Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

20 λόγοι να αγαπάτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι

«Αν πραγματικά αγαπούσες τον εαυτό σου, δεν θα μπορούσες ποτέ να πληγώσεις άλλον άνθρωπο» – Βούδας
Γιατί είμαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό μας; Βιαζόμαστε συχνά να συγχωρήσουμε τους άλλους, κι όμως δυσκολευόμαστε να συγχωρήσουμε τους εαυτούς μας. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να γίνουμε οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας.

Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι το να θαυμάζουμε πόσο ωραίο είναι το καινούριο σύνολο που αγοράσαμε ή να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, επειδή πήραμε προαγωγή. Είναι περισσότερο το να γιορτάζουμε και να στηρίζουμε την εξέλιξή μας τόσο κατά τις καλές μέρες, όσο και κατά τις δύσκολες και ανάποδες.
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που συνεισφέρουν στην ευτυχία σας είναι οι ουσιαστικές και τρυφερές σχέσεις. Και δεν μπορείτε να έχετε μια γερή σχέση χωρίς αγάπη. Θα έχετε προφανώς όλοι ακούσει το παλιό ρητό «δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τους άλλους, αν δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας». Πρόκειται λοιπόν για απαραίτητη προϋπόθεση.
Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα, παρακάτω παρουσιάζουμε 20 λόγους που αξίζει να αγαπήσετε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι.
Όταν αγαπάτε τον εαυτό σας…
1. Βρίσκεστε σε ένα συνεχές ταξίδι μάθησης νέων πραγμάτων. Εξελίσσεστε και χρησιμοποιείτε το νου σας για να συνεχίσετε την προσωπική σας πρόοδο.
2. Είστε αρκετά θαρραλέοι να ζητήσετε και να προσφέρετε ελεύθερα βοήθεια. Η ενσυναίσθηση προς τους άλλους ανθρώπους ανεβάζει το ηθικό σας και αγγίζει πολλές ζωές.
3. Μπορείτε να συγχωρήσετε, να ξεχάσετε και να προχωρήσετε. Μπορείτε να πάρετε μαθήματα και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μαθήματα για να μείνετε στο παρόν.
4. Είστε παθιασμένοι με ο,τι ασχολείστε. Κινείστε μέσα στην ημέρα με σκοπό και θετική ενέργεια.
5. Είστε ευέλικτοι και ανοιχτοί στην αλλαγή. Νιώθετε σίγουροι με τις επιλογές σας και αντιλαμβάνεστε ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για να συνεχίζετε να ζείτε τη ζωή στην πλήρη της έκφραση.
6. Είστε αισιόδοξοι. Γνωρίζετε ότι η προσέγγισή σας ως προς την επίλυση προβλημάτων θα σας δώσει τη δύναμη να κινηθείτε ευέλικτα μέσα από τις προκλήσεις της ζωής.
7. Είστε πιο εύθυμοι και αυθόρμητοι άνθρωποι. Έχετε θέσει τη χαρά ως προτεραιότητα και μοιράζεστε αυτή τη χαρά με όλους γύρω σας.
8. Νιώθετε περήφανοι με τη δουλειά που κάνετε. Κάνετε τις καλύτερες προσπάθειες σε κάθε δραστηριότητα και το κάνετε με απόλαυση.
9. Σκέφτεστε μπροστά αλλά ζείτε τη στιγμή. Έχετε ένα όραμα για το μέλλον σας, τόσο δυνατό που μπορείτε να το νιώσετε στο πετσί σας, αλλά γνωρίζετε ότι θα φτάσετε σε αυτό μόνο με τις πράξεις του σήμερα.
10. Πάντα ψάχνετε τη χρυσή τομή. Γνωρίζετε ότι υπάρχει κάτι θετικό που αναδύεται μέσα από κάθε αρνητικό, απλά χρειάζεται να το αναζητήσετε μέχρι να το βρείτε.
11. Είστε δυνατοί και θαρραλέοι και πάντα μένετε στην πλευρά του δίκαιου. Υπερασπίζεστε αυτό που πιστεύετε και δανείζετε τη φωνή σας στους λιγότερο τυχερούς.
12. Είστε προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις. Γνωρίζετε ότι η ζωή δεν είναι τέλεια και υπάρχουν πολλές δοκιμασίες στο δρόμο. Γνωρίζετε ότι χωρίς αναμφίβολα μπορείτε να το χειριστείτε και ότι θα σας εξυπηρετήσει στο τέλος.
13. Είστε ευγενικοί τόσο προς τους άλλους, όσο και προς τον εαυτό σας. Συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει μια ιστορία πίσω από κάθε άνθρωπο και τιμάτε τους ανθρώπους, με τους οποίους διασταυρώνεστε στο μονοπάτι σας.
14. Αποδέχεστε τους άλλους ανθρώπους και τα εμπόδιά τους. Συνειδητοποιείτε ότι το να επικρίνετε άλλους ανθρώπους τελικά επιβαρύνει εσάς τους ίδιους.
15. Είστε πρόθυμοι να ζητήσετε συγχώρεση. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είστε τέλειοι και ότι τα λάθη συμβαίνουν. Έτσι, είστε πρόθυμοι να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες.
16. Είστε ανοιχτοί στην αγάπη. Όταν αγαπάτε τον εαυτό σας, ανοίγετε τις πόρτες στην αγάπη, ώστε να μπει ελεύθερη στη ζωή σας και χωρίς περιορισμούς.
17. Είστε πιο δημιουργικοί. Τίποτα δεν πυροδοτεί περισσότερο το δημιουργικό σας πνεύμα από το να αγαπάτε και να αποδέχεστε τον εαυτό σας. Σας δίνει την ελευθερία να αναθρέψετε μια μεγάλη ποικιλία ταλέντων που αλλιώς μπορεί να είχατε θυσιάσει.
18. Δεν κουτσομπολεύετε. Αντιλαμβάνεστε την καταστροφική δύναμη του κουτσομπολιού. Όχι μόνο αρνείστε να εμπλακείτε σε αυτό, αλλά επίσης υπερασπίζετε τους ανθρώπους που σχολιάζονται, σε μια προσπάθεια να αλλάξετε συμπεριφορές.
19. Είστε αφοσιωμένοι στην κοινότητά σας και στους σκοπούς που είναι σημαντικοί σε εσάς. Γνωρίζετε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξυπηρετήσετε τον εαυτό σας είναι να εξυπηρετήσετε και τους άλλους.
20. Επιτίθεστε στα προβλήματά σας κατά πρόσωπο. Αποφεύγετε να κατηγορείτε τους άλλους. Αντιθέτως, εστιάζετε στο να διορθώνετε τη δική σας προσωπική πορεία.

6 σχόλια:

  1. Pembahasan kali ini teruntuk kamu yang sedang kesulitan login akun sbobet karena muncul keterangan "Sbobet Password Policy". Jangan panik karena kamu hanya diperintahkan untuk Ganti Password Sbobet Online milik kamu (Baca Selengkapnya Disini...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή