Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Λονδίνο - Νέα Υόρκη: Αυτός είναι ο 21.000 χιλιομέτρων νέος υπεραυτοκινητόδρομος

Από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη με το αυτοκίνητο; Γίνεται; Κι όμως, γίνεται! Έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον Ρώσοι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι σχέδιο του προέδρου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Vladimir Yakunin, για τη δημιουργία ενός υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου που θα ενώνει την Αλάσκα με τη Ρωσία στον Βερίγγειο Πορθμό.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. «Αυτό είναι ένα διακρατικό,σχέδιο», ανέφερε στους Siberian Times ο Yakunin.


Ο δρόμος θα διασχίζει ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας και θα συνδέεται με τα υπάρχοντα συστήματα οδικών αξόνων της Δυτικής Ευρώπης και της Ασίας.

Η συνολική απόσταση από το Λονδίνο έως την Αλάσκα, μέσω Μόσχας, θα φτάσει τα 13.000 χιλιόμετρα και συνολικά έως τη Νέα Υόρκη τα 21.000. Υπολογίζεται, ότι μόνο η απόσταση ανάμεσα στα σύνορα της Ρωσίας ξεπερνά τα 10.000 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό με ποιον τρόπο θα ενωθούν ΗΠΑ και Ρωσία στον Βερίγγειο, αν δηλαδή θα κατασκευαστεί σήραγγα, γέφυρα ή με πλωτό μέσο στα 88 χιλιόμετρα του ανοίγματος.

[ΠΗΓΗ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου