Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο γκουρού της Google που παίρνει 150 χάπια τη μέρα για να ξεγελάσει τον θάνατο

Ο γκουρού της Google που παίρνει 150 χάπια τη μέρα για να ξεγελάσει τον θάνατο
Θα μπορούσε κανείς να τον αποκαλέσει τρελό επιστήμονα, νάρκισσο, με εμμονή στην αθανασία. Πρόκειται για τον διάσημο εφευρέτη της Google Ray Kurzweil, γνωστό και ως προφήτη, αφού πολλές προβλέψεις του, οι οποίες κατά τη διατύπωσή τους φάνταζαν τουλάχιστον αστείες, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί. 

Ο 67χρονος διευθυντής μηχανικής της Google με τα 19 διδακτορικά είναι χωρίς αμφιβολία μια ιδιοφυία. Είναι, μεταξύ άλλων, ο εφευρέτης του CCD σκάνερ και της πρώτης συσκευής μετατροπής κειμένου σε ομιλία. 

Λονδίνο - Νέα Υόρκη: Αυτός είναι ο 21.000 χιλιομέτρων νέος υπεραυτοκινητόδρομος

Από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη με το αυτοκίνητο; Γίνεται; Κι όμως, γίνεται! Έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον Ρώσοι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι σχέδιο του προέδρου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Vladimir Yakunin, για τη δημιουργία ενός υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου που θα ενώνει την Αλάσκα με τη Ρωσία στον Βερίγγειο Πορθμό.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. «Αυτό είναι ένα διακρατικό,σχέδιο», ανέφερε στους Siberian Times ο Yakunin.

Η λίστα του FBI για τα πιο… επικίνδυνα ζώδια!

Ανάμεσα σε άλλες έρευνες, τεχνολογία, μεταφυσικές επιστήμες, χημεία, ψυχολογικά προφίλ και όλα όσα βλέπουμε στις αστυνομικές σειρές και στις ταινίες, το FBI ερεύνησε ακόμα και τα ζώδια των εγκληματιών, με ποια συχνότητα τα συναντούν και ανάλογα με αυτά, σε τι εγκλήματα επιδίδονται.


Αναλύοντας το ιστορικό συλληφθέντων με το ζώδιό τους, κατέληξαν στο ότι οι γλυκείς κατά τα άλλα Καρκίνοι είναι οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες από όλα τα ζώδια, ενώ στον συγκεκριμένο αστερισμό ανήκουν οι πλέον αιμοσταγείς κατά συρροή δολοφόνοι. Τους ακολουθούν κατά πόδας οι Ταύροι. Τρίτοι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες είναι οι Τοξότες και τέταρτοι οι Κριοί, ενώ ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά Αιγόκερως, Παρθένος, Ζυγός, Ιχθύς, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος και Δίδυμοι. Οι τελευταίοι στη λίστα, οι Δίδυμοι, δεν κάνουν πράξεις που σχετίζονται με βία, αλλά κυρίως με απάτες και κομπίνες.

Το ζώδιο ενός ατόμου σχετίζεται άμεσα με το είδος του εγκλήματος που είναι πιθανό να διαπράξει, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ειδικών.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

25η Μαρτίου και Εθνική Επέτειος

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και  αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Τι συνέβη, άραγε, στις 25 Μαρτίου του 1821 και την έχουμε αναδείξει ως την ημέρα της εθνικής μας εορτής; Τίποτα απολύτως λένε οι ιστορικοί. Ή σχεδόν τίποτα, για να είμαστε ακριβείς, πέρα από κάποιες αψιμαχίες. Κανένα σπουδαίο πολεμικό γεγονός που να δικαιολογεί αυτή την επιλογή. Ούτε καν η ύψωση του λαβάρου της Μονής της Αγίας Λαύρας και η ορκωμοσία των παλληκαριών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Το περιστατικό της Αγίας Λαύρας είναι ένας εθνικός μύθος. Τον οφείλουμε στον γάλλο περιηγητή και ιστορικό Φρανσουά Πουκεβίλ (1770-1838), ο οποίος συνέγραψε την τετράτομη Ιστορία της Αναγεννήσεως της Ελλάδος (1824). Η ιστορία διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, αλλά και μέσω του πίνακα Ο Όρκος της Αγίας Λαύρας (1851) του σημαντικού έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη (1814-1878).

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γιατί είναι άδικο να κρίνεις μίας γυναίκα από το μήκος της φούστας της

Μία καμπάνια προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους
H ευφυής καμπάνια "Don't Μeasure a Woman's Worth By Her Clothes" δημιουργήθηκε για τοTerre Des Femmes, έναν ελβετικό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εστιάζει σε θέματα ισότητας και φεμινισμού.  
Φτιάχτηκε με σκοπό να υπενθυμίσει πόσο άδικο είναι να βγάζουμε εύκολα και αστόχαστα συμπεράσματα για μία γυναίκα κρίνοντας την από τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

SOS: Συναγερμός για την εξαφάνιση δύο ανήλικων κοριτσιών στην Αθήνα

Συναγερμός για την εξαφάνιση δύο ανήλικων κοριτσιών στην Αθήνα
Στην αναζήτηση δύο κοριτσιών που χάθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες βρίσκεται η αστυνομία με την συνδρομή του Χαμόγελου του Παιδιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Χαμόγελο, στις 16 Μαρτίου στις 18:00, η Σιμπέλ εξαφανίστηκε από την περιοχή των Άνω Πετραλώνων. Η ανήλικη έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά  της. Η Σιμπέλ έχει μαύρα μακριά μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1.70 μ. και ζυγίζει 65 κιλά.  Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πλεχτή μπεζ ζακέτα, άσπρο τζιν παντελόνι και ροζ αθλητικά παπούτσια. Η Σιμπέλ βρίσκεται ήδη δύο 24ωρα μακριά από τους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι ανησυχούν και ελπίζουν με τη βοήθεια όλων σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει κοντά τους.

Επεισόδια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων: «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία»

Επεισόδια στη Γαλακτοκομική Σχολή: «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία» Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές οι οποίοι, ξεπέρασαν σε αριθμό τους 500 και φώναξαν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών. «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία» ήταν το κεντρικό σύνθημα των παρευρισκομένων με ορισμένους να προσθέτουν: «Ποτέ και πουθενά, διώξτε τους τραμπούκους».

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

5 μυρωδιές που βελτιώνουν την παραγωγικότητα

Αν μυρίζει το γραφείο σου ΕΤΣΙ τότε θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση στη δουλειά σου. Εύκολο!
Τα περισσότερα γραφεία έχουν μία «νότα» από χαλασμένο καφέ, μία υπόνοια φωτοτυπικού τόνερ και μία «εσάνς» απόγνωσης. Οι μυρωδιές μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη διάθεση μας οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είναι παράδοξο που δεν δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη μυρωδιά του γραφείου μας.

2 δευτερόλεπτα αρκούν για να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα

Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πείραμα
Όλοι λέμε ψέματα. Έστω και μικρά, καθημερινα ("Ωχ δεν σε είχα δει!", "Ναι, θα κανονίσουμε", "Και μένα μου λείπεις"). Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς στην ερώτηση "Τι δεν ανέχεσαι στους ανθρώπους;" θα απαντήσουμε "Το ψέμα". Ναι είμαστε περίπλοκοι. Αυτό το ξέραμε. 

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πέθανε η γυναίκα που επέλεξε να πολεμήσει τον καρκίνο εναλλακτικά


Πριν επτά χρόνια, η Τζέσικα Εϊνσκοου διαγνώσθηκε με σάρκωμα  στο αριστερό της χέρι.
Πέθανε η γυναίκα που επέλεξε να πολεμήσει τον καρκίνο εναλλακτικάΟι θεράποντες γιατροί της της συνέστησαν ψυχραιμία και της έδιναν πολλές πιθανότητες επιβίωσης, αν ξεκινούσε άμεσα χημειοθεραπείες. Σύμμαχος της ήταν και οι ιατρικές έρευνες που δίνουν στους ασθενείς με σάρκωμα πιθανότητες επιβίωσης της τάξεως του 68% στα επόμενα πέντε και 61% στα επόμενα δέκα χρόνια.
Ωστόσο, η νεαρή καρκινοπαθής επέλεξε τον εναλλακτικό δρόμο, κι όχι αυτόν της παραδοσιακής ιατρικής. Διάλεξε να κάνει την αμφιλεγόμενη θεραπεία Γκέρσον, κατά την οποία ο ασθενής πρέπει αφενός να καταναλώνει βιολογικούς φρέσκους χυμούς σε καθημερινή βάση κι αφετέρου να υποβάλλεται σε κλύσματα με καφέ, ώστε να βοηθηθεί το έντερο στο να αποβάλλει τις τοξίνες.  

Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που απογειώνει τη σχέση

Η εξωτερική εμφάνιση, οι κοινές αξίες και το συναισθηματικό δέσιμο είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή του συντρόφου. Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης δείχνει όμως ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αναζητούν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σε έναν πιθανό σύντροφο και το θεωρούν καθοριστικό για τη μελλοντική εξέλιξη της σχέσης.
Οι ερευνητές έδωσαν σε 327 νέους μια λίστα με 16 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τους ζήτησαν να επιλέξουν ποια από αυτά θεωρούν απαραίτητα και ποια όχι για μια μακροχρόνια σχέση.