Σελιδεσ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πώς προδίδεται ο ψεύτης; ~ Κόλπα για να τον πιάσετε στα πράσα!!!





  • Πώς θα ελέγξετε αν ο απέναντί σας σας λέει ψέμματα; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να βγάλετε λαβράκι!
    Ρωτήστε κάτι που δεν περιμένει να ακούσει: ένας ψεύτης ξέρει να πλέκει ολόκληρη ιστορία σε δευτερόλεπτα, όμως αν τον ρωτήσετε κάτι διευκρινιστικό, που δεν ήταν προετοιμασμένος να ακούσει, το εμφανές κόμπιασμα για να κερδίσει χρόνο, τα λέει όλα.
    Ένας ακόμη τρόπος να αναγνωρίσετε τον ψεύτη, είναι οι ...
    αλλαγές στη συμπεριφορά του, σύμφωνα με την καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, Maureen O'Sullivan. Παρατηρήστε πώς φέρεται: αν αλλάζει διάθεση και γίνεται ανήσυχος ή φέρεται γενικώς διαφορετικά απ' ότι συνήθως, τότε ξέρετε...
    Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ένα χαμόγελο. Όταν κάποιος είναι θυμωμένος και χαμογελά, τα συναισθήματά του τον προδίδουν. 
    «Η μικροέκφραση είναι μια πολύ σύντομη έκφραση, συνήθως διαρκεί περίπου 1/25 του δευτερολέπτου, που πάντα εμπεριέχει μία κρυφή συγκίνηση», λέει ο Paul Ekman, ομότιμος καθηγητής της ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Όταν κάποιος προσποιείται πως είναι χαρούμενος ενώ δεν είναι, τα αληθινά του συναισθήματα θα λάμψουν κάποια στιγμή στο πρόσωπό του. Περιμένετε και θα δείτε.
    Έτσι, όταν για παράδειγμα ένα πρόσωπο προσποιείται ότι είναι χαρούμενο, ενώ στην πραγματικότητα είναι αναστατωμένο για κάτι, η αληθινή συγκίνησή του θα αποκαλυφθεί σε μια υποσυνείδητη λάμψη του θυμού στο πρόσωπό του.
    Το αν η κρυφή συγκίνηση είναι ο φόβος, ο θυμός, η ευτυχία, η ζήλεια ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, αυτό θα εμφανιστεί στο πρόσωπό του χωρίς να το αντιληφθεί. Εσείς χρειάζεται μόνο να το δείτε όταν συμβεί.
    Τσεκάρετε τις αντιφάσεις στις οποίες μπορεί να πέσει ή τη γλώσσα του σώματος. Μπορεί να λέει κάτι, όμως το σώμα του να δείχνει κάτι άλλο, μια αμηχανία, μία αποστασιοποίηση ή έπειτα από λίγο να αλλάζει γνώμη.
    Αν κάποιος γενικά λιγομίλητος αρχίζει να μιλά πολύ έπειτα από μια απλή ερώτηση του τύπου «πού ήσουν χτες», τότε μάλλον κάτι προσπαθεί να κρύψει και αφιέρωσε πολύ χρόνο για να χτίσει ένα περίτεχνο ψέμα.

    Πώς προδίδεται ο ψεύτης; | E-Radio.gr Daily 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου