Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Ζητείται υπάλληλος; Αγαπητέ εργοδότη θέλω κάτι να σου πω

Ζητείται υπάλληλος; Αγαπητέ εργοδότη θέλω κάτι να σου πω

    Αγαπητέ εργοδότη/επιχειρηματία, Καταλαβαίνω πως το να προσλάβεις ένα άτομο δεν είναι ότι πιο εύκολο και είναι λογικό να αναζητάς τον κατάλληλο που θα συντελέσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης.   Σίγουρα η μείωση της ανεργίας δεν είναι στο χέρι σου,όμως την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάποιον για τη λεγόμενη "συνέντευξη", σκέψου λίγο παραπάνω τις συνέπειες της απόφασης σου. 


Λάβε υπόψιν σου το άγχος του συνεντευξιαζόμενου που μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας και ίσως μετά απο πολλές απορρίψεις καλείται σε λίγα λεπτά να αποδείξει προφορικά όλα τα ταλέντα του. Μάθε πως ένας άνθρωπος μπορεί να εξυπηρετεί ή και να κερδίζει πελάτες χωρίς να έχει αναλογίες μοντέλου. Το οτι ένας άνθρωπος δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία (χρονικά μετρήσιμη) δε σημαίνει οτι δεν είναι ικανός.


Κάποιος πρέπει να του δώσει την ευκαιρία να αποκτήσει αυτή την περιζήτητη εμπειρία από την οποία εξαρτάται το μέλλον του.Με λίγη υπομονή όλα μαθαίνονται,και όλοι ξεκινούν από το μηδέν. Δώσε την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και να παράγει,στήριξε μια μητέρα να μεγαλώσει αξιοπρεπώς τα παιδιά της και έναν πατέρα να ανταπεξέλθει στις πιεστικές οικονομικές απαιτήσεις της εποχής. Η ευκολία με την οποία απορρίπτεις έναν άνθρωπο είναι συχνά για αυτόν ζήτημα επιβίωσης.   


Συμβουλή μου, την επόμενη φορά άκου προσεκτικά τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου,δες αν σου ταιριάζει η αύρα του και ψάξε για στοιχεία που φανερώνουν εντιμότητα,ειλικρίνεια, διάθεση για δουλειά και γενικώς διάθεση. Δοκίμασε τις ικανότητες του και στη χειρότερη περίπτωση μπορείς πάντα να τον διώξεις αν αποδειχτεί λάθος επιλογή.   Δώσε μια ευκαιρία,δείξε εμπιστοσύνη και αναρωτήσου πως θα ήσουν εσύ στη θέση του.   Άλλωστε όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Ας γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι άνθρωποι σκεπτόμενοι το καλό και των γύρω μας. Και καλές γιορτές να έχουμε! 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου