Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

10 Φράσεις… με νόημα

Οι παρακάτω φράσεις είναι μια εξαιρετική πηγή σοφίας, έμπνευσης, αλλά και πρακτικών συμβουλών.



1. «Ξέρουμε τι είμαστε, αλλά δεν ξέρουμε τι θα μπορούσαμε να είμαστε.”
Οφηλία στον Άμλετ
Ο Σαίξπηρ έγραψε την παραπάνω φράση. Τι θα μπορούσαμε να είμαστε; Γνωρίζουμε την σημερινή ταυτότητά μας, αλλά θα μπορούσαμε να γίνουμε όπως θα θέλαμε να είμαστε. Η άποψη ότι δεν υπάρχουν όρια για τις δυνατότητές μας είναι πράγματι θαυμάσια και θα μπορούσε να είναι οδηγός στην ζωή μας.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσεις... Θα ξανασκεφτείς και θα αλλάξεις ζωή



 Το 1915 ο Einstein εισήγαγε τη Θεωρία της Σχετικότητας, προσπαθώντας να εξηγήσει στην ανθρωπότητα με πολύπλοκες πράξεις και εξισώσεις πως... ο χρόνος είναι εντελώς υποκειμενική έννοια... Οι ανθρώπινες σχέσεις όμως φαντάζουν πιο πολύπλοκες από κάθε φυσική θεωρία. Ολόκληρες βιβλιοθήκες, δε φτάνουν για να τις αποκρυπτογραφήσουν.

Καμία μαθηματική πράξη δεν είναι αρκετή ώστε να εξηγήσει γιατί εγκλωβίζεσαι σε σχέσεις που δεν σε καλύπτουν.

Για ποιο λόγο επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη με τεράστια επιτυχία, θεωρώντας πως έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου για να τα διορθώσεις; Χρησιμοποιείς σαν άλλοθι τα νιάτα για να πληγωθείς και να πονέσεις. 

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Κυκλοφόρησε το τρεϊλερ από την ταινία «50 Αποχρώσεις Του Γκρι» (vid) που θα προβληθεί το 2015

«Φωτιά» στις φαντασιώσεις βάζει το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «50 Αποχρώσεις Του Γκρι» που μόλις κυκλοφόρησε
Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους τον Φεβρουάριο του 2015, ωστόσο η Universal Studios φροντίζει από νωρίς να δώσει μια... γεύση από όσα θα δούμε στη μεταφορά του βιβλίου της Ε. Λ. Τζέιμς – το οποίο σάρωσε σε πωλήσεις παγκοσμίως – στη μεγάλη οθόνη.
Πρωταγωνιστούν η Ντακότα Στιλ, η οποία εμφανίζεται δεμένη με χειροπέδες, ως η άβγαλτη και αθώα αλλά καθόλα πρόθυμη φοιτήτρια Αναστάζια Στιλ, ενώ ο Τζέιμι Ντόρναν ενσαρκώνει τον σαδιστή πολυεκατομμυριούχο Κρίστιαν Γκρέι.

http://www.newsbomb.gr/

5 ιδέες για να φρικάρεις το κάθε ζώδιο!

Θέλεις να κάνεις κάτι αλλίωτικο σε αυτήν τη ζωή που δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα σου αλλά θέλεις βρε παιδί μου να σπάσεις τη μονοτονία στη ζωή σου; Δοκίμασε αυτά τα 5 πράγματα που προτείνουμε!

ΚΡΙΟΣ

1. Προσπάθησε να συναρμολογήσεις μόνος σου ένα έπιπλο του ΙΚΕΑ χωρίς να τα παρατήσεις, ούτε να τα κάνεις όλα λίμπα, ούτε να τους πάρεις ΤΗΛΕΦΩΝΟ και να τους βρίσεις που δεν βάζουν καμιά οδηγία της προκοπής, παρά μόνο σκιτσάκια.
2. ΠΑΙΞΕ σε μια ταινία, αλλά κομπάρσος. Και άντεξε την αγωνία αν το πλάνο σου θα μείνει ή θα κοπεί στο μοντάζ.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τι μπορούμε να αποκομίσουμε από μια αποτυχία;

Γράφει η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, Έρα Μουλάκη

Αποτυγχάνοντας μπορούμε να πετύχουμε!
Η επιστήμη της Θετικής Ψυχολογίας
«Κανένας απαισιόδοξος
δεν ανακάλυψε ποτέ το μυστικό των αστεριών,
ούτε ταξίδεψε ποτέ σε μια άγνωστη γη»
Helen Keller(1880-1968)
Αμερικανίδα συγγραφέας

Συνήθως άνθρωποι επιτυχημένοι δηλώνουν ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Και ενώ μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει ότι η αισιοδοξία έρχεται με την επιτυχία, μάλλον αποτελεί βασική της προϋπόθεση.Ένας βασικός διαχωρισμός είναι μεταξύ της δυναμικής και της παθητικής αισιοδοξίας. Σύμφωνα με τον Max More οι δυναμικοί αισιόδοξοι είναι πιο ενεργητικοί, δραστήριοι και λειτουργούν δημιουργώντας ευκαιρίες για επιτυχία και αξιοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες.
Οι παθητικοί αισιόδοξοι είναι αυτοί που κάνουν θετικές δηλώσεις αλλά στην ουσία προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι όλα θα πάνε καλά χωρίς να μπορούν να κάνουν τη θετική τους σκέψη δράση.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο κρίσιμος ρόλος των φίλων στη ζωή μας

«Η ζωή είναι κατά το ήμισυ αυτό που την κάνουμε να είναι και κατά το άλλο ήμισυ αυτό που την κάνουν οι φίλοι που επιλέγουμε», λέει μια κινέζικη παροιμία δίνοντας έμφαση στη σημασία που έχει η φιλία για τη ζωή μας. Μπορεί να γνωρίζουμε ότι οι φίλοι μας είναι απαραίτητοι, υπάρχουν ωστόσο και κάποιες πληροφορίες γι αυτούς που πολλοί αγνοούμε….


25 από τα πιο δημιουργικά γλυπτά στον κόσμο


Τα μεγαλοπρεπή μνημεία, τα αγάλματα, καθώς και τα ασυνήθιστα έργα τέχνης
 υπάρχουν στις περισσότερες πόλεις του κόσμου, έχοντας όλα μια ιστορία 
να διηγηθούν. 

Μερικά από αυτά καταφέρνουν να ξεχωρίσουν πραγματικά, εντυπωσιάζοντας τους 
περαστικούς και δίνοντας θέμα σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου. 
Ας δούμε μερικές από αυτές όπως τις συγκέντρωσε το Bored Panda.

Σαμποτάροντας τον Εαυτό μας – Οι 3 Αυτοκαταστροφικές Συμπεριφορές


Ορισμένες συμπεριφορές μας μάς βλάπτουν, αλλά εμείς αδυνατούμε να το καταλάβουμε, βάζοντας έτσι συνεχώς τρικλοποδιές στον εαυτό μας. Ποιες είναι αυτές;
Υπονομεύουμε τον εαυτό μας όταν, στην προσπάθειά μας να λύσουμε ένα πρόβλημα, τελικά προκαλούμε ένα νέο ή το χειριζόμαστε με τέτοιον τρόπο που παρεμβαίνει στα μελλοντικά μας σχέδια ή αποδεικνύεται καταστροφικός για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αν και όλοι έχουμε κάποια στιγμή υιοθετήσει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μια τέτοια συμπεριφορά, το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτή επαναλαμβάνεται τακτικά, μέχρι που γίνεται συνήθεια. Το «αυτο-σαμποτάζ» είναι μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται συστηματικά και εξελίσσεται μέσα στον χρόνο, γι’ αυτό και χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να σταματήσει. Στην ουσία πρόκειται για έναν λανθασμένο μηχανισμό άμυνας, για μια προσωρινή ανακούφιση, που σε βάθος χρόνου μας βλάπτει, αφού μπορεί εμείς να αρνούμαστε το πρόβλημα, αυτό όμως εξακολουθεί να υφίσταται και να διογκώνεται.
Τρεις «αυτοκαταστροφικές» συμπεριφορές

Οι 10 συνήθειες που οδηγούν στη δυστυχία

Μήπως από μόνοι σας έχετε βάλει τον εαυτό σας σε μια διαδικασία αυτολύπησης και γκρίνιας; Μήπως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε και κυρίως πολύ πιο απλά; Δείτε, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν θέλετε να ζήσετε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.


Η ευτυχία θέλει κόπο και δεν είναι κάτι που πηγάζει φυσικά από μέσα μας. Είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς, σειράς εμπειριών, συνηθειών, απόψεων και αποφάσεων που λαμβάνουμε στην πορεία της ζωής μας. Οι λόγοι για να βυθιστούμε στη μελαγχολία, τη μεμψιμοιρία και τη βαθιά δυστυχία είναι πολλοί στις μέρες μας και ο αγώνας να μην πέσουμε στην παγίδα τους είναι πιο σκληρός από ποτέ.

Όλα όσα σας κάνουν ευτυχισμένους τα γνωρίζετε μονάχα εσείς. Όσα όμως ενισχύουν τη δυστυχία σας δεν τα αντιλαμβάνεστε συνειδητά και τα συνεχίζετε ρίχνοντας τους εαυτούς σας ακόμα πιο βαθιά στα τάρταρα δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη διάθεσή σας να ανακάμψει.

Αντιμέτωπος με την Ειρωνεία

 Στην αέναη διαμάχη του διαλόγου, στην ατέρμονη προσπάθεια να πείσουμε, διαφωνήσουμε, μειώσουμε έναν συνομιλητή μας που αντιπαθούμε ή είμαστε αντίθετοι, η ειρωνεία είναι η νούμερο 1 μέθοδος. Είναι μια τακτική που πολλοί χρησιμοποιούν, άλλοι μόνο όταν φορτίζονται συναισθηματικά, ενώ κάποιοι πάντοτε, ακόμα και με το καλημέρα. Πίστεψέ με, είναι άσχημος αντίπαλος η ειρωνεία. Πώς όμως αντιμετωπίζεται ένας ειρωνικός συνομιλητής; Υπάρχει αντίδοτο και τρόπος να νικηθεί;

   Η απάντηση είναι ναι. Όπως και κάθε άλλη μέθοδος στο λόγο, έτσι και η ειρωνεία έχει τα αδύνατά της σημεία. Για να τα εντοπίσουμε όμως, πρέπει πρώτα να ψυχολογήσουμε τον χρήστη της, τον είρωνα. Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί τύποι ανθρώπων που ειρωνεύονται:

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

10 πράγματα που πρέπει να πείτε πριν να είναι πολύ αργά

Μην αφήσετε τη συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας να σας ρίξει ψυχολογικά – δείτε τη ως κίνητρο για να πείτε ό,τι θα θέλατε να πείτε στους άλλους και στον εαυτό σας εδώ και καιρό…

1. Πείτε «σ ‘αγαπώ».
Η αγάπη σπάνια αποκαλύπτεται σε όλο της το βάθος μέχρι να πάψει να υφίσταται. Επομένως, μην περιμένετε άλλο. Αν αγαπάτε κάποιον, πέστε το και δείξτε το. Συχνά οι καρδιές των ανθρώπων μπερδεύονται και πληγώνονται από τις λέξεις που δεν ειπώθηκαν ποτέ και τις πράξεις που δεν έγιναν ποτέ. Ίσως να μην υπάρξει αύριο. Γι’ αυτό χρειάζεται να εκφράσετε την αγάπη και τον θαυμασμό σας σήμερα.
2. Πείτε «ευχαριστώ».
Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένη την αγάπη των γονιών μας, των συντρόφων ή των φίλων μας και δεν βλέπουμε με διαύγεια όσα κάνουν για εμάς. Θυμηθείτε, ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σας προσφέρει τίποτα, όπως κι εσείς δεν είστε υποχρεωμένοι να προσφέρετε τίποτα. Γι αυτό, μην ξεχνάτε να λέτε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά σας για ό,τι σας προσφέρουν. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

13 κατάρες που έμειναν στην ιστορία

 Δείτε μερικές από τις πιο διάσημες κατάρες στην ιστορία του κόσμου.


1. Η κατάρα του Τουταγχαμών

Το Νοέμβριο του 1922 ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε τον τάφο του Φαραώ του 14ου αιώνα π.Χ. Τουταγχαμών, μία Αιγυπτιακή συλλογή πολύτιμων αντικειμένων που έμενε απείραχτη για αιώνες.

Οι 6 καλύτερες αμμώδεις παραλίες στην Ελλάδα





Αν σιχαίνεσαι τα βότσαλα και τις πέτρες τότε οι αμμώδεις παραλίες είναι οι αγαπημένες σου. Δες τις πιο όμορφες που μπορείς να επισκεφτείς στην Ελλάδα.

Αγαπημένες αμμώδεις παραλίες:

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο κομμωτής που δημιουργεί τέχνη κουρεύοντας

Ο κομμωτής που δημιουργεί τέχνη κουρεύοντας (1)
Ο Rob από το San Antonio χρησιμοποιεί ως καμβά τα μαλλιά των ανθρώπων για τις 
μοναδικές δημιουργίες του!
Ο κομμωτής που δημιουργεί τέχνη κουρεύοντας (2)
Ο κομμωτής που δημιουργεί τέχνη κουρεύοντας (3)

Αν οι θεατρινισμοί του ποδοσφαίρου υπήρχαν στην πραγματική ζωή (Video)

Ένα μικρο άγγιγμα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες… Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο!

via

Κάθε “εγώ είμαι” είναι εμπόδιο για να ωριμάσουμε

Το να βάζουμε ετικέτες μπορεί να είναι κάτι ιδιαίτερα καταστροφικό για την ωρίμανσή μας.

Ποιοι είμαστε; Πως θα περιγράφαμε τον εαυτό μας; Για ν’ απαντήσουμε σ’ αυτά τα δύο ερωτήματα, το πιο πιθανό είναι να αναφερθούμε στην προσωπική μας ιστορία, σ’ ένα παρελθόν που έχουμε ζήσει, με το οποίο όμως είμαστε αναμφίβολα δεμένοι και από το οποίο θεωρούμε δύσκολο να ξεφύγουμε.
Ποιες είναι οι αυτοπεριγραφές μας; Μήπως αυτές οι μικρές ξεκάθαρες ετικέτες που συσσωρεύσαμε μια ολόκληρη ζωή; Έχουμε ένα συρτάρι γεμάτο από αυτοχαρακτηρισμούς που το χρησιμοποιούμε τακτικά; Μπορεί να συμπεριλαμβάνει καρτέλες, όπως είμαι νευρικός, είμαι ντροπαλός, είμαι βαρετός, δεν ξέρω από μουσική, είμαι αδέξιος, ξεχνώ εύκολα κι ένα σωρό άλλα επιπρόσθετα “είμαι” που αδιάκοπα χρησιμοποιούμε. Ίσως να έχουμε και πολλά θετικά “είμαι”, όπως”: είμαι αξιαγάπητος, είμαι καλός στο σκάκι, είμαι γλυκός.

15 χαρακτηριστικά μιας ισχυρής προσωπικότητας

Γράφει ο Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Πολλά έχουν ειπωθεί για το πώς να αποκτήσουμε μια ισχυρή προσωπικότητα. Ποιά είναι όμως τα γνωρίσματα που την χαρακτηρίζουν;

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Γιατί το timing είναι το παν !Φωτογραφίες την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο... (pics)

Μας εντυπωσιάζει πάντοτε η τύχη και το καλό timing. Και αυτές οι φωτογραφίες αξίζουν μια ματιά, για να δείτε πώς μπορεί η κατάλληλη γωνία λήψης με λίγη τύχη να γίνει αντικείμενο γέλιου!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Όσο φοβάσαι, θα πεθαίνεις!

Φοβάσαι ρε! Φοβάσαι πολύ!

Άν δεν φοβόσουν τόσο, δεν θα αγαπούσες τόσο την καθημερινή σου μιζέρια. "Αυτή είναι η ζωή, μου λές. Και την αγαπώ με τα στραβά της, τα λίγα της, τα ίδια της. Ετσι είναι η ζωή δύσκολη! Ένας καθημερινός αγώνας"


Φοβιτσιάρη!
Πόσες κλισέ ατάκες θα αποστηθίσεις για να πείσεις τον εαυτό σου να λουφάξει;

Και εγώ φοβάμαι ρε, αλλά στο λέω. Δέν παριστάνω και το σοφό! Όσο σου λέω "απλά φοβάσαι!", τόσο μου αγριεύεις, όπως αγρίευα κι εγώ κάποτε. Αυτό το ξέρεις; Όταν σου ανοίγει κάποιος τη μολυσμένη πληγή για να στην καθαρίσει και να την περιποιηθεί, το κάνει ώστε να γιατρευτείς. Εσύ φωνάζεις όμως κι αντιστέκεσαι, γιατί πονάς.
Κι αν δεν φοβόσουν, δεν θα σάπιζες μέσα στη συνενοχή και την απάθεια!

Δέν θα βολευόσουν στη δουλειά που σιχαίνεσαι με φθηνά προσχήματα. "Δέν έχει νόημα να ψάξω,στον τομέα που με ενδιαφέρει δεν βρίσκει κανείς δουλειά!" Δέν με πείθεις ούτε εμένα ,ούτε εσένα δυστυχώς. Μέσα σου βαθιά φοβάσαι ότι θ' αποτύχεις και δεν προσπαθείς τίποτα. Περιμένεις πρώτα τους άλλους να σε χαιρετήσουν για να μιλήσεις. Δέν είναι πως είσαι ψώνιο και μη μου λές πως απλά δεν τους είδες! Απλά φοβάσαι. Φοβάσαι μέχρι και τους φίλους σου πως θα χάσεις και καταντάς ο χαμάλης τους.