Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Windows 7: 10 σημαντικά downloads


Τα Windows 7 μπορεί μόλις να κυκλοφόρησαν στην αγορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να βρούμε δωρεάν ή φθηνά εργαλεία για να φτιάξουμε τις ρυθμίσεις τους, να προσθέσουμε νέες λειτουργίες ή να κάνουμε πιο ομαλή την αναβάθμιση από τα Windows XP ή τα Vista.

Παρακάτω παρατίθεται μία λίστα με 10 απαραίτητα εργαλεία λογισμικού -τα περισσότερα εκ των οποίων είναι δωρεάν- που μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία μας με τα Windows 7.

Microsoft Security Essentials

Τα Windows 7, όπως και τα προηγούμενα λειτουργικά της Microsoft, δεν διαθέτουν προεγκατεστημένο λογισμικό προστασίας κατά των malware όπως οι ιοί και τα spyware (έχουν παρόλα αυτά firewall). Ο χρήστης μπορεί να αγοράσει το antivirus της McAffe ή της Symantec για να έχει προστασία, αλλά γιατί να μπαίνει σε έξοδα όταν το αντίστοιχο του Redmond παρέχει την ίδια προστασία με τα προηγούμενα και μάλιστα δωρεάν; Το Microsoft Security Essentials προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία στους οικιακούς υπολογιστές και είναι δωρεάν. Εάν επιθυμείτε και πάλι κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δοκιμάσετε το AVG Anti-Virus Free Edition.

Ninite

Όσοι τολμήσουν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους από τα XP στα Windows 7, θα πρέπει να κάνουν μία παρατεταμένη εγκατάσταση, η οποία εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και την επανεγκατάσταση όλων των εφαρμογών του χρήστη. Γιατί, λοιπόν, να μην εγκαταστήσετε όλα τα δωρεάν και ανοιχτής πηγής προγράμματα μονομιάς; Το Ninite κάνει ακριβώς αυτό. Πρώτα, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Ninite και επιλέγετε τα προγράμματα που θέλετε (π.χ. Firefox, iTunes και Skype). Στη συνέχεια, κατεβάζετε το Ninite, το οποίο εγκαθιστά τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας, χωρίς να εγκαθίστανται άλλα κακόβουλα προγράμματα. Να σημειωθεί ότι το Ninite είναι δωρεάν για προσωπική χρήση.

Windows Live Photo Galery

Για να παραμείνουν τα Windows 7 ελαφριά και γρήγορα -και να αποφευχθούν φυσικά τα προβλήματα με τον κώδικα, που επιβράδυναν πολύ τα Vista- η Microsoft άφησε εκτός του νέου της λειτουργικού κάποια βοηθητικά προγράμματα.

Μία τέτοια εφαρμογή, το Photo Gallery, είναι δωρεάν, εύκολο για τη διαχείριση και την επεξεργασία των εικόνων και αξίζει να το εγκαταστήσετε, ειδικά εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το Google Picasa, για να οργανώσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.

Windows Easy Transfer

Όποιος κάνει τη μεταφορά από τα XP στα Windows 7 θα πρέπει να ρίξει οπωσδήποτε μία ματιά στο δωρεάν αυτό download, που βοηθάει να αντιγράψετε τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σας από τον ένα υπολογιστή στον άλλο (Τα Windows 7 διατίθενται με το Easy Transfer.)

Η νέα έκδοση του Easy Transfer προσθέτει μία αναζήτηση αρχείων, που απλουστεύει την επιλογή συγκεκριμένων αρχείων για αντιγραφή. Το Easy Transfer δεν κολλάει σε αρχεία ή ρυθμίσεις που δεν μπορούν να μεταφερθούν. Αντιθέτως, ολοκληρώνει τη μεταφορά και στη συνέχεια εμφανίζει μία αναφορά για όσα δεν μπόρεσαν να αντιγραφούν. Τα κακά νέα είναι πως το Easy Transfer δεν μπορεί δυστυχώς να αντιγράψει προγράμματα. Για σύνδεση από υπολογιστή σε υπολογιστή, χρειάζεται ένα καλώδιο Easy Transfer (το οποίο κοστίζει λιγότερο από 20 Ευρώ). Στις άλλες επιλογές μεταφοράς περιλαμβάνονται το USB, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος ή οι συνδέσεις δικτύου.

Ultimate Windows Tweaker v2

Το δωρεάν εργαλείο προσαρμογής ανιχνεύει εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 ή Vista και προσφέρει μόνο εκείνες τις ρυθμίσεις που είναι σχετικές με το λειτουργικό σας. Το “Ultimate” είναι μία βολική περιγραφή για αυτό το σούπερ-εργαλείο, το οποίο προσφέρει δεκάδες επιλογές διαμόρφωσης για τον ενδιάμεσο χρήστη, το δίκτυο, την ασφάλεια και τις ρυθμίσεις συστήματος. Εάν θέλετε να προσωποποιήσετε περισσότερο τα Windows 7, η εφαρμογή αυτή είναι ιδανική για εσάς.

WinZip 14 Standard

Θα αναρωτηθείτε: εάν τα Windows 7 έχουν ενσωματωμένο συμπιεστή αρχείων, γιατί θα πρέπει να εγκαταστήσω την τελευταία έκδοση του WinZip; Η απάντηση είναι πως αν χρησιμοποιείτε σπανίως συμπιεσμένα αρχεία, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε την εγκατάσταση. Αλλά, όσοι χρησιμοποιούν συχνά τέτοια αρχεία, θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως τις βελτιώσεις που διαθέτει το WinZip 14 Standard, το οποίο απλοποίησε της διαδικασία της συμπίεσης και της ηλεκτρονικής αποστολής αρχείων στα Windows 7.

Η τελευταία έκδοση προσφέρει επίσης καλύτερα ποσοστά συμπίεσης. To WinZip 14 Standard κοστίζει 30 δολάρια (περίπου 20 Ευρώ).

EnhanceMySe7en Free

Τα Windows 7 μπορεί να είναι ευκολότερα στη χρήση σε σύγκριση με τα Vista ή τα XP, αλλά η εργασία διάγνωσης και συντήρησης παραμένει ένα πρόβλημα. Το EnhanceMySe7en είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για όλους όσους κάνουν ένα μικρό «συγύρισμα» στο σύστημά τους.

Η δωρεάν αυτή εφαρμογή διευκολύνει την επιλογή των προγραμμάτων εκείνων που θα φορτώνουν όταν ξεκινούν τα Windows, ελέγχει την απόδοση των σκληρών δίσκων, την «υγεία» και τη θερμοκρασία τους και «συμμαζεύει» τo Μητρώο -εάν το τολμήσετε.

Image Resizer Powertoy Clone

Θέλετε να αλλάξετε τα μέγεθος των φωτογραφιών στα Windows 7; Η δωρεάν αυτή εφαρμογή το κάνει πανεύκολο -απλά πατήστε δεξί κλικ σε ένα ή περισσότερα αρχεία εικόνας, στο Windows Explorer. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 4 μεγέθη: μικρό (640×480), μεσαίο (800×600), μεγάλο (1024×768) ή εικονίδιο υπολογιστή (240×320). Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και τα δικά σας προσαρμοσμένα μεγέθη.

Systerac Tools για Windows 7

Αυτό το πακέτο των 16 εργαλείων από τη Systerac, έχει ό,τι χρειάζεστε για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία των Windows.

Μπορείτε να «πειράξετε» την απόδοση των Windows, καθώς και την εμφάνισή τους, να βελτιστοποιήσετε τη μνήμη, να καθαρίσετε τον σκληρό σας δίσκο, να καλύψετε τα ίχνη σας κόβοντας αρχεία, κτλ. Η διεπιφάνεια Systerac είναι αισθητικά πάρα πολύ ελκυστική, καλά οργανωμένη και εύκολη στην εκμάθηση. Η έκδοση για τα Windows 7, που κοστίζει 20 δολάρια (14 Ευρώ περίπου) τρέχει και στα Vista.

Windows 7 Upgrade Advisor

Μην προχωρήσετε σε αναβάθμιση στα Windows 7 εάν πρώτα δεν τρέξετε αυτή τη δωρεάν εφαρμογή της Microsoft. Το Upgrade Advisor σκανάρει τον υπολογιστή σας για να ελέγξει εάν είναι έτοιμος για τα Windows 7. Εάν ανιχνεύσει οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένης της ανεπαρκούς μνήμης, του ασύμβατου hardware ή του μη επικαιροποιημένου λογισμικού, τότε θα σας ενημερώσει με μία σύντομη συνοπτική αναφορά.

[via]

2 σχόλια:

  1. Το Microsoft Security Essentials προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία στους οικιακούς υπολογιστές και είναι δωρεάν...
    Ναι αλλά όχι διαθέσιμο στην Ελλάδα ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. proton fili ajela exo 7 kai pisteje me extos apo oti einai apsoga den xreiazomai kan apo ola ayta p les....


    FILE GIGAGA....kaneis la8os k episei DOKIMASA to security essentials kai einai mappa......mou ebgaze MPLE o8oni kai RESYTARt.fantasou

    ΑπάντησηΔιαγραφή