Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Google Buzz.... κάτι σαν το FB??


Η Google ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο, με το οποίο ευελπιστεί να εξασφαλίσει τη θέση της στον κόσμο του social networking.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας υπηρεσίας στο Gmail, το οποίο αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της Google να εισέλθει στο δημοφιλέστατο “χόμπι” της online κοινωνικής δικτύωσης.

Η νέα αυτή προσθήκη παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του Gmail να επικοινωνούν με άλλους χρήστες, να μοιράζονται περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά και να ανανεώνουν τις δημοσιεύσεις στο προφίλ τους.

Το γεγονός ότι το Buzz είναι διαθέσιμο μέσω του Gmail σημαίνει ότι κάθε νέα αλλαγή που γίνεται στο προφίλ ενός χρήστη ή οποιαδήποτε ειδοποίηση, αποστέλλεται απευθείας και στον φάκελο της εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι κάθε φορά που πραγματοποιείται κάποια μεταβολή στο προφίλ, αυτό αναρτάται και δημοσίως, με την επιλογή, όμως, να μην είναι εμφανές σε όλους αλλά σε επιλεγμένες ομάδες χρηστών.

Τη νέα υπηρεσία του Google μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιούν και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, αφού αποτελεί πλέον μέρος της κεντρικής σελίδας του Google Mobile. Βέβαια, η “φορητή” έκδοση του Buzz έχει ένα χαρακτηριστικό που ίσως δυσαρεστήσει πολλούς, αφού σε κάθε ανάρτηση που πραγματοποιεί ο χρήστης, η υπηρεσία αυτόματα εντοπίζει και δημοσιεύει την ακριβή τοποθεσία του.

Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του Buzz δεν αποτελεί ακόμα το τελικό προϊόν, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν, μελλοντικά, περαιτέρω προσθήκες.

Αντε να δούμε

Ωραίο φένεται πάντως!

Πηγή: PC World

2 σχόλια:

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή