Σελιδεσ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

5 μηχανές αναζήτησης για προγραμματιστές


Δυο κιλα κωδικα παρακαλω…

Αν έχετε απαιτητικούς πελάτες που θέλουν γρήγορες δουλειές και ζητάνε τετριμμένα πράγματα, ή απλά αν βαριέστε να χτίζετε εφαρμογές από το μηδέν, οι παρακάτω μηχανές αναζήτησης μπορεί να σας φανούν χρήσιμες (η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία).

1. Krugle

krugle
Το Krugle (το όνομα του οποίου μπορείτε να φανταστείτε ποιανού παράφραση αποτελεί) επιτρέπει στους χρήστες του να αναζητήσουν μεμονωμένα κομμάτια κώδικα αλλά και ολόκληρα projects. Επιπλέον προσφέρει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης όπως γλώσσα προγραμματισμού, αδειοδότηση, κλπ. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει αναζήτηση στα σχόλια του κώδικα ή ακόμη και στην τεκμηρίωση (π.χ. Javadoc) εφόσον φυσικά ο αποθηκευμένος κώδικας το υποστηρίζει.
Επισκεφθείτε το Krugle εδώ

2. Koders

koders
Το Koders αποτελεί ουσιαστικά έναν κλώνο του Krugle. Θεωρείται από πολλούς το καλύτερο site στην κατηγορία του. Προσφέρει πάνω κάτω τα χαρακτηριστικά που παρουσιάσαμε στην προηγούμενη παράγραφο επικεντρώνοντας όμως σε πληροφορίες που ενδιαφέρουν μικρές επιχειρήσεις ανάπτυξης λογισμικού και γενικά ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με την επαναχρησιμοποίηση κώδικα. Σημαντικό πλεονέκτημά του είναι ότι δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να εκτελέσει μια αναζήτηση επιλέγοντας συγκεκριμένη άδεια για τον κώδικα που αναζητεί (π.χ. GPL, BSD, AFL, και πολλές άλλες).
Επισκεφθείτε το Koders εδώ

3. Google code search

google_code
Το  Google Code Search αποτελεί την προσέγγιση της Google στο θέμα της αναζήτησης κώδικα. Η υπηρεσία αποτελεί μέλος του Google Labs και προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την παλιά καλή γνωστή μηχανή αναζήτησης στοχευμένη όμως αυτήν τη φορά σε κώδικα. Προσφέρει πλειάδα δυνατοτήτων αναζήτησης.
Επισκεφθείτε το Google Code εδώ

4. Open Source Search Engine

oss_search_egnine
Λίγο διαφορετική πρόταση από τις προηγούμενες, η Open Source Search Engine επιτρέπει στον χρήστη να βρει Projects Ανοικτού Κώδικα που μοιάζουν με αυτό που θέλει να κάνει ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τον κώδικά τους για λογαριασμό του. Δεν ψάχνει σε επίπεδο κλάσεων ή πακέτων απλά επιστρέφει το γονικό site των σχετικών projects που βρέθηκαν.
Επισκεφθείτε το Open Source Search Engine εδώ

5. Snipplr

snipplr
Τελευταίο (αλλά όχι καταϊδρωμένο) σας προτείνουμε το Snipplr, μια υπηρεσία που φιλοξενεί κομμάτια κώδικα, ποικίλων γλωσσών προγραμματισμού, τάξης μεγέθους κλάσεως, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για απλές διαδικασίες (π.χ. ανάκτηση αρχείου σε php).
Επισκεφθείτε το Snipplr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου