Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Λάθη από άγνοια που κάνεις στο μακιγιάζ


Μπορεί να είσαι σίγουρη ότι τα κάνεις όλα τέλεια σχετικά με το μακιγιάζ σου όμως πόσο σίγουρη είσαι ότι ξέρεις ακριβώς ποια είναι εκείνα τα λάθη μακιγιάζ που κάνεις; Μήπως απλά δεν συνειδητοποιείς ότι κάνεις μεγάλα σφάλματα μακιγιάζ; Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα πολύ σημαντικά λάθη που δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις για να είσαι προετοιμασμένη!

Απλώνεις μέικ-απ σε ξηρό δέρμα: το πιο δραματικό λάθος που μπορείς να κάνεις μιας και δεν είναι καλό για την επιδερμίδα σου είναι να απλώσεις το μέικ-απ σου στο δερματάκι όχι μόνο όταν δεν έχει ενυδατωθεί σωστά αλλά και όταν είναι ιδιαίτερα ξηρό. Το μέικ-απ απλά θα τονίσει το πρόβλημα δεν θα το κρύψει οπότε στην ουσία κάνεις μια τρύπα στο νερό. Φρόντισε πρώτα αν ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου και στη συνέχεια άπλωσε το μέικ-απ.
Λάθος απόχρωση μέικ-απ: οκ μπορεί να ξέμεινες από μέικ-απ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι της κολλητής σου ταιριάζει σε αυτή την ώρα της κρίσης. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τις αντιαισθητικές διχρωμίες στο δέρμα σου όταν έχεις διαλέξει λάθος απόχρωση μέικ-απ.
Φουλ στη μπλε σκιά: το μπλε και ειδικά στα μάτια δεν είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλες ειδικά αν πρόκειται για έντονη απόχρωση όπως το μπλε ελεκρίκ. Οπότε τι είναι καλύτερο να ξεμείνεις από σκιά και να μην βάλεις καθόλου ή να βάλεις αυτή που βρήκες μπροστά σου όπως η μπλε της φίλης σου και να παστωθείς; Το βασικό είναι να δεις αν ταιριάζει σε εσένα! Τόλμησέ την ανα είσαι καστανή ή ξανθιά σε πιο ψυχρές παοχρώσεις και θα εντυπωσιάσεις!
Φουσκωτά μου χείλη: θα ήθελες πάρα πολύ να έχεις πιο σέξι σαρκώδη χείλη αλλά δυστυχώς ο Θεούλης δεν είχε την ίδια άποψη. Και τι κάνεις; Προσπαθείς με κάθε τρόπο να τονίσεις τα χείλη σου έτσι ώστε να τα κάνεις να δείχνουν πιο γεμάτα πράγμα το οποίο μπορεί να δεν είσαι προσεκτική να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Πόσες φορές που έκανες την υπερβολή σου με το μολύβι των χειλιών και το κραγιόν για να μεταμορφώσεις τα λεπτά σου χείλη σε σαρκώδη δεν κατάφερες να δείχνεις σαν να έκανες πλαστική χείλους. Φρόντισε να "γεμίσεις" με το κραγιόν το εσωτερικό των χειλιών και μην επενδύεις μόνο στο μολύβι χειλιών σου!
Όλη η παλέτα στα μάτια σου: οκ είπες να βάλεις μια σκιούλα στα βλέφαρα σου για να δώσεις λίγο χρώμα όμως όταν το παρακάνεις και βάζεις όλα τα χρώματα μαζί τότε καταφέρνεις να γίνεσαι χάλια. Περιορίσου μέχρι τις 3 διαφορετικές αποχρώσεις τη φορά: μια μεσαία στα βλέφαρα, μια πιο ανοιχτή κοντά στο φρύδι και μια πιο σκούρα φορεμένη σαν μολύβι! Το παν είναι να μην έχεις όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα βλέφαρα σου!
Το μολύβι στα φρύδια: οκ θέλεις να γεμίσεις ή να δώσεις καλύτερη γραμμή στα φρύδια σου αλλά δεν είναι κρίμα να δείχνουν ζωγραφιστά; Προτίμησε τη σκιά που δεν δείχνει τόσο έντονη όσο το μολύβι αφού "γεμίζει" φυσικά τα φρύδια σου και μην πιάνεις το μολύβι των φρυδιών ασυναίσθητα. Η απόχρωση που θα επιλέξεις φυσικά είναι πολύ σημαντική για να μην δείχνει τελείως αφύσικο το αποτέλεσμα!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου