Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Anthony Robbins: Οι 7 πεποιθήσεις των πετυχημένων ανθρώπων

Anthony Robbins: Οι 7 πεποιθήσεις των πετυχημένων ανθρώπων
Προδημοσίευση από το Best Seller βιβλίο του Anthony Robbins «Απεριόριστη Δύναμη», που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Στο νέο εξαιρετικό του βιβλίο ο Anthony Robbins αναφέρει, μεταξύ άλλων, τις 7 απαραίτητες πεποιθήσεις που χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Σας τις αναφέρουμε επιγραμματικά.

Πεποίθηση #1: Τα πάντα γίνονται για κάποιον λόγο, για έναν σκοπό που μας εξυπηρετεί

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μια παράξενη ικανότητα να εστιάζουν στο θετικό μιας κατάστασης και στα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να προέλθουν από αυτήν. Ανεξάρτητα από το πόσο αρνητικές είναι οι πληροφορίες που λαμβάνουν από το περιβάλλον τους, πάντα πιστεύουν ότι υπάρχουν δυνατότητες. Πιστεύουν ότι όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο που τους εξυπηρετεί, ότι κάθε δυσκολία περιέχει τον σπόρο, ενός αντίστοιχου ή και μεγαλύτερου οφέλους.

Πεποίθηση #2: Δεν υπάρχει αποτυχία, παρά μόνο αποτελέσματα

Αυτή η πεποίθηση αποτελεί λογικό επακόλουθο της πρώτης, αλλά είναι το ίδιο σημαντική και μόνη της. Οι περισσότεροι έχουμε προγραμματιστεί να φοβόμαστε αυτό που ονομάζουμε αποτυχία. Όμως, όλοι θυμόμαστε φορές που ενώ θέλαμε κάτι τελικά εισπράξαμε κάτι άλλο. Όλοι μας έχουμε αποτύχει σε κάποιο διαγώνισμα, υπομείναμε μια απογοητευτική σχέση που τελικά διαλύθηκε ή φτιάξαμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και έπειτα είδαμε τα πάντα να πηγαίνουν στραβά. Έχω χρησιμοποιήσει τις λέξεις «έκβαση» και «αποτελέσματα» σε όλο το βιβλίο, επειδή εκεί εστιάζουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Δεν βλέπουν την αποτυχία. Δεν πιστεύουν σε αυτήν και δεν την υπολογίζουν.

Πεποίθηση #3: Αναλάβετε την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί

Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό των σπουδαίων ηγετών και όσων πετυχαίνουν είναι ότι λειτουργούν με βάση την πεποίθηση ότι αυτοί διαμορφώνουν τον κόσμο τους. Η φράση που θα ακούσετε επανειλημμένα να χρησιμοποιούν είναι: «Εγώ είμαι υπεύθυνος και θα το τακτοποιήσω».
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν όλοι την ίδια αντίληψη. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν πως ό,τι και αν συμβεί, καλό ή άσχημο, το έχουν δημιουργήσει εκείνοι. Αν δεν το προκάλεσαν με τις φυσικές τους πράξεις, μπορεί να το έκαναν με την ένταση και τη φύση των σκέψεων τους.

Πεποίθηση #4: Δεν είναι ανάγκη να ξέρετε τα πάντα για κάτι, προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι ζουν σύμφωνα με μία ακόμη ωφέλιμη πεποίθηση. Δεν θεωρούν ότι πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα για κάτι, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν. Ξέρουν να εστιάζουν στην ουσία χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να χαθούν μέσα στις λεπτομέρειες. Αν μελετήσετε άτομα που βρίσκονται στην εξουσία, θα διαπιστώσετε ότι γνωρίζουν τα βασικά για πολλά ζητήματα, αλλά σπάνια κατέχουν σε βάθος κάθε λεπτομέρεια τους.

Πεποίθηση #5: Οι άνθρωποι είναι ο σπουδαιότερος πόρος σας

Τα σπουδαία άτομα -όσοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν εξαιρετικά αποτελέσματα- τρέφουν μια υπέρτατη αίσθηση σεβασμού και εκτίμησης για τους ανθρώπους. Έχουν μια αίσθηση ομαδικότητας, κοινού σκοπού και ενότητας.

Πεποίθηση #6: Η Δουλειά είναι Παιχνίδι

Γνωρίζετε κάποιον που να έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία κάνοντας κάτι που μισεί; Προσωπικά, όχι. Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας είναι να ταιριάξετε επιτυχημένα αυτό που κάνετε με αυτό που αγαπάτε. Ο Πάμπλο Πικάσο είπε κάποτε: «Όταν δουλεύω, χαλαρώνω· η απραξία και το να έχω καλεσμένους με κουράζουν».

Πεποίθηση #7: Η επιτυχία δεν διαρκεί χωρίς αφοσίωση

Όσοι πετυχαίνουν, πιστεύουν στη δύναμη της αφοσίωσης. Αν υπάρχει μία μόνο πεποίθηση που μοιάζει σχεδόν αδιαχώριστη από την επιτυχία, είναι ότι δίχως σοβαρή αφοσίωση δεν υπάρχει σοβαρή επιτυχία. Αν παρατηρήσετε τους επιτυχημένους ανθρώπους οποιουδήποτε τομέα, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι ή οι ευφυέστεροι, οι ταχύτεροι ή οι δυνατότεροι.
Είναι εκείνοι με τη μεγαλύτερη αφοσίωση. Βρείτε την επιθυμητή έκβαση, μοντελοποιήστε ό,τι φέρνει αποτέλεσμα, ενεργήστε, αναπτύξτε την αισθητηριακή οξύτητα που χρειάζεται για να διακρίνετε τι αποτελέσματα λαμβάνετε και συνεχίστε να εκλεπτύνετε την προσπάθειά σας μέχρι να επιτύχετε αυτό που επιθυμείτε.

Ο Anthonny Robbins έχει ονομαστεί «Κορυφαίος Γκουρού των Επιχειρήσεων», αφού μέσα από τα βιβλία, τις διαλέξεις και τα σεμινάριά του έχει επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά το βιβλίο «Ξυπνήστε το Γίγαντα Μέσα σας», που κυκλοφόρησε το 2015 από τις Εκδόσεις Διόπτρα, θα κυκλοφορήσει στα Ελληνικά το νέο του βιβλίο, το οποίο είναι ήδη Best Seller στις Η.Π.Α.
Ο τίτλος του είναι «ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» και ο Σκοτ Ντεγκάρμο, αρχισυντάκτης του περιοδικού Success Magazine γράφει για το βιβλίο
Αν, φέτος, πρόκειται να διαβάσετε ένα μόνο βιβλίο που θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο επιτυχημένοι, διαβάστε αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Δεν έχω ξαναδεί πιο αποτελεσματικές μεθόδους ή συγγραφέα με καλύτερη μεταδοτικότητα. Ο Τομ Ρόμπινς κάνει ό,τι υπόσχεται.
Το βιβλίο θα διατίθεται από τις 28 Σεπτεμβρίου στα βιβλιοπωλεία. Για όσους θέλουν όμως μπορούν να το παραγγείλουν ήδη από το e-shop του Εκδοτικού Οίκου https://www.dioptra.gr/Vivlio/626/710/Aperioristi-dunami/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου