Σελιδεσ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η Ψυχολογία της κριτικής

Κάθε φορά που ακούτε μια κριτική, μαθαίνετε περισσότερα για το χαρακτήρα του κρίνοντος παρά για το ποιόν του κρινόμενου.




Οι αρνητικές κρίσεις συσχετίζονται σχεδόν νομοτελειακά με τη νευρωσική προσωπικότητα αυτού που τις εκφέρει. Ναρκισσισμός, κατάθλιψη, μη ρεαλιστική αντίληψη, έλλειψη ικανοποίησης από τη ζωή, πλημμελής συναισθηματική νοημοσύνη, κυκλοθυμία, τραυματικές εμπειρίες, αντικοινωνικότητα, αίσθημα μειονεξίας και χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μερικά από τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά όσων καθ´ έξιν προβάλλουν το δικό τους αξιολογικό σύστημα στις πράξεις και τα λόγια των υπολοίπων.

Η ψυχική ασθένεια δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ελαττωματικών γονιδίων αλλά και κακοποιητικών συνθηκών ζωής

Κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παραγόντες αυξάνουν τον κίνδυνο της κακής ψυχικής υγείας

Τα επαγγέλματα υγείας κάνουν ένα σοβαρό λάθος, όταν αντιμετωπίζουν τις ψυχικές ασθένειες ως «διακριτές συνθήκες του εγκεφάλου που σε ένα μεγάλο βαθμό καθορίζονται από γενετικούς παράγοντες και επηρεάζονται ελάχιστα από συνθήκες δυστυχίας», γράφει ο κλινικός ψυχολόγος και ερευνητής Richard Bentall.

10 συνήθειες που θα σε κάνουν πιο έξυπνο/η

Το μυαλό σου είναι σαν το σώμα σου. Όσο το "γυμνάζεις" γίνεται πιο δυνατό. Μικρές αλλαγές στον τρόπο που εκτελείς καθημερινές κινήσεις ή στα αντικείμενα που σε περιβάλλουν μπορούν να ενεργοποιήσουν κάποια πεδία του εγκεφάλου σου και βοηθούν το μυαλό σου να σκέφτεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.Οι ασκήσεις αφορούν και τις 5 αισθήσεις: ακοή, όραση, αφή, γεύση, όσφρηση. Η συστηματική "εξάσκηση" τους βοηθά στην ανάπτυξη καινούριων νευρικών συνάψεων σε πολλά σημεία του εγκεφάλου, ενδυναμώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνει τη μνήμη. Οκ, μπορεί να μην θυμάσαι να τις συμπεριλαμβάνεις κάθε μέρα στο πρόγραμμά σου, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

10 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρεις μέχρι τα 25 σου


1. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχεις ένα συγκεκριμένο «τύπο».Κι αν πιστεύεις ότι έχεις, σκέψου πόσο περιοριστικό είναι αυτό και πόσες πιθανότητες χάνεις να περάσεις ωραία με ένα τύπο που δεν είναι καθόλου ο τύπος σου. Χμ.
2.     Μπορεί να λες ότι θέλεις να κάνεις μία σχέση, αλλά στην πραγματικότητα να μη θέλεις και τόσο. Μπορεί απλά να σου αρέσει να είσαι single, για την ώρα.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία

Του Κωνσταντίνου Σμιξιώτη

«Εύχομαι να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές» λέει μια αρχαία κινέζικη ευχή και απ’ ότι φαίνεται «έπιασε» για ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη μας. Το περιεχόμενο της ευχής είναι πολύ σημαντικό σύμφωνα με αυτόν τον θρύλο, αφού μόνο μέσα σε τέτοιους καιρούς η εξέλιξη του ανθρώπου προχωράει με γοργά βήματα. Σε εποχές με «παχιές αγελάδες» ο άνθρωπος γίνεται ράθυμος και βυθίζεται μέσα στην απόλαυση της ύλης. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η ύλη δεν είναι κάτι το κακό, αλλά η προσκόλληση σ’ αυτήν έχει αρνητικές συνέπειες για τη πρόοδο της ψυχής κάθε ανθρώπου.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

12 συμβουλές για το πώς να μείνετε νέοι για πάντα από τους Σαολίν..

Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, αλλά πόσοι το κάνουν πράξη; Παρ’ όλα αυτά, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σήμερα.

Ενισχύστε τη ζωτική σας ενέργεια ακολουθώντας δώδεκα απλούς κανόνες που αντλήσαμε από ένα κλασικό έργο των Σαολίν.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ : Ιστορίες βιασμών και κακοποίησης απο την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Της Έφης Γιάννου

Η υπόθεση συγκάλυψης του βιασμού ενός επτάχρονου παιδιού στο Παπάφειο Ίδρυμα, στο οποίο μάλιστα διευθυντής είναι ο Μητροπολίτης Άνθιμος, αποδεικνύει για άλλη μία φορά την δυσοσμία της εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης συγκλονίζει. Αυτό συμβαίνει διότι πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να «βγουν στο φως» τέτοιες υποθέσεις και να δημοσιοποιηθούν σε σύγκριση με παλιότερα.
Ένα σημείο της δήλωσης του Μητροπολίτη Άνθιμου λέει: «το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του Ιδρύματος μας, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου μας». Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι αυτό που φοβούνται είναι η δυσφήμιση και όχι τα ανεξίτηλα τραύματα του παιδιού. Ένα συχνό φαινόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις όπου το θύμα τοποθετείται σε δεύτερη κατηγορία μιας και στην πρώτη βρίσκεται η δυσφήμιση του ιδρύματος.
Στην εκκλησία του Άνθιμου, οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι.
Στην εκκλησία η έκτρωση είναι αμαρτία.
Στην εκκλησία οι μέθοδοι αντισύλληψης είναι αμαρτία.
Στην εκκλησία του Άνθιμου οι βιασμοί και η σεξουαλική κακοποίηση είναι: «συμβαίνουν αυτά…».