Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Η Νορβηγία ολοταχώς για την πρωτιά στη Eurovision!


Υστερα από μία μακρά διαδικασία η Nορβηγία επέλεξε το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision. Ο λόγος που επιλέγω να δείξω το τραγούδι είναι λόγω της ιδιατερότητας του και επειδή είμαι σίγουρη πως θα είναι ο βασικός αντίπαλος του Σάκη Ρουβά στη Μόσχα γιατί τα στοιχήματα τον θέλουν στην 1η θέση. Το τραγούδι λέγεται "Fairytale" και το ερμηνεύσει ο 23χρονος Alexander Rybak.

Ο ερμηνευτής γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση, εκεί που σήμερα είναι η Λευκορωσία, αλλά μετακόμισε με την οικογένεια του όταν ήταν 4 χρόνων στη Νορβηγία όπου και μεγάλωσε. Παίζει μουσική από τα 5 του και είναι εξαιρετικός ωβιολιστής όπως και οι δύο γονείς του! Έχει βραβευτεί με το ανώτατο βραβείο Anders Jahres Culture Prize και έχει συμμετάσχει στο talent show Norwegian Idol όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό! Έχει συνεργαστεί με το γνωστό συγκρότημα A-HA αλλά έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινία του σκηνοθέτη Grete Salomonsen!

Χθες κέρδισε το Melodi Grand Prix 2009 και θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στο διαγωνισμό της Eurovision με ένα τραγούδι που συνέθεσε και έγραψε ο ίδιος. Όπως έχει πει σε συνέντευξη του οι στίχοι του τραγουδιού είναι αυτοβιογραφικοί. Το τραγούδι είναι σε μοντέρνο φολκλορικό ρυθμό και μόλις ακούστηκε κέρδισε αμέσως όλο τον κόσμο. Στον τελικό κέρδισε τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους με μεγάλη διαφορά καθώς πήρε το μέγιστο των πόντων που μπορούσε να κερδίσει από επιτροπές και televoting!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου