Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!

Χάρη στην επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και ΥΣΜΑ, μία ανανεωμένη ψηφιακή εφαρμογή της εικονικής περιήγησης στον βράχο της Ακρόπολης είναι γεγονός. 

Ο επισκέπτης- με τη χρήση ενός υπολογιστή, τάμπλετ ή «έξυπνου» κινητού μπορεί να βρεθεί στον ναό της Αθηνάς Νίκης, στον Παρθενώνα, στο Ερέχθειο, και να απολαύσει την πανοραμική θέα της Αθήνας με ένα μόνο κλικ! 




Ο Ιερός Βράχος είναι πλέον προσβάσιμος διαδικτυακά, γεγονός που αποσκοπεί στην παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών που πραγματοποιούνται στην Ακρόπολη όσο και στην προώθηση της πρόσβασης στο σημαντικότερο μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. 

Η εικονική Περιήγηση στα μνημεία Ακρόπολης αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής καθώς και από λεπτομερείς φωτογραφικές απεικονίσεις επιλεγμένων εξωτερικών όψεων των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο. Κάθε άποψη συνοδεύεται από περιγραφικά στοιχεία σχετικά με τα μνημεία και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος. 

Η φωτογραμμετρική αποτύπωση της επιφάνειας του βράχου σε μορφή χάρτη επιτρέπει τον προσανατολισμό και την πλοήγηση στα επιμέρους σημεία θέασης. Οι εικόνες προσφέρουν δυνατότητες αυξημένης εστίασης στις λεπτομέρειες των μνημείων που είναι δύσκολο να γίνουν ορατές κατά την επίσκεψη στο χώρο. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο ή ακόμα και να πραγματοποιήσει ένα εικονικό «περίπατο» επιλέγοντας τη δική του διαδρομή 


Για να περιηγηθείτε στην Ακρόπολη πατήστε εδώ:

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

πηγή: 7spymania.blogspot

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

7 Αλήθειες Για Τη Ζωή Από Τον Κ.Π.Καβάφη


1. Τον φόβο σου μόνο εσύ μπορείς να τον θρέψεις και μόνο εσύ μπορείς να τον καταστρέψεις. Τα τέρατα ζουν μέσα σου και στο χέρι σου είναι μόνο αν θα τα αφήσεις να μεγαλώσουν ή όχι. Ή, όπως λέει και ο Καβάφης, «Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα
συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου».

2. Οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου να είναι λίγοι και καλοί. Μην αναλώνεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα, που σε μειώνουν, που δεν θέλουν το καλό σου, που δεν ξέρουν να δίνουν. Μην εξαντλείσαι «μέσα στην πολλή συνάφεια του κόσμου».

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Στην Ικαρία για να κλέψει τα μυστικά μακροζωίας Τζέιμι Ολιβερ [Εικόνες]


Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Ολιβερ βρίσκεται στην Ικαρία με σκοπό να κλέψει τα μυστικά μακροζωίας. Δείτε τα ελληνικά φαγητά που τον ξετρέλαναν και τα ανέβασε στο instagram.
Στην Ικαρία βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο διάσημος σεφ Τζέιμι Ολιβερ, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς την περασμένη Δευτέρα (18-05) με στόχο να κάνει έρευνα και να κλέψει τα μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια παραπάνω.
Ο Ολιβερ, ευδιάθετος και πρόσχαρος περίμενε τις αποσκευές του στην αίθουσα των αφίξεων του αεροδρομίου του νησιού, ενώ όπως ήταν φυσικό προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου. Στη συνέχεια συνέχισε οδικώς το ταξίδι του για να φτάσει στη βόρεια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στον Αρμενιστή.

Ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό τεστ – Κάντε το και θα μάθετε πολλά για τον εαυτό σας…

Ξυπνάτε ξαφνικά σ’ ένα πολύ μεγάλο σκοτεινό δωμάτιο. Δεν ξέρετε γιατί και πως είστε εκεί μέσα.

Καταλαβαίνετε ότι τα ρούχα που φοράτε δεν είναι δικά σας. Είστε πάρα πολύ ιδρωμένοι παρ’ όλο που το δωμάτιο είναι κρύο και τα ρούχα που φοράτε ελαφριά. Θέλετε να φωνάξετε, μα φοβάστε να το κάνετε. ..
Οι ερωτήσεις:

Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είναι μέσα και θα καταλάβετε!!!

Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είμαι μέσα και θα καταλάβετε!Tο ομορφότερο σχολείο του κόσμου δεν έχει ούτε ένα θρανίο! Δείτε πως είναι μέσα και θα καταλάβετε!!!
Το Vittra Södermalm βρίσκεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας κια θεωρείται σχολείο – πρότυπο. Εκτός από τις καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι, ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων του κτιρίου έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου σχολείου.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Nευροεπιστήμη: Το επόμενο άλμα της ανθρωπότητας

Σε λίγα χρόνια ο Iron Man θα μοιάζει με ήρωα της διπλανής πόρτας, το ίντερνετ θα αντικατασταθεί από το brain-net, ενώ θα μπορούμε να κάνουμε διακοπές στη Χαβάη ξαπλωμένες στον καναπέ του σπιτιού μας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός Μίτσιο Κάκου, και η πρόοδος της τεχνολογίας μοιάζει να δικαιώνει τις προβλέψεις του.

Κείμενο: Νάντια Γιαννούλη

Αθήνα, 2070. Οι πολίτες βλέπουν τα όνειρά τους στην τηλεόραση σαν να ήταν ταινία. Δεν αναρωτιούνται τι να εννοεί ο άλλος, αφού πλέον μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη του. Στέλνουν e-mails και ενεργοποιούν όλες τις συσκευές του σπιτιού με το νου, δανείζονται τις καλές αναμνήσεις κάποιου και σβήνουν όσες δικές τους τους πληγώνουν. Ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ αλλά και διάφορες ψυχικές διαταραχές θεραπεύονται με την ίδια ευκολία όπως ένα κοινό κρυολόγημα, ενώ η ευφυΐα αυξάνεται με ένα απλό τσιπ.
Σε σύγκριση με τα παραπάνω, ταινίες όπως το Inception και το Insterstellar του Κρίστοφερ Νόλαν φαντάζουν… ανέμπνευστες. Κι όμως, τα επόμενα πενήντα χρόνια αυτά και άλλα πολλά που μοιάζουν σήμερα με σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι πιθανό να αποτελούν ρουτίνα χάρη στη μελέτη και την αξιοποίηση του πιο μυστηριώδους μηχανισμού: του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

10 συμβουλές για να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος

Η ανάγνωση της γλώσσας του σώματος δεν είναι επιστήμη, οπότε μπορείτε εύκολα να διαβάσετε κάποιον, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Το ανασηκωμένο φρύδι δείχνει συχνά δυσφορία.
2. ΑΝο ήχος της φωνής αυξομειώνεται, τότε μάλλον ο συνομιλητής σας δείχνει ενδιαφέρον προς εσάς.
3. Αν κοιτάτε κάποιον στα μάτια, αυτό δείχνει ενδιαφέρον, αρνητικό ή θετικό.
4. Αν κάποιος κοιτάζει επίμονα και για πολλή ώρα κάποιον στα μάτια, δείχνει ότι μάλλον ψεύδεται.
5. Αν κάθεστε με σταυρωμένα πόδια, αυτό δείχνει ότι είστε συναισθηματικοί και κλειστοί ως χαρακτήρες και δύσκολα ρίχνετε γέφυρες επικοινωνίας.
6. Αν ο συνομιλητής σας έχει την ίδια στάση σώματος σε εσάς, η συζήτηση βαίνει καλώς. 

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ομορφιά της ατέλειας

Η ομορφιά της ατέλειαςΓράφει ο ψυχολόγος Νικόλαος Βακόνδιος]

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγράφισε το πορτραίτο της Λίζα ντελ Τζιοκόντο μεταξύ 1503 και 1519 με έναν μοναδικό τρόπο… Όταν κοιτάζει κανείς τον πίνακα, βλέπει μία γυναικεία μορφή να χαμογελά ή για την ακρίβεια να μειδιά, με ένα παιχνιδιάρικο βλέμμα.ΑΝ καλύψει όμως το στόμα και δει μόνο τα μάτια, αυτά φαίνονται σοβαρά. Αν καλύψει τα μάτια και δει μόνο το στόμα, αυτό δεν φαίνεται να χαμογελά… Η ομορφιά του βλέμματος προέρχεται δηλαδή από το σύνολο των χαρακτηριστικών που βλέπουμε στην Μόνα Λίζα… “Ατελή” μεμονωμένα, σε τέλεια όμως αρμονία μεταξύ τους…

Οι άνθρωποι συχνά, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις ατέλειες που νομίζουν ότι έχουν. Δίνουν επίσης μεγάλη έμφαση στο να προσπαθούν να τις κρύψουν, να φανούν “ιδανικοί”, καθώς πιστεύουν ότι διαφορετικά δεν θα είναι τόσο αρεστοί… Η πραγματικότητα από την άλλη, δείχνει ότι το τέλειο, που τόσο λαχταρούμε ή υποδυόμαστε ότι είμαστε, δεν υπάρχει…Στην ουσία μαθαίνουμε να εκτιμούμε και να αγαπούμε τις ατέλειες, αν δώσουμε τον χρόνο να τις συνηθίσουμε και να κοιτάξουμε βαθύτερα πίσω από αυτές…

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

20 πράγματα που μάθαμε από τη Σοφία Λόρεν

Οι 20 πιο σημαντικές και αξέχαστες συμβουλές της μεγάλης ντίβας του κινηματογράφου.


1.Κι όμως, το συντριβάνι της αιώνιας νεότητας υπάρχει: είναι το μυαλό σου, τα ταλέντα σου, η δημιουργικότητα που φέρνεις στη ζωή σου και στις ζωές των ανθρώπων που αγαπάς. Όταν μάθεις να αξιοποιείς αυτή την πηγή, δεν θα σε νοιάζει πια η ηλικία σου.

2.Όταν είσαι μητέρα, ποτέ δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Μια μάνα πρέπει πάντα να σκέφτεται δύο φορές, μία φορά για τον εαυτό της και μια φορά για το παιδί της.

3.Το σεξαπίλ είναι πενήντα τοις εκατό αυτό που είσαι και πενήντα τοις εκατό αυτό που οι άλλοι πιστεύουν ότι είσαι.

4.Θα πρέπει να απολαμβάνεις τη ζωή. Να περιβάλλεσαι πάντα από ανθρώπους που συμπαθείς και από ανθρώπους που μπορούν να σου προσφέρουν μια ωραία κουβέντα. Υπάρχουν τόσα πολλά θετικά πράγματα να σκεφτείς.

5.Η ομορφιά είναι το πώς αισθάνεσαι μέσα σου, είναι αυτό που αντανακλούν τα μάτια σου. Δεν είναι η εξωτερική σου εμφάνιση. 

6.Νομίζω ότι ο ερωτισμός έρχεται από μέσα σου. Είναι κάτι που ή το έχεις ή δεν το έχεις και που πραγματικά δεν έχει να κάνει με το στήθος ή τους μηρούς ή το μέγεθος των χειλιών σου.

7.Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα ανακαλύπτω τον εαυτό μου. Είναι καλύτερα να εξερευνείς τη ζωή και να κάνεις λάθη από το να ζεις εκ του ασφαλούς. Τα λάθη είναι μέρος του τιμήματος που πληρώνεις για μια πλήρη ζωή.

8.Πρέπει να είσαι σύμβολο του σεξ από γεννησιμιού σου. Δεν είναι κάτι που μπορείς να αποκτήσεις. Εάν έχεις γεννηθεί δηλαδή με αυτό, θα το' έχεις ακόμα και όταν θα είσαι 100 ετών. 

9.Το φόρεμα μιας γυναίκας θα πρέπει να είναι σαν ένα φράχτη από σύρμα: να εξυπηρετεί δηλαδή το σκοπό του, χωρίς να εμποδίζει όμως τη θέα. 

10.Τα σπαγγέτι μπορούν να καταναλωθούν με μεγαλύτερη επιτυχίαΑΝ τα εισπνεύσεις σαν ηλεκτρική σκούπα.

11.Ό, τι βλέπετε πάνω μου,τα οφείλω στα σπαγγέτι. 
12.Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να εμποδίσω τις μνήμες του παρελθόντος, ακόμα και αν ορισμένες είναι επώδυνες. Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που κρύβονται από το παρελθόν τους. Όσα έχεις ζήσει είναι αυτά που καθορίζουν αυτό που είσαι τώρα.

13.Πολλοί άνθρωποι θέλουν κάποια πράγματα, αλλά δεν έχουν πραγματικά τη δύναμη και την πειθαρχία να τα αποκτήσουν. Είναι αδύναμοι. Πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις ο,τι θέλεις, αρκεί να το θέλεις πολύ. 

14.Τρώω πολλή σαλάτα, λίγο κρέας, και κάποια φρούτα. Αυτό είναι όλο. Αλλά μου αρέσουν και τα γλυκά. 

15.Το σεξ είναι κάτι σαν το πλύσιμο του προσώπου σου - δηλαδή κάτι που κάνεις, επειδή απλά πρέπει. Το σεξ όμως χωρίς αγάπη είναι απολύτως γελοίο. Γιατί το σεξ πρέπει να ακολουθεί την αγάπη και όχι να προηγείται αυτής. 

16.Νομίζω ότι, στη ζωή μας, όταν είσαι ηθοποιός, ή όταν είσαι παραγωγός, θα πρέπει να είσαι πολύ διακριτικός σχετικά με την προσωπική σου ζωή. Θα πρέπει να είσαι κοντά στην αρμονία και στην αγάπη.

17.Είμαι ένας πολύ ντροπαλός άνθρωπος και ποτέ δεν προσπάθησα να παίξω στο θέατρο. Πάντα έλεγα όχι, χωρίς να ξέρω τι σημαίνει το να είναι στη σκηνή και να παίζεις θέατρο.

18.Το να ασχοληθείς με ένα δύσκολο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ απαιτεί πίστη στον εαυτό σου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι με μέτριο ταλέντο, αλλά με μεγάλη επιμονή, πάνε πολύ πιο μπροστά απ' ο,τι τα άτομα με πολύ ταλέντο.

19.Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώτε, γιατί αλλιώς θα πάρετε βάρος!  

20.Είναι λάθος να πιστεύεις ότι άπαξ και τελειώσεις το σχολείο δεν χρειάζεται πια να μάθεις κάτι καινούργιο.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Μία άπορη γυναίκα πουλούσε λουλούδια για να επιβιώσει! Τότε εμφανίστηκε ένας άνδρας και έκανε το απίστευτο

Μία άπορη γυναίκα πουλούσε λουλούδια για να επιβιώσει! Τότε εμφανίστηκε ένας άνδρας και έκανε το απίστευτο
Δεν είναι εύκολη η δουλειά του πλανόδιου πωλητή. Μερικές φορές μπορεί να πείσουν κάποιους να αγοράσουν κάποιο προϊόν, συνήθως όμως γυρίζουν σπίτι με άδεια χέρια ή ελάχιστα ΧΡΉΜΑΤΑ, ίσα ίσα αρκετά για να αγοράσουν τα απαραίτητα για την οικογένειά τους.
Αυτή η γυναίκα πουλάει τριαντάφυλλα σε ένα τρένο, όταν ένας άντρας την πλησιάζει και της κάνει μια απίστευτη προσφορά.
Αγόρασε όλα τα τριαντάφυλλα και στη συνέχεια της ζήτησε να τα μοιράσει σε όλους.


 | E-Radio.gr Daily