Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Τέχνη και αθλητισμός εναντίον εθισμού! - Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Διήμερο κινηματογραφικών προβολών στη 1 και στις 2 Ιουλίου διοργανώνει το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. Οι προβολές θα γίνουν στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.


Η βάση της επιλογής των ταινιών που θα προβληθούν είναι οι έννοιες «σκοτάδι, φως», τα σκοτεινά και τα φωτεινά σημεία της διαδρομής από τη χρήση στην απεξάρτηση, η προσέγγιση φωτεινών σημείων στο σκοτάδι και σκοτεινών σημείων στο φως, έννοιες που επεξεργάζεται φέτος το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Οι προβολές θα περιλαμβάνουν μια σειρά ταινιών μικρού μήκους την πρώτη μέρα και μία ταινία μεγάλου μήκους τη δεύτερη και θα ξεκινούν στις 21:00.
Το πρόγραμμα
Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 - Ημέρα προβολής ταινιών μικρού μήκους
«Αγώνας δρόμου» της Δήμητρας Νικολοπούλου (11 λεπτά)
«Νικολέτα» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν (19 λεπτά)
«Counting happiness», της Βενετίας Ευρυπιώτου (13 λεπτά)
«The Greek crisis explained», (κινούμενα σχέδια 2:44 λεπτά)
«Αννα», του Σπύρου Χαραλάμπους (23 λεπτά)
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014
«Τέλος εποχής», του Αντώνη Κόκκινου (100΄), παραγωγή 1994 Α/Μ.
Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται με την ευγενική άδεια των δημιουργών τους και των εταιρειών διανομής.

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ με κεντρικό σύνθημα «Η εξάρτηση δεν είναι ανίκητη - Έλα να το φωνάξουμε μαζί», δράσεις ζωής για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει και τo Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» στη Θεσσαλονίκη υπό την Αιγίδα της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στη Νέα Παραλία από το Μακεδονία Παλλάς έως το Μέγαρο Μουσικής, την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 18:00.  
Η  εκδήλωση περιλαμβάνει διαδρομή 5 και 10 χιλιομέτρων για rollers και ποδηλατοδρομία στην οποία εκτός άλλων  θα συμμετάσχουν οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών- στριών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Παλαιμάχων  Ποδοσφαιριστών ΗΡΑΚΛΗ, ΑΡΗ και ΠΑΟΚ, ο Σύλλογος Ερμής 1877, η ομάδα Rollers «Τροχοποδηλατιστές», ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Κρουστών ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» και το Εργαστήρι τέχνης  ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου