Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Russian Roulette _ Rihanna


Rihanna - Russian Roulette
Uploaded by Rihanna.

Take a breath, take it deep
Calm yourself, he says to me
If you play, you play for keeps
Take a gun, and count to three
I’m sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go


And you can see my heart beating You can see it through my chest And I’m terrified but I’m not leaving Know that I must pass this test So just pull the trigger

Say a prayer to yourself
He says close your eyes
Sometimes it helps
And then I get a scary thought
That he’s here means he’s never lost

As my life flashes before my eyes
I’m wondering will I ever see another sunrise?
So many won’t get the chance to say goodbye
But it’s too late too pick up the value of my life...


Σοκολάτα και νερό:Tα τέλεια παυσίπονα!


Σύμφωνα με έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Σικάγου, η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό παυσίπονο, αφού ανακουφίζει από τον πόνο. Όπως σε κάθε έρευνα, έτσι και σε αυτή έγιναν πειράματα με εθελοντές στην προκειμένη περίπτωση ποντίκια και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον πόνο.

Οι επιστήμονες λοιπόν, δήλωσαν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν σχετίζεται στενά με την πείνα και στην ουσία αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο για τον οργανισμό και εκτιμούν πως η κατανάλωση σοκολάτας για λόγους απόλαυσης ενεργοποιεί στον εγκέφαλο έναν μηχανισμό αντιπερισπασμού ο οποίος υπερισχύει του μηχανισμού που προκαλεί τον πόνο.

Η Πέγκι Μέισον, καθηγήτρια Νευροβιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας, είπε στην “Daily Τelegraph” πως: “Πρόκειται για φαινόμενο που η ύπαρξή του και η ισχύς του μας εξέπληξε”.

Τέλος, και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι μελετητές αυτοί, ισχυρίζονται πως το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με το νερό όταν κάποιος δεν το πίνει επειδή διψά αλλά για λόγους ευχαρίστησης.

πηγή:otherside

Η βαρεμάρα σκοτώνει!


Επιστήμονες εξηγούν πως πράγματι μπορεί κάποιος να πεθάνει από βαρεμάρα, καθώς έρευνα κατέδειξε ότι αυτοί που ζουν βαρετή ζωή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι.

Σύμφωνα με επιστήμονες University College London άνθρωποι που παραπονούνται για «υψηλά επίπεδα» βαρεμάρας, έχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, από ό,τι αυτοί που βρίσκουν τη ζωή τους διασκεδαστική.

Η μελέτη έβαλε στο «μικροσκόπιο» περισσότερους από 7.000 δημοσίους υπαλλήλους για 25 χρόνια και όσοι δήλωσαν ότι «βαριούνται» είχαν περίπου 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έως το τέλος της μελέτης.

Επιπλέον, τα άτομα που βαριούνται έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσφύγουν σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα, γεγονός που μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσής τους, εξηγούν οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, ειδικοί από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College London μελέτησαν τις απαντήσεις 7.524 δημοσίων υπαλλήλων, ηλικίας 35 έως 55 ετών, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά με τα επίπεδα βαρεμάρας τους στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν πόσοι από αυτούς είχαν πεθάνει έως τον προηγούμενο Απρίλιο.

Η αρχική έρευνα έδειξε ότι ένας στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους είχε αίσθημα βαρεμάρας τον προηγούμενο μήνα και οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βαριούνται από ό,τι οι άνδρες.

Οι νεότεροι υπάλληλοι και αυτοί με πιο ταπεινά καθήκοντα είχαν επίσης μεγαλύτερη τάση να βαριούνται.

Ο Martin Shipley, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης εξηγεί πως «τα ευρήματα για την καρδιοπάθεια δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που τη συνδέουν με τη βαρεμάρα. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που έχουν ανιαρή δουλειά να βρίσκουν ενδιαφέροντα εκτός εργασίας για να μη βαριούνται, αντί να στρέφονται στο ποτό ή το κάπνισμα» πρόσθεσε ο κ. Shipley.

Ο ψυχολόγος Graham Price δηλώνει ότι οι άνθρωποι που βαριούνται θα πρέπει να ανεβάζουν τη διάθεσή τους ενδιαφερόμενοι περισσότερο για τις ανάγκες των άλλων.

«Αντί να σκέφτονται μόνο το ‘εγώ’, θα πρέπει να σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν για την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους, ακόμη και το αφεντικό τους» συνιστά ο Price.

Πηγή: Τα Νέα

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Google Buzz.... κάτι σαν το FB??


Η Google ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο, με το οποίο ευελπιστεί να εξασφαλίσει τη θέση της στον κόσμο του social networking.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας υπηρεσίας στο Gmail, το οποίο αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της Google να εισέλθει στο δημοφιλέστατο “χόμπι” της online κοινωνικής δικτύωσης.

Η νέα αυτή προσθήκη παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του Gmail να επικοινωνούν με άλλους χρήστες, να μοιράζονται περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά και να ανανεώνουν τις δημοσιεύσεις στο προφίλ τους.

Το γεγονός ότι το Buzz είναι διαθέσιμο μέσω του Gmail σημαίνει ότι κάθε νέα αλλαγή που γίνεται στο προφίλ ενός χρήστη ή οποιαδήποτε ειδοποίηση, αποστέλλεται απευθείας και στον φάκελο της εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι κάθε φορά που πραγματοποιείται κάποια μεταβολή στο προφίλ, αυτό αναρτάται και δημοσίως, με την επιλογή, όμως, να μην είναι εμφανές σε όλους αλλά σε επιλεγμένες ομάδες χρηστών.

Τη νέα υπηρεσία του Google μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιούν και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, αφού αποτελεί πλέον μέρος της κεντρικής σελίδας του Google Mobile. Βέβαια, η “φορητή” έκδοση του Buzz έχει ένα χαρακτηριστικό που ίσως δυσαρεστήσει πολλούς, αφού σε κάθε ανάρτηση που πραγματοποιεί ο χρήστης, η υπηρεσία αυτόματα εντοπίζει και δημοσιεύει την ακριβή τοποθεσία του.

Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του Buzz δεν αποτελεί ακόμα το τελικό προϊόν, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν, μελλοντικά, περαιτέρω προσθήκες.

Αντε να δούμε

Ωραίο φένεται πάντως!

Πηγή: PC World

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Επιστημονικές ερμηνείες για το “deja-vu”


Σχεδόν όλοι κάποια στιγμή έχουμε νιώσει ότι έχουμε ξαναζήσει ένα συγκεκριμένο γεγονός. Διαβάστε τις θεωρίες που εξηγούν το φαινόμενο της προμνησίας.

Αν κάποια στιγμή είχατε την αίσθηση ότι αυτό που βλέπετε ή βιώνετε το έχετε ξαναδεί ή ξαναζήσει στο παρελθόν, δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι και μην το αποδώσετε σε εμπειρίες που είχατε σε μια άλλη ζωή γιατί υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την εξήγηση του φαινομένου.

Εξήντα πέντε στους εκατό ανθρώπους έχουν βιώσει την εμπειρία του deja-vu (προμνησία) την αίσθηση δηλαδή ότι έχουν έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται με μεγαλύτερη συχνότητα στις ηλικίες 15-25 ετών και ελαττώνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο επιρρεπή είναι άτομα σε συνθήκες κόπωσης και στρες, ανώτερου κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου και όσοι ταξιδεύουν συχνά.

Το deja-vu μπορεί να εμφανιστεί είτε σε υγιή άτομα, είτε σε υπόβαθρο οργανικής νόσου, είτε λόγω λήψης φαρμάκων, εξηγούν οι επιστήμονες (Ελπίδα Κουιμτζή, Δήμητρα. Νέλλα, Αναστασία. Κώνστα, Πέτρος Πετρίκης, Λουκάς Αθανασιάδης , Κωνσταντίνος Φωκά) της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους στο 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ .

Οι διάφορες πιθανές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την κατανόηση και την ερμηνεία του φαινομένου παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. «Σύμφωνα με μία θεωρία το φαινόμενο εξηγείται ως διαταραχή μνήμης στο οποίο εμπλέκονται ο ιππόκαμπος και ο αμυγδαλοειδής πυρήνας του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία οι καταστάσεις μοιάζουν γνωστές επειδή οι πληροφορίες εισέρχονται στον εγκέφαλο ακόμη και όταν η προσοχή του ατόμου είναι προσηλωμένη σε κάτι άλλο. Η θεωρία του ολογράμματος υποστηρίζει ότι το deja-vu συμβαίνει όταν ένα στοιχείο του περιβάλλοντος μοιάζει με μέρος μιας ανάμνησης, με αποτέλεσμα να αναπαραχθούν οι αναμνήσεις στην τρισδιάστατη μορφή τους. Η θεωρία της καθυστερημένης όρασης αποδίδει την εμφάνισή του στην καθυστέρηση έλευσης του ερεθίσματος στον εγκέφαλο από τον έναν οφθαλμό στον άλλο με αποτέλεσμα το δεύτερο ερέθισμα να θεωρείται ανάμνηση του πρώτου.

Τέλος σύμφωνα με νεότερες απόψεις το deja-vu οφείλεται σε μία καταστολή της εξελικτικά πρωιμότερης οδού μεταβίβασης των οπτικών ερεθισμάτων μέσω του στελέχους, η οποία καθυστερεί σε σχέση με τη βασική οδό που διέρχεται από το θάλαμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των επιστημόνων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη χρόνια μορφή του φαινομένου. Τα άτομα που το βιώνουν έχουν υπερδραστήριο ή συνεχώς διαγερμένο το κύκλωμα του μετωπιαίου λοβού, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των αναμνήσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αναμνήσεις εκεί που δεν υπάρχουν.


πηγή:otherside

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Perfect 3D animation Video:Μια μέρα στο Παρίσι

A day in PARIS from Benoit MILLOT on Vimeo.

Réalisation / Benoît MILLOT // Images / Sébastien Jousse //

3D / Microbe studio // Production Tulipes & Cie //
Musique /Electric President "I'm Not The Lonely Son"//
Client//VINCI
www.lepotagerdesign.com
www.tulipes-cie.com
www.microbestudio.com
Tournage / Canon 7D // 3D Maya + Maxwell



Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τα πιο ηλίθια groups στο Facebook

1. «Είμαι και γαμώ τα παιδιά, πολύ με γουστάρω!» Σχόλιο: Αν σε γουστάρεις να το προχωρήσεις!

2. «ΤΗΕ FΑCΕΒΟΟΚ ΒLΑCΚΟUΤ- ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!» Σχόλιο: Χεστήκαμε!

3. «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» Σχόλιο: Τι ακριβώς συζητάνε εκεί μέσα;

4. «Ανάμεσα στους φίλους μου στο facebook υπάρχει και κάποιος που θέλω να δείρω!»
Η ιστορία σου μας έχει συγκλονίσει!

5. «Αν μαζέψω 50.000 μέλη θα με αρραβωνιαστεί και με 100.000 μέλη θα με παντρευτεί»!
Γιατί παντρευτήκατε; Γιατί είχαμε μαζέψει 100.000 μέλη!

6. «Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα ανταλλακτικά της ξύστρας»! Ναι, ε; Τι μου λες!

7. «Δεν θα ξαναστείλω μήνυμα στις 6 η ώρα το πρωί!» Κάνε γκρουπ για οτιδήποτε ΔΕΝ θα ξανακάνεις- θέλουμε να το μάθουμε πολύ!

8. «Ναι, έχω γνωρίσει κι εγώ έστω έναν μαλάκα στη ζωή μου!». Και φταίει ο μαλάκας, όχι εσύ;

9. «Έχω πατήσει κι εγώ σκατά στον δρόμο!». Ααα, κι εσύ; Οτιδήποτε άλλο πατήσεις, περιμένουμε γκρουπ!

10. «Σιχτιριάζω τρελά όταν πατάω το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού μου!». Για το «τρελά» είμαστε σίγουροι!!!

11. «Δες ποιοι βλέπουν τις φωτό σου και για πόση ώρα!». Και μετά απορείς που μας κυβερνάνε μαλάκες!

12. «Μου αρέσει να σκίζω τα χάρτινα τραπεζομάντιλα στις ταβέρνες!»
Και τι συζητάτε μεταξύ σας στο γκρουπ;

13. «Μπορώ απόψε να βγω μ΄ όλες τις τσούλες της γης;». Κάποιος έχει μεγάλα όνειρα και μου είναι και βιαστικός!

14. «Πωρωμένοι με το διαφανές περιτύλιγμα με τις φουσκάλες που κάνουν τσούκου τσούκου!». Επιτείνεται η ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Απεξάρτησης!

15. «Το δεύτερο παιδί μιας οικογένειας είναι το καλύτερο!»
. Και μεγαλουργεί κιόλας κάνοντας τρομερά γκρουπ!!!

16. «Δεν είναι όλοι οι άντρες ηλίθιοι! Μερικοί είναι πανηλίθιοι!». Έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον πατέρα σου για ένα στιγμιαίο λάθος!

17. «Κωλοβάραγα κι εγώ στην τάξη στην Γ΄ Λυκείου». Ενώ έξω από την τάξη είμαστε σίγουροι ότι διέπρεπες!

18. «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα!» Σιγουρα θα έχει γκρουπ και η Αφρούλα πλέον.

19. «Θέλω να υπάρχει “ctrl+alt+del”, “delete” και στη ζωή μου!» Έχω άσχημα νέα: Δεν γίνεται! Ξέρω, δεν το περίμενες, κι εγώ ξαφνιάστηκα!

22. «Οι λάθος αποφάσεις είναι για τους τολμηρούς!». Τώρα οι ηλίθιοι έχουν επιτέλους δικό τους γκρουπ!

20. «Δεν είμαι ψώνιο, απλά αγγίζω την τελειότητα! Εγώ φταίω δηλαδή;»
. Όχι, δεν φταις εσύ. Ο πατέρας σου φταίει που δεν τραβήχτηκε!

21. «Είμαι μουρλοκομείο και γουστάρω, έχεις πρόβλημα;» Ναι, έχω! Κάνε ένα γκρουπ και πες μας πώς σκέφτεσαι να αντιδράσεις!

23. «Το επίθετό μου τελείως σε “ακης”!». Αν κάνω γκρουπ «το επίθετό μου τελείως σε “ς”, θα σε κατατροπώσω!

24. «Μάνα είναι μόνο μία, διαδώστε το!» Το διέδωσα! Ευχαριστιμένος;


πηγή:otherside