Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τι δεν κάνουν ποτέ οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση;


Έχεις διαβάσει ξανά και ξανά τι πρέπει να κάνεις. Ξέρεις τι πρέπει να ΜΗΝ κάνεις όμως;


Εάν πάρουμε ως δεδομένο πως οι λέξεις έχουν δύναμη, η αυτοποίθηση συμβολίζει μία έννοια που ταυτίζεται με τη πληρότητα, την αυτοεκτίμηση και την εσωτερική δύναμη.ΑΝ και λέξη, η αυτοπεποίθηση φαίν
εται να είναι το κοινό χαρακτηριστικό των γυναικών αυτών που απολαμβάνουν την ζωή, αγαπούν τον εαυτό τους και αναγνωρίζουν τις αδυναμίες και τα δυνατά τους σημεία χωρίς να πανικοβάλλονται γιατί “δεν είναι τέλειες”. Παρά το γεγονός πως διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε άρθρα σχετικά με την ενίσχυσή της, φαίνεται πως κάπου στον δρόμο χανόμαστε. Τι κάνουμε λάθος; Μήπως δεν προσπαθούμε αρκετά; Γιατί αμφιβάλλουμε τόσο πολύ για εμάς;


Στα επόμενα "κλικ" συγκεντρώσαμε τις κινήσεις που δεν κάνει ποτέ μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, γιατί πολλές φορές έχεις όλη την διάθεση να προσπαθήσεις, αλλά προσπαθείς με λάθος τρόπο!

 Δεν αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους


Δεν θα τις ακούσεις να έχουν δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες για τις αποφάσεις τους. Ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν. Μπορεί χρειαστεί καιρός ώστε να οδηγηθούν σε μία απόφαση, αλλά εάν οδηγηθούν δεν κοιτάνε ποτέ πίσω.


Εμπιστεύονται πάντα το ένστικτό τους


Ακόμη και όταν τα γεγονότα υποδεικνύουν το δρόμο, εάν η καρδιά δείχνει άλλο μονοπάτι, τότε αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούν. Γνωρίζουν τη δύναμη του ενστίκτου και ακόμη και ασυνείδητα τις οδηγεί πάντα στη σωστή κατεύθυνση.


Δεν ταυτίζουν το είναι με το έχειν


Γνωρίζουν ότι τα αγαθά και τα πλούτη δεν ορίζουν την προσωπική τους ταυτότητα ή την ουσία τους ως άτομα.


 Δεν ακολουθούν τις τάσεις


Δεν είναι αυτές που ακολουθούν, αλλά αυτές που δημιουργούν τις τάσεις. Κάθε αγορά ή απόφαση βασίζεται ξεκάθαρα στο προσωπικό τους γούστο και την ιδεολογιία τους και όχι στο εάν είναι “in”. Γνωρίζουν τις ανάγκες τους και για αυτό δεν φοβούνται να ζητήσουν αυτό που θέλουν.

Δεν κουτσομπολεύουν

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δεν μιλάνε ποτέ για άλλες γυναίκες. Συζητούν για τις φιλοδοξίες, τα όνειρα και τα σχέδιά τους.

 Δεν εγκλωβίζονται στα συναισθήματά τους

Εάν κάτι τις απασχολεί, είναι σίγουρο πως θα το καταλάβεις. Η αυτοπεποίθηση τους δίνει τοΒΉΜΑ να εκφραστούν με ένα δικό τους τρόπο που θα ακουστεί και γίνει σεβαστός από τους άλλους.

Δεν θυσιάζουν ποτέ τη ψυχική/σωματική τους υγεία

Γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουν τον εαυτό τους. Προσπαθούν να κρατούν μία ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής έτσι ώστε να τρώνε με ηρεμία, να ξεκουράζονται και να ξοδεύουν ποιοτικό χρόνο σε πράγματα που αγαπούν. 

 Δεν προσπαθούν να ευχαριστήσουν κανέναν

Όταν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου, δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση από τρίτους. Αυτόματα σου επιτρέπει να είσαι ειλικρινής με εσένα και να επιλέγεις δίπλα σου να είναι άνθρωποι οι οποίοι σε σέβονται και σε αγαπούν ακριβώς έτσι όπως είσαι.

Δεν λειτουργούν με βάση το τι πιστεύουν οι άλλοι

Η πίεση δημιουργείται από το άγχος για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα. Μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, δεν αναλώνεται σε τέτοιες σκέψεις γιατί ο μόνος τον οποίο πασχίζει να ευχαριστήσει είναι ο ίδιος της ο εαυτός.

 Δεν λειτουργούν με βάση το τι πιστεύουν οι άλλοι

Η πίεση δημιουργείται από το άγχος για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα. Μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, δεν αναλώνεται σε τέτοιες σκέψεις γιατί ο μόνος τον οποίο πασχίζει να ευχαριστήσει είναι ο ίδιος της ο εαυτός.

Δεν ονειρεύονται να γίνουν διάσημες

Είναι προσγειωμένα άτομα και αναζητούν παρέες οι οποίες θα επιτρέπουν τις βαθυστόχαστες συζητήσεις και την έυρυθμη επικοινωνία. Έχουν υψηλούς στόχους, αλλά τις περισσότερες φορές τα κίνητρα αφορούν προσωπικές επιδιώξεις και όχι δημοφιλία και υλικά αγαθά.

Δεν θέλουν φαν, αλλά υποστηρικτές

Μπορεί να έχουν 900 φίλους στο facebook, αλλά οι πραγματικοί τους φίλοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο δίπολο ποιότητα – ποσότητα, για αυτές πάντα η 1η υπερισχύει!


1 σχόλιο: