Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Rest In Peace KING OF POP


Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σε έναν θρύλο, όπως ο Michael Jackson. Τα έκανε και τα έζησε όλα στον υπέρτατο βαθμό, και μάλιστα πολύ πιο νωρίς απ' ό,τι συνηθίζεται. Βίωσε την απόλυτη δόξα και γνώρισε την απαξίωση. Νωρίτερα «αποφάσισε» να φύγει και από τη ζωή.

Μπορεί ο ίδιος να μην υπάρχει πια, τα τραγούδια του όμως θα μείνουν ανεξίτηλα στο χρόνο να μας θυμίζουν ότι κάπου, κάποτε, υπήρχε ένας καλλιτέχνης, που όταν ανέβαινε στη σκηνή θαρρούσες πως όλα τ' άστρα τ' ουρανού τού χάριζαν τη λάμψη τους.


πηγή

Αφιέρωμα στον Βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον που "έφυγε" στις 25 Ιουνίου 2009.

Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα. Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων.

2 σχόλια:

  1. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ.ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ .ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρίμα για το χαμό του... όμως θέλω να ελπίζω ότι έζησε όλα όσα ήθελε στον υπέρτατο βαθμό... έτσι για να είναι κάθε τρέλα του ανοιχτή...

    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή