Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Να μάθεις να φεύγεις

Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών
Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν

Από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας
Να φεύγεις  - αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς

Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο
Να τρέχεις μακρυά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι

Επιταγή 1.600 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους

Επιταγή 1.600 ευρώ θα πάρουν από τον ΟΑΕΔ 16.600 άνεργοι ηλικίας 29 – 64 ετών στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος για την εκπαίδευση και την κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:


Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.

Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ από τις 10 έως τις 31 Οκτωβρίου στην διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Σπάνια λυγίζει» το iPhone 6 Η Apple απαντά στο σκάνδαλο «Bendgate»

Πρώτη επίσημη απάντηση έδωσε η Apple στην υπόθεση των iPhone 6 που φέρονται να λυγίζουν όταν τοποθετούνται σε τσέπες παντελονιών, το επονομαζόμενο και σκάνδαλο «Bendgate».


 H εταιρεία παραδέχτηκε ότι υπάρχει πιθανότητα η νέα συσκευή να λυγίσει, όμως υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να συμβεί «υπερβολικά σπάνια», σε συνθήκες κανονικής χρήσης. «Επιλέξαμε αυτά τα υλικά υψηλής ποιότητας και την κατασκευή πολύ προσεκτικά για τη δύναμη και την αντοχή τους.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μια σχέση!

Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια και όλοι έχουμε να θυμόμαστε πόρτες να κλείνουν, φωνές με ένταση και κλάματα με αναφιλητά μετά από ένα μεγάλο καυγά με τον σύντροφό μας. Όταν δύο άνθρωποι περνούν χρόνο μαζί, παντρεύονται και μεγαλώνουν μαζί παιδιά ή συμβιώνουν και μοιράζονται τα οικονομικά του σπιτιού είναι αναμενόμενο να τσακωθούν.

Όπως είναι και αναμενόμενο να περάσουν πολλές ευχάριστες στιγμές μαζί, να μοιραστούν τα όνειρά τους και να ξεπεράσουν μαζί τα προβλήματά τους.
Μπορεί όλες οι σχέσεις να μην είναι ίδιες και όλοι οι άνθρωποι να είναι διαφορετικοί, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στις γυναίκες που μας κάνουν να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη μέσα σε μια σχέση. Είτε πρόκειται για συμπεριφορές που έχουμε ‘ξεπατικώσει’ από πρότυπα γυναικών που θαυμάζουμε ή προβάλλονται στην κοινωνία μας, είτε πρόκειται για ένστικτα από τα οποία δεν μπορούμε να απαλλαγούμε, η αλήθεια είναι μια: Υπάρχουν 5 λάθη που σχεδόν όλες κάνουμε και καλό είναι να τα αναγνωρίσουμε. Διαφορετικά θα τα επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε τη σχέση μας στα όρια της!

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον Σίγκμουντ Φρόιντ

Εβδομηντά πέντε χρόνια «έκλεισαν» από τον θάνατο του πατέρα της σύγχρονης ψυχανάλυσης, του Σίγκμουντ Φρόιντ ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Σεπτεμβρίου του 1939 σε ηλικια 83 ετών στο Λονδίνο.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την επέτειο, το History,  δημοσίευσε δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε γύρω από τον Φρόιντ. 

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε άνεργους και ανασφάλιστους μέσω ΕΣΠΑ

Ιατρικές εξετάσεις δωρεάν θα μπορούν να κάνουν άνεργοι και ανασφάλιστοι μέσα στους επόμενους έξι μήνες σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε άνεγους ή ανασφάλιστους, ηλικίας 25- 65 ετών, αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για εξετάσεις στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το Ι.Κ.Π.Ι.:
τηλ. 210 7222727,
e-mail: info@ispm.gr
ιστοσελίδα: www.prolipsigiaolous.gr

ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Τελευταία ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο από το John Hopkins.
ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! ΤΙ ΤΟΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ... ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!

Μετά από σειρά ετών που η χημειοθεραπεία εθεωρείτο ως η μόνη διέξοδος καταπολέμησης του καρκίνου, το JohnHopkins αναφέρει πως υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος




Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα κύτταρα δεν εντοπίζονται στις συνήθεις εξετάσεις εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε δισεκατομμύρια.Όταν ο ιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς πως δεν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, σημαίνει πως οι εξετάσεις δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν καρκινικά κύτταρα διότι το ποσοστό τους δεν καθίσταται ανιχνεύσιμο.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μαθητής από την Ινδία Έφτιαξε μια Συσκευή που Μετατρέπει την Αναπνοή σε Ομιλία

Ένας 16χρονος από την Ινδία σχεδίασε μια συσκευή που μετατρέπει την αναπνοή σε ομιλία. Μαθητής Λυκείου, ο Arsh Shah Dilbagi εφήυρε το TALK, έναν φορητό και προσιτό οικονομικά εργαλείο για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο ALS, και οποιονδήποτε άλλο έχει προβλήματα ομιλίας ή είναι παράλυτος. Η πρωτότυπη συσκευή του Dilbagi που χρησιμοποιεί μια βασική πλακέτα μικροελεγκτή Arduino αξίας 25 δολαρίων, στοιχίζει μόλις 80 δολάρια ή περίπου 100 φορές λιγότερο από το είδος της συσκευής Αυξητικής και Εναλλακτικής Επικοινωνίας που χρησιμοποιεί ο Στήβεν Χόκινγκ.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τα δικαιώματα της γυναίκας όπως τα ζωγράφισε ένα παιδί

 Όταν τα παιδιά σοκάρονται με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αντιδράσουν, είναι μέσω της έκφρασης.

Το παιδικό ραδιόφωνο ifeelkid.gr σε συνεργασία με το ladylike.gr σας παρουσιάζει τα σκίτσα ενός μικρού κοριτσιού για να ευαισθητοποιήσει πάνω στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών.

"Έγραψα μία ιστορία που αφορά στα δικαιώματα των κοριτσιών.
Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για μένα. Και έγινε σημαντικότερο όταν διάβασα μία τραγική είδηση που αφορούσε ένα 15χρονο κορίτσι από το Κουρδιστάν.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 11 κανόνες του Bill Gates

Σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο ο Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates), πετυχημένος τεχνοκράτης, μίλησε στα παιδιά για το πώς οι αποκαλούμενοι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας απευθύνοντάς τους έντεκα κανόνες για τη ζωή:

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη – συνήθισέ το!
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη 22 - 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα προσφέρει και φέτος δωρεάν εξετάσεις μέτρησης PSA για την «Εβδομάδα Δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του Προστάτη» που διοργανώνει από 22 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2014 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Προστάτη. Η δράση αυτή απευθύνεται στους άνδρες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής του Ομίλου και ανταποκρίνεται στην υπαρκτή ανάγκη για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η έκτη συνεχή χρονιά που ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις PSA στο κοινό.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι, με ένα τηλεφώνημα στο 210-6966100 (Αττική) και στο 2310 459 660 (Θεσσαλονίκη), μπορούν να ενημερωθούν για το δωρεάν έλεγχο PSA, ο οποίος δεν απαιτεί προετοιμασία και γίνεται με μία απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα το συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες άνω των 50 ετών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα, είναι υπεύθυνος για το 9% των θανάτων από καρκίνο. Προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη αδένα, μέρους του αναπαραγωγικού συστήματος του άνδρα, υπό την επίδραση της ορμόνης τεστοστερόνη. Δυστυχώς, ο καρκίνος του προστάτη δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και γι’ αυτό πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση της νόσου. Το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) είναι η εξέταση που έδωσε τη δυνατότητα να διαγιγνώσκονται περισσότεροι καρκίνοι σε πιο πρώιμα στάδια, οπότε και να μπορούν να δοθούν στους ασθενείς πολλαπλές επιλογές θεραπείας.

Ως πρωτοπόρος της ιατρικής διάγνωσης, η Βιοιατρική γνωρίζει καλά την αξία της Προληπτικής Ιατρικής. Στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και ενάντια στις επιταγές της οικονομικής κρίσης, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεχίζει τοΠρόγραμμα Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής, προσπαθώντας να εδραιώσει τη σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης στην Ελλάδα. 

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

20 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι



1.      Δεν αγνοούν αγνώστους. Ποτέ δεν ξέρεις ποιους καινούργιους ορίζοντες μπορεί να σου ανοίξουν.
2.      Δεν «δίνουν» με σκοπό να «πάρουν».
3.      Δεν δυσπιστούν απέναντι στους εαυτούς τους.
4.      Δεν σκέφτονται, μόνο...αισθάνονται!
5.      Δεν «παίρνουν» τίποτα προσωπικά. Όλα τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, όχι επειδή εμείς τα προκαλέσαμε.
6.      Δεν πιστεύουν ότι ο «φόβος» τους είναι πραγματικός. Συνήθως φοβόμαστε γιθα πράγματα που μπορεπι να συμβούν. Όταν υπάρχει πραγματική απειλή, δεν προλαβαίνουμε να φοβηθούμε. Απλά κάνουμε αυτό που πρέπει.
7.      Δεν αρνούνται να συγχωρέσουν.
8.      Δεν «κατηγορούν» τους άλλους, αλλά ούτε και τον εαυτό τους!
9.      Δεν νιώθουν υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.
10.      Δεν αγνοούν το ένστικτό τους.
11.      Δεν αντιστέκονται στις αλλαγές.
12.      Δεν «βολεύονται» σε μια κατάσταση που δεν τους ικανοποιεί...ποτέ!
13.      Δεν προσπαθούν να αλλάξουν κανέναν. Αποδέχονται όλους έτσι όπως είναι.
14.      Δεν είναι «φαινομενικά» ευτυχισμένοι.
15.      Δεν αγνοούν τα όνειρα και τις εσωτερικές τους επιθυμίες.
16.      Δεν θεωρούν ότι είναι πληγωμένοι και πρέπει να το διορθώσουν.
17.      Δεν κρίνουν τους άλλους.
18.      Δεν παραπονιούνται.
19.      Δεν αποφεύγουν το ρίσκο.
20.      Δεν κατηγορούν τους άλλους και αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την ζωή τους.

Σοφία Εφραιμίδου
Ψυχολόγος Υγείας, MSc.

20 πράγματα που μάθαμε από την Donatella Versace

1) Η μόδα είναι ένα όπλο που μπορείς να χρησιμοποιείς όποτε το χρειάζεσαι. 

2) To σέξι look δεν θα βγει από τη μόδα. 

3) Δεν είναι καλό να επηρεάζεσαι από τους άλλους. Πρέπει να πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου. 

4) Μόδα σημαίνει να ονειρεύεσαι και να κάνεις και τους άλλους ανθρώπους να ονειρεύονται.

5) Τα τρία μεγαλύτερα λάθη της μόδας είναι τα φθηνά κοστούμια, παπούτσια και πουκάμισα. Ξόδεψε τα χρήματά σου σε κάτι καλό. 
6) Είναι πολύ σημαντικό για ένα brand να κρατάει σταθερή την ταυτότητα του για πολλά χρόνια, αλλά είναι επίσης και πολύ σημαντικό, να εξελίσσεται γιατί οι τάσεις αλλάζουν πλέον πολύ γρήγορα. 

7) Θεωρώ ότι οι ώριμοι άνδρες είναι πιο ελκυστικοί από ό, τι τα νεαρά αγόρια. Χρειάζομαι έναν άντρα που θα μπορεί να μου διδάξει και ένα ή δύο πράγματα. 

8) Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί είναι να κατεβώ από το κρεβάτι μου και να αγκαλιάσω το σκυλί μου, που λέγεται Audrey και είναι ράτσας Τζακ Ράσελ. Νομίζω ότι το να έχουμε ένα ζώο για κατοικίδιο είναι θαυμάσιο πράγμα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για σκύλο.  

Βarbie. Η παιδική κούκλα, που η δημιουργία της βασίστηκε σε μια πόρνη


Έχουν περάσει σχεδόν πενήντα χρόνια, από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά η πρώτη κούκλα Μπάρμπι και συνεχίζει να αποτελεί, μέχρι σήμερα, το διασημότερο παιχνίδι για κορίτσια.... 

Η ιστορία της Μπάρμπι 


IMG_5426Όλα ξεκίνησαν, όταν η δημιουργός της Μπάρμπι, Ρουθ Χάντλερ, παρατήρησε την κόρη της και τις φίλες της να παίζουν με χάρτινες κούκλες, στις οποίες έδιναν ρόλους ενηλίκων. Διαπίστωσε ότι όλες οι κούκλες που κυκλοφορούσαν στην αγορά, είχαν μορφή παιδιού ή μωρού, περιορίζοντας τα κοριτσάκια, που ήθελαν να παίξουν τις μεγάλες. Μοδάτα ρούχα και παπούτσια και ρόλοι όπως «μαμά», «σύζυγος», «μοντέλο», «δασκάλα», δεν μπορούσαν να αναπαρασταθούν με τις κούκλες- μωρά.






Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Θρυλική νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ατλέτικο Μανδρίτης με σκορ 3-2!

Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 3-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ξεκινώντας ιδανικά την πορεία του στον 1ο όμιλο του Champions League.


أهداف أوليمبياكوس و أتلتيكو مدريد από sportana2015



Ηταν η περσινή φιναλίστ του Champions League και κάτοχος της Primera Division. Μόλις το περασμένο Σάββατο επικράτησε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Ρεάλ Μαδρίτης. Ε, και;
Η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέκυψε σε ένα φλεγόμενο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" απέναντι σε έναν ορκισμένο Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Μαζουακού (13') και Αφελάι (31'). Οι "ροχιμπλάνκος" μείωσαν με τον Μάντζουκιτς στο 38' και είδαν τον Ρομπέρτο... φαντάρο στην επανάληψη.
Ο Μήτρογλου σκόραρε το 3-1 στο 73' και το σκορ έκλεισε ο Γκριεζμάν στο 86'. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον 3ο όμιλο του Champions League και πλέον το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής απέναντι στην Μάλμε στην Σουηδία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην προσπάθεια των Πειραιωτών για πρόκριση μπαίνοντας σφήνα στα... θηρία των Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία), Πάουλο Σοάρες (Πορτογαλία)
Βοηθοί περιοχής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία), Ζοάο Κάπελα (Πορτογαλία)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μ. (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουανφράν, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ (74' Νίγκεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Τσέρτσι), Τουράν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς.

Γκολ: 13' Μαζουακού, 31' Αφελάι, 73' Μήτρογλου / 38' Μάντζουκιτς, 86' Γκριεζμάν
Κάρτες: 35' Ντομίνγκες, 45+2' Μανιάτης / 2' Γκάμπι, 45+2' Κόκε, 88' Γκοντίν, 90' Γκριεζμάν

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μετατρέποντας τη θλίψη σε θετικό συναίσθημα

Έχει και η θλίψη τις κρυφές, θετικές πλευρές της, αν κάποιος τη διαχειριστεί έξυπνα και εποικοδομητικά. Ο ψυχολόγος Timothy So από το Ινστιτούτο Ευζωίας (Well-being Institute) του πανεπιστημίου του Cambridge έβαλε στο μικροσκόπιο την καινοτόμο έρευνα του Αυστραλού ψυχολόγου του πανεπιστημίου του New South Wales Joe Forgas με θέμα τα καλά και ωφέλιμα της θλίψης στέλνοντας μηνύματα ευημερίας κάτω από το πρίσμα της λεγόμενης Θετικής Ψυχολογίας.


Πώς βλέπει η Θετική Ψυχολογία τη θλίψη
Η Θετική Ψυχολογία υποστηρίζει ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να γίνουν ωφέλιμα. Ο Joe Forgas με τις έρευνές του προώθησε την πρωτοποριακή αντίληψη ότι η θλίψη μπορεί να είναι ευεργετική τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο με τουλάχιστον 4 διαφορετικούς τρόπους:

6 κόλπα για να μην «σέρνεται» ο υπολογιστής

Οσο περνάει ο καιρός ένας υπολογιστής γίνεται όλο και πιο αργός με αποτέλεσμα να προκαλεί εκνευρισμό στο χρήστη του...και συνήθως η πρώτη μέθοδος που ακολουθείται είναι αυτή της σφαλιάρας στο pc, η οποία βέβαια δεν είναι ούτε ενδεδειγμένη, αλλά ούτε και αποτελεσματική.



Υπάρχουν έντεκα λύσεις στις οποίες μπορούν να καταφύγουν οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να τους κάνουν πιο γρήγορους, ή τουλάχιστον να πάψουν να είναι πολύ αργοί.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σπίτι που κρέμεται στον γκρεμό!

Ζήτησαν να έχουν την πιο εντυπωσιακή θέα που μπορεί να διαθέτει ένα σπίτι και το αίτημά τους έγινε πραγματικότητα. Βέβαια, τότε οι αρχιτέκτονες δεν φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε, και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που ανέλαβαν να υλοποιήσουν στην πράξη το σχέδιο που εκπόνησαν οι πρώτοι.

Αυτή πρέπει να ήταν, αν όχι η πιο επικίνδυνη, μία από τις πλέον επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο, διότι ένα ζευγάρι από την Αυστραλία ζήτησε να του χτίσουν ένα σπίτι στον γκρεμό. Όχι απλά να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, αλλά να κρέμεται από αυτόν. Με την πρώτη όψη μοιάζει με ένα κουβούκλιο, κι όμως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για μια πενταώροφη κατοικία, ομολογουμένως της πιο... περίεργης και συνάμα εντυπωσιακής που υπήρξε στα παγκόσμια χρονικά.

Όνειρο ήταν – Όλα τα επεισόδια της σειράς του Mega (βίντεο)

Επεισόδιο 1 | ΚΥΡΙΑΚΗ 24/8/14
Επεισόδιο 2 | Κυριακή 24/8/14
Επεισόδιο 3 | ΔΕΥΤΕΡΑ 25/8/14
Επεισόδιο 4 | Τρίτη 26/8/14
Επεισόδιο 5 | Τετάρτη 27/8/14
Επεισόδιο 6 | Πέμπτη 28/8/14
Επεισόδιο 7 | Παρασκευή 29/8/14

SOS!ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Διέρρευσαν 5 εκατομμύρια κωδικοί του Gmail! Δείτε εδώ αν έχουν ΧΑΚΑΡΕΙ και τον δικό σας

Αναστάτωση στους χρήστες του Gmail ανά τον κόσμο προκάλεσε η διαρροή περίπου πέντε εκατομμυρίων κωδικών του σε ρωσικό φόρουμ, με την Google να εμφανίζεται ωστόσο καθησυχαστική.
Συγκεκριμένα, 4.930.000 λογαριασμοί του Gmail (ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης) δημοσιεύτηκαν σε forum που έχει σαν θέμα τα Bitcoins. Η διαρροή ξεκίνησε την Τρίτη, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη ρωσική ιστοσελίδα CNews, ενώ το αρχείο στη συνέχεια αποσύρθηκε και τη θέση του πήρε ένα νέο, που περιλαμβάνει μόνο τα ονόματα χρηστών.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Aσκήσεις χαλάρωσης του νευρικού συστήματος

Η αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο στη χαλάρωση, και ιδιαίτερα κατά τα αρχικά στάδια. Οι άνθρωποι που έχουν αρμονική σχέση με τον εαυτό τους και τον κόσμο τους αναπνέουν αργά, βαθιά και ρυθμικά. Η αναπνοή είναι η μοναδική αυτόνομη λειτουργία που μπορούμε να ελέγξουμε συνειδητά, και μέσα από αυτό τον έλεγχο είναι δυνατό να επηρεάσουμε όλες τις αυτόνομες και, ως ένα βαθμό, τις συναισθηματικές αντιδράσεις.

Να μία βασική και ασφαλής τεχνική χαλάρωσης που στηρίζεται στην αναπνοή:

Αρχίζουν οι πρώτες περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ

Τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Ως εκ τούτου, πολλοί ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις νέες συνταγογραφικές οδηγίες, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία. Έως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10 ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης!! Σαν βγαλμένες από παραμύθι...

Η Ευρώπη είναι γεμάτη με "παλιές" πόλεις και πολλές από αυτές είναι πολύ καλά διατηρημένες προσφέροντας μας ένα παράθυρο στο παρελθόν! Στο πώς ζούσαν οι άνθρώποι αιώνες πριν από εμάς. Φυσικά και αυτές οι πόλεις αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους τουριστές καθώς η μοναδική τους αύρα και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους τις καθιστούν... παραμυθένιες! Πανέμορφα κτήρια, κάστρα, πέτρινες γέφυρες και καθεδρικοί ναοί... πόλεις διπλά σε ποτάμια ή πάνω σε λόφους που αποπνέουν ρομαντισμό και νοσταλγία για μια εποχή που φαντάζει στα σύγχρονα μάτια μας πιο "αυθεντική" από την δική μας κι ας μην μπορούσαμε πότε να ζήσουμε σε αυτή, στην πραγματικότητα!
Συγκεντρώσαμε για τα μάτια σας μόνο... τις 10 ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης!!
Θαυμάστε τες και ονειρευτείτε ή απλά προγραμματίστε το επόμενο ταξίδι σας!!

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

10 σημάδια που δείχνουν πως είσαι πετυχημένος/η ακόμα και αν δεν το νιώθεις!

Όλοι νιώθουμε αποτυχημένοι σε κάποιες φάσεις της ζωής μας. Και φυσικά πρόκειται για ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Αλλά τις περισσότερες φορές συνηθίζουμε να αγνοούμε τα μικρά εκείνα πραγματάκια που πραγματικά έχουν αξία και έχουν σημασία. 
Αυτά είναι τα 10 σημάδια που δείχνουν πως ήδη τα έχεις καταφέρει περίφημα!

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το νέο που μοιάζει με παλιό

Το δέχονται όλο και περισσότεροι ότι το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι εισαγόμενο, επίσης ότι είναι βασικά πολιτικό και λιγότερο οικονομικό. Οσο περνάει ο καιρός φαίνεται κάτι ακόμη, ότι είναι περισσότερο πρόβλημα προσώπων και λιγότερο αντιλήψεων και πρακτικών ή, διαφορετικά, ότι οι πρωταγωνιστές καθορίζουν την πορεία των πραγμάτων ανάλογα με αυτό που είναι και, μετά, ανάλογα με αυτό που πιστεύουν.

Το πιο απλό και σύντομο τεστ όλων των εποχών. Πόσο νάρκισσος είσαι;

Αμερικανοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν ένα νέο τεστ για την αξιόπιστη μέτρηση του ναρκισσισμού: απλά ρώτησαν τους εξεταζόμενους αν είναι νάρκισσοι.

Σε μια σειρά 11 πειραμάτων στα οποία συμμετείχαν πάνω από 2.200 άτομα όλων των ηλικιών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να αναγνωρίσουν τα ναρκισσιστικά άτομα υποβάλλοντάς τους την παρακάτω ερώτηση, συμπεριλαμβανομένης της υποσημείωσης:

«Σε ποιο βαθμό συμφωνείτε με την εξής δήλωση: «Είμαι ναρκισσιστής» (Σημείωση: Η λέξη «ναρκισσιστής» σημαίνει εγωιστής, εγωκεντρικός και ματαιόδοξος).
Μπορείτε κι εσείς να κάνετε το τεστ εδώ.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

12 πράγματα για τη δημιουργική σκέψη που δεν διδάχτηκες στο σχολείο

Μετάφραση: Άννα Παππά

Απόψεις για τη δημιουργική σκέψη που, συνήθως, δε διδάσκονται.

1. Είσαι δημιουργικός. Ο καλλιτέχνης δεν είναι κάποιο ειδικό άτομο. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα ξεχωριστό είδος καλλιτέχνη. Ο καθένας μας γεννήθηκε για να σκέπτεται δημιουργικά και αυθόρμητα. Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός δημιουργικού ανθρώπου και ενός μη δημιουργικού είναι μια μικρή δοξασία: Οι δημιουργικοί πιστεύουν ότι όντως είναι δημιουργικοί. Αντίθετα, αυτοί που νομίζουν ότι δεν είναι δημιουργικοί, τελικά, δεν είναι δημιουργικοί. Από τη στιγμή που θα πιστέψεις στον εαυτό σου αρχίζεις να αναζητάς τις δεξιότητες που χρειάζεσαι ώστε να εκφράσεις την ταυτότητά σου και τα πιστεύω σου. Να γιατί αυτοί που πιστεύουν ότι είναι δημιουργικοί, τελικά γίνονται δημιουργικοί.

Ποια celebrity είναι τόσο διάσημη όσο η Coca-Cola;


Η Κim Kardashian έίναι πολύ διάσημη – πάρα πολύ διάσημη. Μάλιστα, αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς από τους συντάκτες και τους αναγνώστες του περιοδικού GQ. Το περιοδικό, μάλιστα, την περιέγραψε ως τη γυναίκα που είναι τόσο γνωστή, όσο η Coca-Cola!

Το απίστευτο κόλπο που χρησιμοποιούν οι ζογκλέρ του δρόμου

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέποντας σε δρόμους διαφόρων πόλεων –κυρίως στο εξωτερικό– ζογκλέρ να πραγματοποιούν απίστευτα κόλπα, απορούν πώς τα πετυχαίνουν. Ένα από αυτά είναι όταν κάθονται στον αέρα, ακουμπώντας μόνο σε ένα μπαστούνι, θέλοντας να δείξουν πως έχουν μαγικές ικανότητες και υπερνικούν τον νόμο της βαρύτητας.


Τελικά, όπως φαίνεται, χρησιμοποιούν ένα εκπληκτικό τρικ, με τη χρήση ...

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

20 πράγματα που μάθαμε από τη Σοφία Λόρεν

1.Κι όμως, το συντριβάνι της αιώνιας νεότητας υπάρχει: είναι το μυαλό σου, τα ταλέντα σου, η δημιουργικότητα που φέρνεις στη ζωή σου και στις ζωές των ανθρώπων που αγαπάς. Όταν μάθεις να αξιοποιείς αυτή την πηγή, δεν θα σε νοιάζει πια η ηλικία σου.

2.Όταν είσαι μητέρα, ποτέ δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Μια μάνα πρέπει πάντα να σκέφτεται δύο φορές, μία φορά για τον εαυτό της και μια φορά για το παιδί της.

3.Το σεξαπίλ είναι πενήντα τοις εκατό αυτό που είσαι και πενήντα τοις εκατό αυτό που οι άλλοι πιστεύουν ότι είσαι.