Σελιδεσ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η κακιά πεθερά και πώς θα τη νικήσεις

Συνήθως οι αριθμοί δεν μιλάνε. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορούν να τα πουν όλα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως παγκοσμίως σήμερα, το 60% των γάμων υποφέρουν από το λεγόμενο ''σύνδρομο της κακιάς πεθεράς''. Σκέψου μάλιστα πως στην συγκεκριμένη έρευνα δεν υπολογίστηκαν οι πεθερές σε ζευγάρια που συζούν, που ετοιμάζονται να παντρευτούν ή ακόμα και σε σχέσεις, όπως η δικιά σου, που απλά έτυχε να γνωρίσεις τη μαμά του καλού σου. Εκεί, τα νούμερα σίγουρα θα εκτοξεύονταν!
Για να μην χρειαστεί να περάσεις λοιπόν σε ακραίες λύσεις αντιμετώπισης της κακιάς πεθεράς που σου έτυχε αλά Τζένιφερ Λοπέζ εναντίον Τζέιν Φόντα, ακολούθησε τον παρακάτω χρυσό δεκάλογο, ώστε να είσαι και συ καλά και η πεθερά σου ''χειρότερα''.
Έβγαλαν τα μαχαίρια Λόπεζ και Φόντα στην Κακιά Πεθερά

Έβγαλαν τα μαχαίρια Λόπεζ και
Φόντα στην "Κακιά Πεθερά"


 
1. Εν αρχή ην η ''μανούλα'': όσο και να σε τσατίζει, μην ξεχάσεις ποτέ πως για τον σύζυγο, εραστή, σύντροφο, αρραβωνιαστικό σου, η μητέρα του θα είναι πάντα η μητέρα του. Με το να την βρίζεις μπροστά του ή να την μειώνεις, λίγα πράγματα θα καταφέρεις. Πρέπει να αποδεχτείς πως αυτή προηγείται (ή έτσι νομίζει) και συ έπεσαι στην καρδιά του αγαπημένου σου. Στο κάτω-κάτω εκείνη γνώρισε πρώτη.
2. Έχε την από κοντά : δεν είπαμε να
γίνετε και κολλητές. Το να γνωρίσεις την πεθερά σου και να αναπτύξεις ένα είδος φιλίας μαζί της δεν είναι απαραίτητα κακό. Μέσα από αυτή τη σχέση θα μάθεις τι της αρέσει ή όχι. Έτσι θα βρεθείς προετοιμασμένη σε μελλοντικές διχογνωμίες και καβγάδες.
3. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός: το να σε συμπαθήσει η μητέρα του καλού σου είναι θέμα λίγων λεπτών κατά την πρώτη σας γνωριμία. Εκεί θα αναπτύξει μια συγκεκριμένη άποψη για σένα που δύσκολα θα αλλάξει, αφού ως γνωστόν "η πρώτη εντύπωση μετράει". Δείξε από την αρχή πόσο αγαπάς τον γυιό της και πόσο θέλεις να τον κάνεις ευτυχισμένο.
4. Κέρδισε το σεβασμό της: φυσικά και είναι δύσκολο να αποδεχτείς την πεθερά σου σαν κομμάτι της ζωής σου. Το ίδιο συμβαίνει και με σένα που σε βλέπει απειλητικά, σαν να θέλεις να της πάρεις το παιδί της. Φρόντισε λοιπόν από νωρίς να κερδίσεις με τις πράξεις σου το σεβασμό της, και αργότερα ίσως και να κερδίσεις και την αγάπη της.
5. Στο ίδιο στρατόπεδο: μην ξεχνάς πως τόσο εσύ όσο και η πεθερά σου, παίζετε στην ίδια ομάδα. Μοιράζεστε και οι δύο την αγάπη και τον ενδιαφέρον σας για το ίδιο άτομο: τον αγαπημένο σου και γιό της.
6. Όχι στην αρνητικότητα: αν η μητέρα του συντρόφου σου έχει δείξει εξ' αρχής την αρνητικότητα της στο πρόσωπό σου, δεν χρειάζεται να κάνεις και συ το ίδιο. Δείξε ουδέτερη στάση και ανωτερότητα και θα βγεις κερδισμένη, αφού ο σύντροφός σου θα το εκτιμήσει.
7. Ζήτα τη βοήθεια της:  εννοώντας... ζήτα τη βοήθεια της όταν σε συμφέρει. Για παράδειγμα, όταν θες να πας για ψώνια άφησέ της τον μικρό, ή όταν δεν έχεις μαγειρέψει, ζήτα να σου ετοιμάσει κάτι γρήγορο. Προς Θεού μην το παρακάνεις και της δώσει περισσότερο αέρα απ' όσο χρειάζεται.
8. Μακρυά κι αγαπημένες: αν έχεις τη δυνατότητα, κράτα την αγαπημένη σου πεθερούλα όσο πιο μακρυά γίνεται. Και δεν εννοούμε μόνο την συναισθηματική απόσταση, αλλά την σίγουρη και ασφαλή μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Οπωσδήποτε όμως όχι στο ίδιο σπίτι.
9. Όχι στις προβληματικές καταστάσεις: η εμπειρία έδειξε πως ιδιαίτερα επικίνδυνες κατηγορίες "μαμάκια" άντρα είναι οι εξής:
  • Ο φαντάρος: επειδή η συναισθηματική του κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, την εν λόγω περίοδο θα προτιμήσει να δει τη μαμά του στις εξόδους.
  • Ο μοναχογιός: δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Έτσι έμαθε το παιδί.
  • Ο "χωρίς πατέρα": γιατί πάει πακέτο με τη μαμά του εφ' όρου ζωής, αφού έχει ρόλο προστάτη και αλλαγές δεν γίνονται.
10. Νωρίς νωρίς: αν δεις ότι από την πρώτη ημέρα το αγόρι σου είναι κολλημένο στη μαμά του, τράβα γι' άλλα. Θα αποφύγεις έτσι να δεθείς χωρίς λόγω σε μια εξ' αρχής προβληματική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου