Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Διάσημες που νίκησαν τον καρκίνο του στήθους

Ο καρκίνος του μαστού έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών διάσημων κοριτσιών της σόουμπιζ αλλά εκείνες δεν το έβαλαν κάτω και βγήκαν νικήτριες!!




Η Κάιλι Μινόγκ εμπιστεύτηκε το ένστικτο της και δεν της βγήκε σε κακό, αφού μετά από δική της επιμονή ανακάλυψε τον όγκο στον αριστερό της μαστό. «Επειδή κάποιος φοράει μια λευκή μπλούζα και έχει και τα ιατρικά του εργαλεία δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχει δίκιο», είπε η σταρ που τελικά βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο μετά από την μαστεκτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία στην οποία υποβλήθηκε!.

Η «Μιράντα» από το «Sex and the City», Σύνθια Νίξον είχε και εκείνη διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αν και δεν ήθελε το περιστατικό να διαρρεύσει στον τύπο.
Η αγαπημένη μας «Μιράντα»υποβλήθηκε σε αφαίρεση του όγκου και ακτινοβολίες, ενώ θεωρεί κατά κάποιον τρόπο τον εαυτό της τυχερό, αφού έκανε προληπτικές εξετάσεις ήδη από τα 35 της αλλά δεν ήθελε παπαράτσι στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα είναι πρέσβειρα κέντρου που μάχεται και ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο.

Η γνωστή ροκ τραγουδίστρια Σέριλ Κρόου, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2006 αφού κάποιες ύποπτες ασβεστοποιήσεις και στα δύο της στήθη μετά από μία μαστογραφία ρουτίνας, ενώ η ίδια πίστευε πως το πρόβλημα της σχετίζεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τον Ιανουάριο του 2003 η Anastacia, κατά τη διάρκεια μιας μαστογραφίας ρουτίνας που έκανε θέλοντας να μειώσει το μέγεθος του στήθους της, ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του μαστού. Ακολούθησε χειρουργείο και θεραπείες με ακτινοβολία ενώ αργότερα ίδρυσε το Anastacia Fund, έναν οργανισμό που σκοπό έχει να προωθήσει την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στις νεώτερες γυναίκες. Το Φεβρουάριο του 2013 η 44 σταρ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο, γεγονός που την ανάγκασε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της μέχρι νεωτέρας, δήλωσε ωστόσο ότι παρά τη διάγνωση θα συνεχίσει την ηχογράφηση του νέου της άλμπουμ. 



Τον Ιούλιο του 2008 η Κριστίνα Απλιγκέιτ που έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο της κόρης στο «Παντρεμένοι με παιδιά» διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στο ένα της στήθος που οδήγησε σε διπλή μαστεκτομή για να μειώσει τις πιθανότητες να εξαπλωθεί ή να επανεμφανιστεί ο καρκίνος. Από τότε ασχολείται ενεργά με την οργάνωση ενός ιδρύματος για γυναίκες που βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε προληπτικές εξετάσεις, τις οποίες θεωρεί ως τις πλέον σημαντικές για την έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας.


H Aντζελίνα Τζολί έκανε διπλή μαστεκτομή για να μην δώσει την μάχη, μιας και oι γιατροί της υπολόγισαν ότι έχει 87% πιθανότητες για καρκίνο του μαστού και 50% για καρκίνο των ωοθηκών. Η ίδια μόλις συνειδητοποίησε την πραγματικότητα του θέματος αποφάσισε να δράσει προληπτικά και να ελαχιστοποιήσει όσο περισσότερο μπορούσε το ρίσκο αφού η μαμά της, Μαρσελίν Μπερτράν, πέθανε από καρκίνο του μαστού το 2007 σε ηλικία 56 ετών.
Η Αντζελίνα, μητέρα έξι παιδιών, δήλωσε ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε μόλις, στα τέλη Απριλίου, ενώ όλοι συζητούσαν για τις προετοιμασίες του γάμου της με τον Μπραντ Πιτ!



womenonly.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου