Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

10 θετικές επιβεβαιώσεις που μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή

Εάν πιστεύετε πως είμαστε αυτό που αισθανόμαστε, τότε η ζωή στην πραγματικότητα πηγάζει από τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Έτσι, η νοητή επανάληψη θετικών προτάσεων μπορεί να απογειώσει το πνεύμα σας και να σας προσγειώσει σε νέα επίπεδα! Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μετατρέπουμε τις σκέψεις μας σε λέξεις και προτάσεις και τελικώς σε σκοπούς έτσι ώστε να μπορεί να φανερωθεί τι ακριβώς επιθυμούμε πραγματικά. 


Η διαδικασία αυτή είναι αποδεδειγμένη μέθοδος αυτοβελτίωσης, λόγω της ικανότητας των παρακάτω προτάσεων να αναπρογραμματίσουν τον εγκέφαλό μας και να αλλάξουν την ζωή μας. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, μιλώντας με τον εαυτό μας χρησιμοποιώντας θετικά λόγια μπορεί να αποτελέσει παράγοντα πολλών αλλαγών στις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Εδώ σας παραθέτουμε 10 ισχυρές θετικές επιβεβαιώσεις που μπορούν να σας αλλάξουν την ζωή!

Τα 3 συναισθήματα που μοιάζουν με αγάπη, αλλά δεν είναι...!!

Τα 3 συναισθήματα που μοιάζουν με αγάπη, αλλά δεν είναι:

1. Πόθος/Ερωτική Έλξη
Αυτό το έντονο συναίσθημα που τόσοι άνθρωποι έχουν νιώσει και σε τόσες πολλές περιπτώσεις το έχουν μπερδέψει με την αγάπη. Πρόκειται περισσότερο για έντονη «χημεία», οι φερομόνες (χημικά στοιχεία που έχει κάθε άνθρωπος) του ενός ατόμου που ταιριάζουν όπως το κλειδί στην κλειδαριά με τις φερομόνες ενός άλλου ατόμου και δημιουργούν τη σπίθα του σωματικού πάθους.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Όλες οι αλλαγές στα εισιτήρια των συγκοινωνιών

Ενημέρωση Μ. Χρυσοχοΐδη για το νέο σύστημα που θα ισχύει από τη Δευτέρα

Σε ισχύ, από τη Δευτέρα, οι νέες μειωμένες τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, με το ενιαίο εισιτήριο να κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ, αλλά να μειώνεται η διάρκεια του εισιτηρίου από τη μιάμιση ώρα που είναι σήμερα, στα 70 λεπτά.
Παρουσιάζοντας τη νέα καμπάνια των αστικών συγκοινωνιών, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η ηγεσία των συγκοινωνιακών φορέων έκαναν λόγο για εισιτήριο στην τιμή του ενός ευρώ το 24ωρο, με αφορμή τη μείωση της τιμής της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα στα 30 ευρώ το μήνα. Αυτός μάλιστα είναι και ο τίτλος της σχετικής καμπάνιας «Με 1 ευρώ την ημέρα κινούμαι απεριόριστα στην πόλη».

Και πολύ άργησε! Η εταιρεία ZARA ζητεί ΣΥΓΓΝΩΜΗ γιατί...!!! (PHOTO)

Ηταν μία αποτυχημένη στυλιστική επιλογή της ZARA: ένα ριγέ μπλουζάκι μπλε-άσπρο για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών, με ένα άστρο επάνω αριστερά.

Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να απολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το «αστέρι του σερίφη των κλασικών γουέστερν», εκατοντάδες έξαλλοι καταναλωτές επιμένουν ότι ο σχεδιασμός της παιδικής μπλούζας είναι μία σαφής αναφορά στις στολές που φορούσαν οι εβραίοι κρατούμενοι στα ...

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πως οι γονείς μειώνουν άθελά τους την αυτοεκτίμηση των παιδιών τους

Όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά τους αυτοεκτίμηση και να πιστεύουν στο εαυτό τους και τις ικανότητες τους. Ωστόσο πολλές φορές άθελα τους κάνουν ορισμένα λάθη που έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα από αυτά:

Τα επιβραβεύουν υπερβολικά. Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, είναι αυτό που νιώθουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Οι υπερβολικοί έπαινοι και οι συνεχείς επιβραβεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να χρειάζονται συνεχώς κάποιον άλλο για να τους επιβεβαιώνει πόσο καλά και ικανά είναι. Επίσης σταδιακά αγχώνονται, αφού το κυνήγι του επαίνου γίνεται αυτοσκοπός, ενώ όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρξει έπαινος, τα παιδιά νιώθουν αποτυχημένα.
Ενδιαφέρονται μόνο γα τα αποτελέσματα. Αυτό που έχει σημασία κάθε φορά, είτε πρόκειται για τους βαθμούς στο σχολείο, είτε για αθλητικές επιδόσεις, δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η προσπάθεια. Η αυτοεκτίμηση χτίζεται, όταν οι γονείς δίνουν στο παιδί να καταλάβει πώς αναγνωρίζουν και εκτιμούν την προσπάθεια που έκανε, τον αγώνα που κατέβαλε ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

10 ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ












ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ: ...Μια πηγή δυστυχίας

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

Αν αναρωτιέστε αν είστε ή όχι τελειομανής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είστε, τουλάχιστον ως ένα βαθμό. Οι τελειομανείς μοιάζουν πολύ με τους πετυχημένους και τους πολύ αποδοτικούς ανθρώπους, αλλά με κάποιες βασικές διαφορές. Αυτές οι διαφορές είναι σημαντικές διότι οι τελειομανείς συνήθως βιώνουν περισσότερο στρες! Τα ακόλουθα είναι κάποια ενδεικτικά χαρακτηριστικά των τελειομανών. Σας είναι κάποια από αυτά οικεία;

Leo Buscaglia: 10 λέξεις για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής

Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.


1. ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.
2. ΣΟΦΙΑ, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».
3. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, για να δεχόμαστε τους άλλους που έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο από το δικό μας, με λεπτότητα και κατανόηση, καθώς προχωράμε μαζί τους ή αναμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής μας.
4. ΑΡΜΟΝΙΑ, για να μπορούμε να δεχόμαστε τη φυσική ροή της ζωής.
5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, για να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο μας.
6. ΔΥΝΑΜΗ, για να αντισταθούμε στο φόβο και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αβεβαιότητα, χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.
7. ΓΑΛΗΝΗ, για να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας.
8. ΧΑΡΑ, για να είμαστε πάντα γεμάτοι τραγούδια, γέλια και χορούς.
9. ΑΓΑΠΗ, ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.
10. ΕΝΟΤΗΤΑ, κι αυτό μας ξαναφέρνει εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε, τη θέση όπου είμαστε ένα με τον εαυτό μας και με όλα τα άλλα πράγματα.

via

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

5 μικρά ψυχαγωγικά τεστ

5 διασκεδαστικά τεστ που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε ή να ζητήσετε επειγόντως βοήθεια (αστειευόμαστε)


TEST1

Είναι η ιστορία μίας νέας κοπέλας. Στην κηδεία της μητέρας της, βλέπει έναν νεαρό που δεν γνώριζε. Ήταν γοητευτικότατος, ο άντρας των ονείρων της. Τον ερωτεύτηκε τρελά. Μερικές μέρες αργότερα η νεαρή κοπέλα σκότωσε την ίδια της την αδελφή. Ερώτηση: Πιο κίνητρο είχε να σκοτώσει την αδελφή της ? ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑ.
Απάντηση : Ήλπιζε, ο νεαρός να ξανά εμφανιστεί στην κηδεία. Info: Εάν απαντήσατε σωστά στην ερώτηση, τότε σκέφτεστε σαν ψυχοπαθής. Το τεστ αυτό χρησιμοποιεί ένας διάσημος αμερικανός ψυχολόγος για να εξακριβώσει εάν ένας άνθρωπος έχει δολοφονική νοοτροπία. Αρκετοί εγκληματίες που έκαναν το τεστ απάντησαν σωστά στην ερώτηση. Εάν δεν βρήκατε την σωστή απάντηση.good for you! Εάν οι φίλοι σας την βρήκαν. κρατήστε τις αποστάσεις σας!

TEST 2

Το κρυφό μήνυμα κάθε ασθένειας


Οι μεγάλες ανακαλύψεις της Ψυχοσωματικής Ιατρικής μας εξηγούν!
Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε;
Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε;…

Ποιά είναι τα όνειρα που δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Τα 6 πιο συνηθισμένα όνειρα και η ερμηνεία τους...

Επί τη ευκαιρία της εισόδου του Ήλιου στους Ιχθύες, το ζώδιο της φαντασίας και του ονείρου, ας δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι και πως μπορούν να ερμηνευτούν.
Το πέταγμα είναι πολύ συχνό όνειρο και μπορεί να δηλώνειδύναμη ή θέματα αυτοπεποίθησης. Το κρίσιμο είναι αν θα απογειωθείτε μέσα στο όνειρο. Αν δείτε κάτι τέτοιο, τότε νικάτε τους περιορισμούς σας, αφού το πέταγμα απεικονίζει την ελευθερία. Επίσης μια ομαλή απογείωση σημαίνει ευλογία ενώ η πτώση κατά την πτήση ότι υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα.

Η Δούκισσα Νομικού ξεσπά κατά του «Ice Bucket Challenge»


Tην αντίδρασή της για το «Ice Bucket Challenge», το δημόσιο μπουγέλωμα στο οποίο έχουν επιδοθεί διάσημοι αστέρες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, εξέφρασε η Δούκισσα Νομικού μέσα από μία της ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Η νεαρή παρουσιάστρια, πόσταρε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται, από την μία πολλά άτομα να λούζονται με κουβάδες νερού και από την άλλη ένα παιδάκι από την Αφρική το οποίο – όπως και χιλιάδες άλλα- στερείται το νερό, που με τόση ευκολία σπαταλούν Έλληνες και ξένοι προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόκληση.


«Κατάντησε πλάκα», λέει η Δούκισσα Νομικού και ξεσπά αναρτώντας το παρακάτω μήνυμα: «I'm not accepting the challenge. Μπράβο σε όσους το έκαναν δίνοντας παράλληλα χρήματα για την ALS . Μπράβο και σε εκείνους που δεν το έκαναν αλλά προσέφεραν χρήματα έτσι κ αλλιώς. Έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 40 εκατ. δολάρια. Είναι συναρπαστικό το πόσο γρήγορα όλος ο πλανήτης μπορεί να συσπειρωθεί για καλό σκοπό. Γιατί στην αρχή ήταν για καλό σκοπό, μετά έγινε πλάκα. Φαίνεται όμως πως δεν «γελούν» όλοι σε αυτόν τον κόσμο με τη συγκεκριμένη πλάκα».


ArionRadio.com