα για έναν καφέ!

  Καλό σου σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή