Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Στα 19 της παράτησε σπουδές, στα 30 είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος

Η Ελίζαμπεθ Χολμς παράτησε τις σπουδές της για να αλλάξει τον τομέα της υγείας. Ίδρυσε την Theranos και στα 30 της
είναι η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος.


Την επόμενη φορά που θα κάνετε εξέταση αίματος, μπορεί να μην χρειαστεί να πάτε στον γιατρό και να βλέπετε φιαλίδια να γεμίζουν με το αίμα σας, ενώ μία μεγάλη βελόνα είναι καρφωμένη στο μπράτσο σας και εσείς σκέφτεστε: «Σε λίγη ώρα λιποθυμώ».
Αντ 'αυτού (αν βρίσκεστε στην Αμερική φυσικά) μπορείτε να περάσετε από ένα φαρμακείο Walgreens για ένα ανώδυνο τσίμπιμα που θα αντλήσει μόνο μια μικρή σταγόνα αίματος. Και όλα αυτά χάρις στην 30χρονη Ελίζαμπεθ Χολμς, τη νεότερη γυναίκα και τρίτη νεότερη δισεκατομμυριούχο που βρέθηκε στην πρόσφατη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική.





Η χρυσή ιδέα της Ελίζαμπεθ

Πλέον, χάρις στην πρωτοποριακή μέθοδο που ανέπτυξε τοstartup της Χολμς, «Theranos», μία και μόνη σταγόνα αίματος μπορεί να δώσει απίστευτα πολλές πληροφορίες.
Η εταιρεία μπορεί να πραγματοποιήσει εκατοντάδες εξετάσεις από μια σταγόνα αίματος, με ακρίβεια και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα μπορούσαν γίνουν με ολόκληρα φιαλίδια αίματος στο παρελθόν - και κοστίζει πολύ λιγότερο.
Μια ιδέα εκατομμυρίων δολαρίων
Η Χολμς παράτησε το Πολυτεχνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στα 19 της, όταν αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να αξιοποιήσει τα χρήματα από τα δίδακτρά της, για να αλλάξει τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στα 30 της, είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος μίας επιχείρησης δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Χολμ είχε συνειδητοποιήσει ότι οι παραδοσιακές εξετάσεις αίματος παραήταν περίπλοκες και ακριβές για μια διαδικασία που υπάρχει από το 1960 και δεν έχει αλλάξει ποτέ.
Ετσι, αποφάσισε να την αλλάξει. Χρειάστηκε μία δεκαετία για να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει την ιδέα της, αλλά τώρα φαίνεται ότι η απόφασή της να παρατήσει τις σπουδές της ήταν η σωστή.
Πέρυσι, η αλυσίδα φαρμακείων Walgreen ανακοίνωσε την εγκατάσταση των «Theranos Wellness Centers» σε φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Και η εταιρεία της Χολμς, αξίζει σήμερα 9 δισεκατομμύρια δολάρια (η ίδια κατέχει το 50%).



Η Ελίζαμπεθ με την μαγική σταγόνα αίματος που της εξασφάλισε δισεκατομμύρια...
Η Ελίζαμπεθ με την μαγική σταγόνα αίματος που της εξασφάλισε δισεκατομμύρια...

Πώς λειτουργεί

Ο τρόπος λειτουργίας αυτού του τεστ, είναι καλά προστατευμένος. Οι μέθοδοι της εταιρείας καλύπτονται από μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί από το 2004, ενώ το πιο πρόσφατο κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Σε μια συνέντευξή της η Χολμς έχει πει: «Έπρεπε να αναπτύξουμε μεθοδολογίες που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση ενός ιού ή βακτήριου, τα παραδοσιακά τεστ χρησιμοποιούν καλλιέργεια αίματος, εμείς μετράμε το DNA του παθογόνου και έτσι μπορούμε να αναφέρουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα» τονίζει η 30χρονη δισεκατομμυριούχος.

Εξοικονομούν χρόνο και χρήμα

Οι νέες εξετάσεις μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στον γιατρό, κάτι που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Τα περισσότερα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε περίπου τέσσερις ώρες, που σημαίνει ο ασθενής μπορεί να περάσει από το φαρμακείο, να κάνει το τεστ και σε 4 ώρες να πάρει τα αποτελέσματα για να τα πάει στον γιατρό του.
Εκτός από σύντομες, οι εξετάσεις αυτές είναι και πολύ φθηνές, αφού κοστίζουν 50% φθηνότερα από τα παραδοσιακά τεστ αίματος.
Σύμφωνα με τη Χολμς, στη «Theranos» ένα τεστ γονιμότητας κοστίζει 35 δολάρια, τη στιγμή που με την παραδοσιακή μέθοδο κοστίζει μέχρι και 2.000 δολάρια!
Επίσης, οι πληροφορίες από τις εξετάσεις αυτές μπορούν να είναι χρήσιμες για όσους θέλουν να κατανοήσουν το σώμα τους και την υγεία τους, χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
«Με τις εξετάσεις μας, μπορείτε να αρχίσετε να κατανοείτε το σώμα σας, να καταλάβετε τον εαυτό σας, να αλλάξετε τη διατροφή σας, να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας και να αρχίσετε να αλλάζετε τη ζωή σας», λέει η νεότερη δισεκατομμυριούχος στην Αμερική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου