Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Σοκολάτα και νερό:Tα τέλεια παυσίπονα!


Σύμφωνα με έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Σικάγου, η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό παυσίπονο, αφού ανακουφίζει από τον πόνο. Όπως σε κάθε έρευνα, έτσι και σε αυτή έγιναν πειράματα με εθελοντές στην προκειμένη περίπτωση ποντίκια και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον πόνο.

Οι επιστήμονες λοιπόν, δήλωσαν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν σχετίζεται στενά με την πείνα και στην ουσία αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο για τον οργανισμό και εκτιμούν πως η κατανάλωση σοκολάτας για λόγους απόλαυσης ενεργοποιεί στον εγκέφαλο έναν μηχανισμό αντιπερισπασμού ο οποίος υπερισχύει του μηχανισμού που προκαλεί τον πόνο.

Η Πέγκι Μέισον, καθηγήτρια Νευροβιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας, είπε στην “Daily Τelegraph” πως: “Πρόκειται για φαινόμενο που η ύπαρξή του και η ισχύς του μας εξέπληξε”.

Τέλος, και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι μελετητές αυτοί, ισχυρίζονται πως το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με το νερό όταν κάποιος δεν το πίνει επειδή διψά αλλά για λόγους ευχαρίστησης.

πηγή:otherside

2 σχόλια:

  1. Ela re.....atzela brika pos 8a iremo apo tin periodo tis adelfis mou..8a tin mpoukono se sokolates kai 8a tis skao kai ena 2 litro apo fusiko metaliko nero(eides oxi oti kai oti)gia na skaeiiiii hahahah


    Thanks....(kala e bazeis pl orea postakia....mprabo!Sinexise!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι περίεργη ποείναι η φαρμακολογία! Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η σοκολάτα μπορεί να επιτίνει τον πονοκέφαλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή