Σελιδεσ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τα βιογραφικά των νέων μελών της κυβέρνησης

Δείτε τα βιογραφικά των νέων μελών της κυβέρνησης:

Γιάννης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. 

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ το 1985, στο Πανεπιστήμιο του Νόργουιτς της Ανατολικής Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία) ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν-Λα-Νεβ, Βέλγιο).[2] Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική Οικονομία, η Θεωρία Παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική Φιλοσοφία.

Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς, διευθυντής επί χρόνια του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού είναι γιος του Στέλιου Παππά, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.

Ο Νίκος Παππάς ανήκει στον πυρήνα της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα. Έχει κάνει σπουδές μακροοικονομίας στη Σκωτία και ανήκει στα στελέχη με ευρωπαϊκή αντίληψη.

Πάνος Σκουρλέτης

Ο Πάνος Σκουρλέτης θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Τσίπρα. Ο 52χρονος Π. Σκουρλέτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.



Αριστείδης Μπαλτάς


Ο Αριστείδης Μπαλτάς, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι και από εκείνους που έχουν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη δημιουργίας του κόμματος.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σε ποια έδρανα θα κάθονται τα κόμματα στη νέα Βουλή

Σε ποια έδρανα θα κάθονται τα κόμματα στη νέα Βουλή
Η κατανομή εδρών μετά τις βουλευτικές εκλογές ολοκληρώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 149 και τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 76.
Χρυσή Αυγή και Ποτάμι έχουν από 17 βουλευτές στη νέα Βουλή, ενώ το ΚΚΕ έχει 15. Τέλος, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΠΑΣΟΚ θα έχουν από 13 εκπροσώπους.
Όπως παρουσιάζεται στην εικόνα, από αριστερά θα κάθονται οι βουλευτές του ΚΚΕ, εν συνεχεία το ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο κομμάτι στη νέα Βουλή, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, που όπως φαίνεται δεν θα έχει επαφή με την μπροστινή πλευρά στα έδρανα, αλλά θα είναι πίσω, μετά το Ποτάμι, ακριβώς δίπλα του η Νέα Δημοκρατία, μετά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στο δεξί άκρο η Χρυσή Αυγή.


| E-Radio.gr Daily 

Η Κολομβιανή Paulina Vega είναι η νέα Μις Υφήλιος για το 2015

Την 22χρονη Paulina Vega από την Κολομβία ανέδειξαν ως την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου τα καλλιστεία Miss Universe που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μαϊάμι. Η νεαρή καλλονή είναι φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων, στέφθηκε Μις Κολομβία το 2013 και κατέκτησε τον τίτλο της Μις Υφήλιος ανταγωνιζόμενοι την Μις ΗΠΑ, Nina Sanchez -η οποία ήρθε δεύτερη- και ακόμα 80 υποψήφιες από όλο τον κόσμο. Η ίδια, όταν έμαθε ότι οι θαυμαστές της στην Κολομβία βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν, δήλωσε: «Θα φοράω αυτό το στέμμα με υπερηφάνια και ενθουσιασμό».

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

5 πεποιθήσεις που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας

Άρθρο της προπονήτριας ευεξίας και ζωής και συγγραφέως Shannon Kaiser

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου κυνηγούσα την επιτυχία, την αποδοχή και την ευτυχία. Με είλκυε η λάμψη. Τελικά τίποτα από αυτά δεν είχε νόημα. Διάβασα καινούρια βιβλία, ακολούθησα πνευματικά μονοπάτια και πνευματικούς ηγέτες, έκανα δίαιτες και ήπια αποτοξινωτικούς χυμούς για ημέρες που όμως τις ένιωθα σαν μήνες ολόκληρους. Ακόμα όμως και μετά από όλα αυτά, αισθανόμουν πλήξη, χαμένη, άδεια και μόνη.
Αφού λοιπόν συνειδητοποίησα ότι καμιά από τις προσπάθειές μου δεν είχε αποτέλεσμα, έκανα μια ριζική αλλαγή. Αντί να ψάχνω σε εξωτερικούς παράγοντες, στράφηκα στον εσωτερικό μου κόσμο.

Η ευτυχία, η επιτυχία και η αποδοχή που τόσα χρόνια κυνηγούσα ήταν πάντα πράγματα που δεν μπορούσα να φτάσω. Δεν έχει σημασία πόσες επιτυχίες είχα ή πόσοι άνθρωποι έλεγαν ωραία πράγματα για μένα ή τη δουλειά μου. Διότι αν εγώ η ίδια δεν πίστευα όλα αυτά, δεν θα είχαν καμιά αξία.
Δεν είχε σημασία ο τρόπος που με έβλεπαν οι άλλοι, αλλά ο τρόπος που έβλεπα εγώ τον εαυτό μου. Και αυτή ήταν μια αρκετά θλιβερή διαπίστωση. Στην πραγματικότητα, πέρασα χρόνια αποφεύγοντας τον εαυτό μου. Απέφευγα να κοιτάξω στον καθρέφτη, να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια, ντρεπόμουν γι’ αυτό που ήμουν και για το τι μπορεί να πίστευαν οι άλλοι για μένα.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τα 10 επαγγέλματα με τις περισσότερες προσλήψεις

Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 2014 ο κλάδος των υπηρεσιών εστίασης στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς έδωσε δουλειά σε 4.594 άτομα.

Στον αντίποδα, οι κλάδοι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και των καταλυμάτων, ήταν αυτοί στους οποίους σημειώθηκαν οι περισσότερες απολύσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία δε, τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους, οι απολύσεις υπερίσχυσαν των προσλήψεων, με αποτέλεσμα να «χαθούν» 91.761 θέσεις μόνο κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο Καθηγητής Γεράσιμος Μακρής Μιλάει για τη Σχέση Θρησκείας και Βίας



Τη στιγμή που το «je suis Charlie» αντηχεί σε κάθε γωνιά του κόσμου, η Ευρώπη του διαφωτισμού και του ανθρωπισμού προσπαθεί μέσα από την εμπειρία του πένθους να ανασυγκροτήσει μια ασπίδα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας. Δίπλα σ' αυτή συνυπάρχει μια θρησκόληπτη και δυσανεκτική Ευρώπη που επιδιώκει την εργαλειακή αξιοποίηση του τραγικού συμβάντος για να προωθήσει την ξενοφοβική ατζέντα της. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μαρί Λεπέν έσπευσε την επόμενη μέρα της επίθεσης να θέσει ζήτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής στη Γαλλία και ο έγκλειστος Νίκος Μιχαλολιακος να καταδικάσει την «πολυπολιτισμικότητα» και τον «ψευτοανθρωπισμό». Πρόκειται γι' αυτή την Ευρώπη που το Charlie Hebdo ως κατεξοχήν αντικομφορμιστικό περιοδικό που αναγνώριζε ως μοναδική ιερότητα την ελευθερία της σκέψης, σατίριζε και καυτηρίαζε.