Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

7 λόγοι για ν΄αγνοείς όσους λένε πάντα ΟΧΙ


Πόσο συχνά σου τυχαίνει να γνωρίζεις έναν άνθρωπο και να καταλαβαίνεις εξ΄αρχήν πως κατατάσεται στην κατηγορία των ατόμων που λένε πάντα "ΟΧΙ";
Είναι από την "πάστα" αυτή των ανθρώπων που σκέφτονται πάντα το αρνητικό, δύσκολα αναγνωρίζουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων και γκρινιάζουν με το παραμικρό. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον αρνητισμό τους κιΑΝ δεν προσέξεις μπορεί να σε τραβήξουν σε έναν κυκεώνα κι ατέρμονα κύλο αρνητισμού.
Σου δίνουμε καλούς λόγους για ν΄αγνοήσεις τα λεγόμενά τους και να παραμείνεις θετική!

#1 Έχουν άποψη για τα πάντα

Οι περισσότεροι από όσους λένε πάντα όχι για το όχι είναι αυτό που λαϊκά θα ονομάζαμε "ξερόλες". Έχουν άποψη επί παντός επισθητού, δίχως πάντα αυτή να συνοδεύεται από τις απαιτούμενες γνώσεις ή εμπειρία. Όπως καταλαβαίνεις το παραπάνω είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κι αυτό διότιΑΝ σταθείς στα λεγόμενά τους πιθανότατα να αποθαρρυνθείς και να μην προχωρήσεις σε ενέργειες για τις οποίες ήσουν αποφασησμένη να προβείς και να πετύχεις. Καλές οι συμβουλές αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ μην αφήνεις αρνητικούς ανθρώπους να σε επηρεάζουν και σε κάνουν να βαλτώνεις.

#2 Μήπως ζηλεύουν;

Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται μπορεί να συμβαίνει κι αυτό! Η ζήλια είναι τοξικό συναίσθημα κι οδηγεί σε αντιδράσεις που στόχο έχουν να καταστείλουν την ενέργειά σου ή απλά να υποτιμήσουν τα επιτευγματά σου, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δε γίνεται καν συδειδητά. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα γι΄αυτό μη δέχεσαι άκριτα κάθε αρνητικό σχόλιο και μην αφήνεις κανέναν να υποβαθμίσει τη χαρά και τον ενθουσιασμό σου για την επιτυχία σου, όσο σημαντική ή ασήμαντη τη θεωρούν.

#3 Ο αρνητισμός είναι αρρώστια

Κάποιοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως πεσιμιστές, τόσο απλά. Ακόμη κιΑΝ υπάρχει λόγος για πανηγυρισμό θα βρουν τρόπο να μεταστρέψουν την κατάσταση και να βρουν τα κακώς κείμενα. Το κάνουν τόσο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Είναι σημαντικό να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά και να ξεχωρίσεις τους πεσιμιστές. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Θετική σκέψη κι όλα λύνονται.

#4 Δεν αντιλαμβάνονται το όραμά σου

Ας υποθέσουμε πως σχεδιάζεις να ξεκινήσεις τη δικιά σου δουλειά και έχεις ήδη στα σκαριά τη δικιά σου επιχείρηση. Έχεις εξετάσει προσεκτικά κάθε σουΒΉΜΑ, το business plan είναι έτοιμο, έχεις ήδη κάνει έρευνα αγοράς για τους προμηθευτές σου και όλα είναι έτοιμα και το μεγάλο βήμα. Κι ενώ μοιράζεσαι το όραμά σου με φίλους και οικογένεια βρίσκεται κάποιος καλοθελητής που σου γκρεμίζει τα όνειρα. Σε αυτή την περίπτωση να θυμάσαι πως κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για επιχειρηματίες κι άλλοι για εργάτες και δε το λέμε υποτιμητικά. Κάποιοι μπορούν να ρισκάρουν κι άλλοι προτιμούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Όλα είναι θέμα επιλογών.

#5 Βάζουν μπροστά το φόβο

Κανείς δε προχώρησε με οδηγό τον φόβο αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Όλοι φοβόμαστε το άγνωστο και ουδείς έχει άγνοια κινδύνου. Όταν όμως προτάσσουμε το φόβο και δεν παίρνουμε ρίσκα - ούτε καν αυτά με "μαξιλαράκι" ασφαλείας - βαλτώνουμε. Χάραξε πορεία στη ζωή και εξελίσσου γιατί ο φόβος θα σε κρατήσει στάσιμη και μην αφήσεις κανέναν πεσιμιστή να σε τρομοκρατήσει. Ρίσκα λελογισμένα με προσοχή, σωστός σχεδιασμός και η επιτυχία είναι σίγουρη ή τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει.

#6 Οι φόβοι τους γίνονται και δικοί σου

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν κακόβουλες σκέψεις ή κίνητρα πίσω από τα λεγόμενω ενός πεσιμιστή. Η αλήθεια είναι πως με τα λόγια του προσπαθεί να σε προστατέψει από το ενδεχόμενο αποτυχίας ή να αποτρέψει την απογοητευσή σου - ερωτική, επαγγελματική ή άλλης φύσεως. Το κλειδί είναι να μάθεις ν΄αγνοείς τους φόβους των άλλων και να μη τους μετατρέπεις σε δικούς σου φόβους. Μάθε να ακούς, να επεξεργάζεσαι και να φιλρτάρεις το κάθε τι.

#7 Πάντα θα λένε ΟΧΙ

Δεν έχει σημασίαΑΝ είσαι έφηβη, νεαρή, μεσήλικας ή μεγαλύτερη γυναίκα, σίγουρα στον κύκλο φίλων, γνωστών και συγγενών σου θα υπάρχει πάντα ένας πεσιμιστής. Και σίγουρα είσαι αναγκασμένοι ν΄ακούς την αρνητική οπτική τούς και να έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπη με τον αρνητισμό. Άνθρωποι αυτού του είδους δεν μπορούν να δουν τη θετική όψη του νοσμίσματος κι αν δεν μπορείς να τους βοηθήσεις τότε μάθε απλά να τους αγνοείς κια να μην αφήνεις την αρνητικότητα να διαμορφώνει τη σκέψη σου ή να καθορίζει τις δράσεις κι ενέργειές σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου