Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Mηχανή «ψηφιακής αυτοκτονίας» ;!


Πρόγραμμα επιτρέπει την οριστική αποχώρηση των χρηστών από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το μεγάλο μπουμ των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει. Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τις ψηφιακές τους κοινωνικές συναναστροφές. Οσο εύκολο όμως είναι να μπεις σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το Myspace ή το Linkedln, άλλο τόσο δύσκολο είναι να βγεις οριστικά από αυτές.

Πράγματι, για να σβήσει κάποιος με το χέρι όλα τα «ίχνη» της παρουσίας του -αρχεία, φωτογραφίες, το προφίλ του- στον αχανή κόσμο της μπλογκόσφαιρας, χρειάζεται σχεδόν μια ολόκληρη μέρα.

Πριν από μερικές εβδομάδες έκανε την εμφάνισή της μια διαδικτυακή πύλη η οποία πρόσφερε δωρεάν τη δυνατότητα σε όσους το ήθελαν να πάψουν να υπάρχουν για πάντα από το web, και μάλιστα με εύκολο και γρήγορα τρόπο. Με τη βοήθεια ενός script, ενός password και ενός username ο χρήστης μπορεί σε λιγότερο από μία ώρα να προβεί στο... απονενοημένο διάβημα: να «σκοτώσει» όλους τους ψηφιακούς του φίλους και να απαλλαγεί μια για πάντα από την ψηφιακή του ύπαρξη. Η «μηχανή της αυτοκτονίας» (Suicide Machine), όπως με αρκετή δόση χιούμορ έχει ονομαστεί η πύλη, έχει μάλιστα προβλέψει ακόμη και τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακής «διαθήκης», όπου ο χρήστης μπορεί να γράψει τα τελευταία του λόγια.

Από την πρώτη στιγμή η ιστοσελίδα των ψηφιακών «αυτοχείρων» δέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούσαν να «αναχωρήσουν» από τον μάταιο κόσμο των κοινωνικών δικτύων. Μπροστά σε αυτό το μαζικό κύμα «αυτοκτονιών», το Facebook αντέδρασε τάχιστα με μια σπασμωδική κίνηση: μπλόκαρε την πρόσβαση στην «πύλη της αυτοκτονίας» (http://suicidemachine.org), με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης του Facebook. Πάντως ο υπεύθυνος της moddr που τη δημιούργησε, δήλωσε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει.

link: http://suicidemachine.org/

πηγή:enet.gr

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Οριστικά το Μαϊο του 2011 η επιστροφή για τους Πειρατές της Καραϊβικής.


Εκμεταλλευόμενοι μια αλλαγή της τελευταίες στιγμής οι πολυαναμενόμενοι «Πειρατές Της Καραϊβικής 4» ανακοίνωσαν επίσημα την ημερομηνία που θα πιάσουν λιμάνι στις αίθουσες: 20 Μαϊου του 2011. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε την πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2011, όμως μια σειρά γεγονότων ελευθέρωσε τη «θέση» του Μαϊου που θεωρείται προνομιακή. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή παραγωγής της Disney, Oren Aviv. Ας δούμε όμως το παρασκήνιο για τη «μάχη της ημερομηνίας».

Αρχικά ο «Spider-Man 4» είχε «κλειδώσει» την 6η Μαΐου 2011. Όμως, η επιμονή του σκηνοθέτη Sam Raimi να ενσωματώσει στο σενάριο τον κακό ήρωα «Vulture» (για τον οποίο θέλει τον John Malkovich και μόνο) έφερε αναστάτωση. O Raimi έπεισε τα αφεντικά του studio, οι οποίοι αποφάσισαν την αναβολή της εξόδου της ταινίας ώστε να είναι εφικτή η συμμετοχή του Malkovich. (Σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των γεγονότων πρίν από λίγες ώρες ο Sam Raimi αποχώρησε από το project του Spiderman 4, μαζί με τον πρωταγωνιστή του Tobey Maguire).

Το κενό της 6ης Μαΐου 2011 έσπευσε να καλύψει ο «Thor», η μεταφορά του ομώνυμου κόμικ που ετοιμάζει ο Kenneth Branagh με τους Natalie Portman, Anthony Hopkins και Samuel L. Jackson. Η ταινία που είχε αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 20 του Μάη, βρήκε ευκαιρία και μετακινήθηκε στην πρώτη εβδομάδα του μήνα, που θεωρείται για τα blockbusters η αρχή της θερινής περιόδου. Οπότε κάπως έτσι ο Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) και οι Πειρατές του χάραξαν νέα επίσημη πορεία και θα αγκυροβολήσουν στα σινεμά στις 20 Μαΐου 2011.

Η τέταρτη ταινία της σειράς έχει τον επίσημο τίτλο «Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides» και στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρίσκεται ο Rob Marshall. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή παραγωγής της Disney, Oren Aviv, οι συγκεκριμένοι «Πειρατές» θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια νέα τριλογία, δίνοντας και πάλι βάρος στο ρόλο του Sparrow, κάτι που είχε σταδιακά μειωθεί στη δεύτερη και τρίτη ταινία. Επιπλέον, οι νέοι «Πειρατές» θα είναι πιο μετρημένοι τόσο στο σενάριο όσο και στον προϋπολογισμό, γεγονός που σημαίνει ότι οι ακριβοθώρητοι Keira Knightley και Orlando Bloom δε θα εμφανιστούν στη νέα ταινία.

Το σενάριο θα βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Tim Powers από το 1988, με τις απαραίτητες προσαρμογές φυσικά για να αντικατασταθεί ο ήρωάς του βιβλίου από τον Jack Sparrow. Ακόμα δεν είναι γνωστό πόσα και ποια μέρη του βιβλίου θα μεταφερθούν, αλλά η ιστορία πιθανόν να περιλαμβάνει την αναζήτηση της Πηγής της Νεότητας (εκεί, δηλαδή, που αφήσαμε τον Jack Sparrow στο τέλος της τρίτης ταινίας), βουντού, ζόμπι, αλλά και διάφορα ιστορικά πρόσωπα όπως ο ισπανός εξερυνητής Juan Ponce de Leon και ο διαβόητος πειρατής Edward Thatch, γνωστός καλύτερα ως «Μαυρογένης».

16 λόγοι που πρέπει να πάει το Gummy Bear στη Eurovision

1. Αποφυγή μαλλιοτραβήγματος ελλήνων σχεδιαστών για το ποιος θα το ντύσει.

2. Το χρώμα του γράφει τέλεια στο γυαλί και έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχούμε για τα λάθος πλάνα του ξένου σκηνοθέτη που μας αδικούν (σ. σ «Εάν την έπαιρνε από κάτω την ώρα που δάγκωνε το μήλο πάνω στο τραπέζι καθώς άνοιγε την βεντάλια θα παίρναμε δωδεκάρι»)

3. Δεν θα δυσκολευτεί ο Ευαγγελινός να του βρει χορογραφία .Κουνιέται σε ότι του βαρέσεις.

4. Που την έχει και έτοιμη την χορογραφία μια ιδέα συρτάκι να βάλεις και τσουπ το ελληνικό στοιχείο στο πιάτο.

5. Φιλοκυβερνητικό χρώμα και οικολογική συνείδηση στο πνεύμα της νέας εποχής που χαράζει στην ΕΡΤ.

6. Η Μπόκοτα (σ. σ επιστρέφει το λένε όλοι οι αστρολόγοι. Που ζείτε εσείς ;) θα το αγκαλιάσει αμέσως γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό άτομο .Δυο σταρ στο ίδιο κανάλι χωράνε και με το παραπάνω.

7. Τα δάχτυλα των πιτσιρικάδων θα πάθουν αγκύλωση από τα sms που θα στείλουν.

8. Επιτέλους δεν θα μας αναγκάσουν να ψηφίσουμε για την εκπροσώπηση στον διαγωνισμό ανάμεσα σε «άγνωστους που πρέπει να τους δοθεί μια ευκαιρία» και σε «γνωστούς που κοντεύουν να γίνουν άγνωστοι γι αυτό λυπηθείτε τους».

9. Θα γίνει το αγαπημένο της gay κοινότητας γιατί δεν θα κουραστεί να χορεύει στα πάρτι που θα προηγηθούν του διαγωνισμού.

10. Και πώς να κουραστεί αφού μέσα θα κρύβεται κάθε φορά και διαφορετικός εργαζόμενος του κρατικού καναλιού σε μια προσπάθεια «να αξιοποιηθεί το δυναμικό του κρατικού καναλιού για το καλό της Ελλάδας».

11. Άσε που θα κάνουμε και περικοπές στα ταξίδια της κάθε αποστολής .Που να πάει αυτό για να το μάθουν ; Όλος ο κόσμος το ξέρει.

12. Θα σταματήσουν και ο πόλεμοι εμπορικού και ποιοτικού τραγουδιού , ελληνικού και ξενόφερτου , εσώρουχο να φαίνεται ή χωρίς , ακριβό κουστούμι ή μοδίστρα από Μπουρνάζι .Τέλος .Αυτό είναι και όποιος γουστάρει.

13. Δεν θα εκφέρει γνώμη για τους στίχους. Ότι του δώσεις θα το πει. Μας τρέλαναν τα τελευταία χρόνια οι τραγουδιστές που έχουν άποψη για το τι θα πουν με αποτέλεσμα το ελληνικό ευαίσθητο κοινό να μπερδεύεται και να στέλνει άλλα αντί άλλων στο διαγωνισμό.

14. Τα σκανδιναβικά τέρατα θα το υποστηρίξουν , βρίσκοντας στο πρόσωπο του τον «έλληνα χοντρό αδερφό που δεν είχαν ποτέ». Και τα δωδεκάρια από το σκανδιναβικό μπλοκ θα πέσουν βροχή για πρώτη φορά κάνοντας την Δάφνη να μιλά ξανά για την «απίστευτη δύναμη του ανατολικού μπλοκ που μας έχει εξοντώσει κυρίες και κύριοι».

15. Και να χάσει από πού θα ζητήσεις ευθύνες; Από τους «εργαζόμενους που κρύβονται μέσα για την αξιοποίηση του δυναμικού του κρατικού καναλιού για το καλό της χώρας»;

16. Ανησυχία δεν θέλω για το που θα βρεθούν τα λεφτά για την αγορά των δικαιωμάτων. Ας αυξήσουν το πάγιο στους λογαριασμούς μας , για το καλό της Ελλάδας θα δυσκολευτούμε αλλά θα τα καταφέρουμε!

πηγή:lifo.gr


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

You_Twoface



When I say you
I do mean you
Let's run away
I know this island
Where everybody sings for you
Let's join the party
Keep it going
If you get my point of view..

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

69+1 λόγοι που αξίζει να είσαι γυναίκα


1. Οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από ότι οι άνδρες…
2. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πάνω από 1 δραστηριότητα ταυτόχρονα (πληκτρολόγηση με τυφλό σύστημα και παράλληλα τηλεφώνημα με την κολλητή για να αναλύσουν το πάρτι του Σαββάτου).
3. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, (π.χ. σε κάποιο ναυάγιο), πρώτα βγαίνουν οι γυναίκες (και τα παιδιά).
4. Οι γυναίκες μπορούν να κρύψουν τις ατέλειές τους με κονσίλερ.
5. Οι γυναίκες ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άντρες (μερικοί άντρες δεν ωριμάζουν ποτέ…μα ποτεεεε!)
6. Μερικές φορές η λύση στα προβλήματά μας είναι τόσο εύκολη και οικονομική: ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
7. Οι γυναίκες, με τη γοητεία τους, μπορούν να γλιτώσουν ακόμη και κλήσεις της Τροχαίας (εεεε??? Φανταστικέ Τροχονόμεεεεεε….!!!!!!)
8. Οι γυναίκες δεν έχουν να ανησυχούν μήπως… τραυματιστούν ανεβάζοντας το φερμουάρ του τζιν τους!
9. Η γυναίκα είναι πιο ανθεκτική στον πόνο (αχχχχχ από μικρά κοριτσάκια θα λέγαμε…..)
10. Όταν μία γυναίκα κλαίει, είναι ευαίσθητη. Όταν ένας άντρας κλαίει είναι αδύναμος.
11. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια.
12. Οι γυναίκες ξέρουν ποια είναι τα παιδιά τους. Δεν χρειάζονται τεστ DNA!.
13. Είναι cool να είσαι το κορίτσι του μπαμπά! Είναι ξενέρωτο να είσαι το αγόρι της μαμάς …
14. Οι γυναίκες δεν χρειάζεται να νιώθουν κοντές. Υπάρχουν πάντα τα πανύψηλα τακούνια και οι πλατφόρμες.
15. Οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο «μονόφρυδος», απλά χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι των φρυδιών. Αν ένας άντρας βγάλει το φρύδι του, θα του βγει και… το όνομα!
16. Οι γυναίκες μεθάνε πιο γρήγορα (και άρα πιο οικονομικά) από τους άντρες.
17. Οι γυναίκες φτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Οι άντρες ντρέπονται να ρωτήσουν.
18. Οι γυναίκες δεν πάνε στρατό.
19. Ladies nights. Έχετε ακούσει εσείς ποτέ για Mens nights;
20. Οι γυναίκες δεν θα αναρωτηθούν ποτέ αν ο σύντροφός τους προσποιήθηκε οργασμό!
21. Οι γυναίκες μπορούν να επικαλούνται τους εξής λόγους για να τρώνε ότι θέλουν: προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, περίοδος, ωορρηξία. Για τις υπόλοιπες μέρες μπορούν να ισχυρίζονται ότι τρώνε σαν σπουργίτια!
22. Οι γυναίκες δεν έχουν τρίχες στην πλάτη.
23. Οι γυναίκες δεν ενοχλούνται όταν ο σύντροφός τους βγάζει παραπάνω λεφτά (το αντίθετο θα έλεγααααααα!)
24. Όταν ανατινάζεται το κομπιούτερ ή η μηχανή του αυτοκινήτου , κανείς τεχνικός δεν κοιτάει υποτιμητικά κι όλοι θέλουν να βοηθήσουν.
25. Όσο πιο πολύ κουνιόμαστε όταν χορεύουμε, τόσο πιο πολύ ερεθίζεται κάποιος. Όσο πιο πολύ κουνιέται όταν χορεύει ένας άντρας, τόσο πιο πολύ γελάνε οι γύρω του.
26. Μπορούνε να ψωνίζουμε μόνες μας τα ρούχα μας.
27. Μπορούμε να αποκτήσουμε μέσα σε 2 λεπτά οτιδήποτε θέλουμε… απλά δακρύζοντας
28. Η τουαλέτα του σπιτιού μας δεν μοιάζει σαν δημόσια…
29. Είμαστε το ωραίο φύλο
30. Θεωρούμαστε το αδύναμο φύλο και όλοι μας προστατεύουν
31. Στατιστικά οι γυναίκες ζουν περισσότερο
32. Πλειοψηφούμε των αντρών…
33. Έχουμε το κατάλληλο ρούχο για κάθε περίσταση και όχι 1 για όλα
34. Ακόμα και οι μέτριες μπορούνε να γίνουν κούκλες μέσα σε λίγα λεπτά, με το κατάλληλο μακιγιάζ
35. Μας ανοίγουν τις πόρτες, προηγούμαστε πάντα…
36. Ξέρουμε από καλούς τρόπους
37. Είμαστε υπεύθυνες
38. Μπορούμε να προσποιηθούμε και να προκαλέσουμε οργασμό
39. Ποιανού του σηκώνεται????
40. Οι τεχνικές μας για καμάκι είναι φινετσάτες
41. Αν αγκαλιάσουμε τις φίλες μας κανείς δεν το παρεξηγεί
42. Δεν κουβαλάμε τις βαλίτσες μας
43. Ποτέ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ δεν μετράμε με μέτρο σημείο του σώματός μας
44. Δεν χρειάζεται να είναι π….ό μια ταινία για να μας αρέσει
45. Τα ψώνια είναι απόλαυση όχι κουραστική διαδικασία
46. Σιδερώνουμε, απλώνουμε ρούχα, πλένουμε πιάτα σε χρόνο ρεκορ!
47. Τα λουλούδια μας τα προσφέρουν – δεν τα προσφέρουμε… (άλλωστε τα λουλούδια στα λουλούδια…)
48. Δεν περνάμε ώρες κοιτάζοντας κάποιους να κλωτσάνε μία μπάλα και να τρέχουν πέρα δώθε
49. Το σώμα μας δεν έχει παντού τρίχες
50. Το δέρμα μας είναι απαλό και ευαίσθητο
51. Μυρίζουμε πάντα όμορφα
52. Κι όμως υπάρχει γυναικεία αλληλεγγύη
53. Κι όμως οι άντρες κλαίνε!! (με τη βοήθεια μας)
54. Μπορούμε άνετα να αργήσουμε σε κάποιο ραντεβού….
55. Δεν το παίζουμε συνέχεια έξυπνες γιατί πολύ απλά είμαστε έξυπνες
56. Οι παντρεμένες κάνουν εξωσυζυγική σχέση χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα..
57. Δεν χρειάζεται να κάνουμε άβολες και ανούσιες συστάσεις του τύπου: “γνωριζόμαστε από κάπου;;;”
58. Έχουμε μυαλό στο κανονικό μας κεφάλι
59. Εμείς ξοδεύουμε τον μισθό μας και τον δικό τους… και δεν λένε και κουβέντα….
60. Μια γυναικοπαρέα ποτέ δεν τρώει πόρτα σε ένα club!
61. Το σπίτι μας δεν είναι μονίμως άνω κάτω
62. Καταλαβαίνουμε πάντα το αληθινό χιούμορ….
63. Όταν βγαίνουμε ραντεβού πάντα πληρώνει ο συνοδός μας
64. Μία γυναίκα με αντρικά ρούχα είναι sexy..
65. Θυμόμαστε πάντα τα γενέθλια των δικών μας
66. Μπορούμε να κάνουμε sex χωρίς να κάνουμε τίποτα εμείς
67. Η κινηματογραφική μας εκπαίδευση δεν περιορίζεται σε schwarzie & pamela
68. Αν τυχόν είμαστε ηλίθιες, υπάρχουν κάποιοι που θα το βρουν χαριτωμένο.
69. Μπορούμε να διασκεδάσουμε τον εαυτό μας χωρίς να αεριζόμαστε. (ουπς!)
70. Δεν χρειάζεται να βολεύουμε μέσα στο παντελόνι τα γεννητικά μας όργανα δημοσίως.


πηγή:otherside.gr

H ΧΑΡΑ ΤΟΥ METAΛΛΑ:Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax μαζί!


Αν είσαι οπαδός της Metal σκηνής, ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα από τώρα, μια και στις 24 Ιουνίου ενδέχεται να γίνει ο πανικός, μιας και το Sonisphere festival φημολογείται ότι θα περάσει από την Ελλάδα!


Στις 16 και 19 Ιουνίου, στα πλαίσια του ίδιου festival στην Πολωνία και την Τσεχία, όπως ανακοίνωσαν οι Metallica μέσω του επίσημου site τους metallica.com, τη σκηνή θα μοιραστούν μαζί τους τα μεγαθήρια που ακούνε στο όνομα Slayer, Megadeth και Anthrax!

Συγκεκριμένα ο Lars Ulrich: "Μετά από 25 χρόνια από τη σύλληψη του thrash metal, τέσσερα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του ιδιώματος θα παίξουν μαζί για πρώτη φορά! Απίστευτο!".


πηγή:mad.tv

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Google Zeitgeist 2009 (οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις)


Και φέτος η Google έδωσε στη δημοσιότητα το ετήσιο «Zeitgeist», το οποίο αποτελεί μία ματιά στο 2009 μέσα από τις αναζητήσεις στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης. Το Google Zeitgeist δίνει τη δυνατότητα να δούμε ποια θέματα τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού σε όλο τον πλανήτη. Οι πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης, σε πάνω από πενήντα χώρες, εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της Google (google.com/zeitgeist2009) και εμείς σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης παγκοσμίως αλλά και ειδικά για την Ελλάδα…

Οι δέκα πιο δημοφιλείς όροι αναζήτησης παγκοσμίως για το έτος 2009 είναι:
1. Michael Jackson
2. facebook
3. tuenti (ισπανόφωνο social network)
4. twitter
5. sanalika (εικονικός κόσμος με βάση την Τουρκία)
6. new moon
7. gaga lady
8. Windows 7
9. dantri.com.vn (ειδησεογραφική υπηρεσία στο Βιετνάμ)
10. torpedo gratis (πορτογαλόφωνο social network)

Ειδικότερα σε ότι αφορά την Ελλάδα οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης δεν κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις και έχουν ως εξής:
1. facebook
2. youtube
3. in
4. games
5. lyrics
6. google
7. yahoo
8. video
9. tube
10. msn

Παράλληλα τα στοιχεία για τις αναζητήσεις που σημειώνουν υψηλό ρυθμό ανόδου στην Ελλάδα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον καθώς δείχνουν τις υψηλές προτιμήσεις για ιστοσελίδες και blog με παραπολιτικές ειδήσείς και gossip.
1. Facebook login
2. Troktiko
3. Zougla
4. Paixnidia
5. Facebook
6. Gamato
7. Greek movies
8. Meteo
9. YouTube
10. Παιχνίδια

πηγή:e-radio.gr

Τέρμα η ιστορία_Αντώνης Ρέμος





Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

MS Office 2010 Beta Download


Στη διάθεση του κοινού θα είναι μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 η δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, η νέας σουίτας εφαρμογών γραφείου της Microsoft που ξεκίνησε να προσφέρεται online. Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις καινοτομίες του νέου προϊόντος, το οποίο θα διατεθεί στη διεθνή αγορά εντός του έτους, μπορούν ήδη να την κατεβάσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www.microsoft.com/office/2010/en/default.aspx. Με τη λήξη της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης δοκιμαστικής έκδοσης τον προσεχή Οκτώβριο, οι χρήστες, εφόσον επιθυμούν να παρατείνουν τη χρήση του προϊόντος, θα μπορούν να προχωρήσουν σε αγορά της τελικής έκδοσης.

Το Office 2010 ενσωματώνει σημαντικές νέες λειτουργίες που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες στο χρήστη των εφαρμογών γραφείου, επιτρέποντας τη δημιουργία ακόμα πιο ζωντανών και δυναμικών εγγράφων, παρουσιάσεων και φύλλων εργασίας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα κάθε εργασίας και διασφαλίζοντας την καλύτερη συνεργασία μεταξύ υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου. Διαθέσιμα προς δοκιμή είναι και τα προϊόντα SharePoint Server 2010, Project 2010, Visio 2010, Office Web Apps για επιχειρήσεις και Office Mobile 2010.

Οι δοκιμαστικές εκδόσεις των προαναφερθέντων προϊόντων διατίθενται σε επτά συνολικά γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, ιαπωνικά, κινέζικα, ρώσικα, γαλλικά και γερμανικά), το μεγαλύτερο αριθμό γλωσσών μέχρι σήμερα σε πρόγραμμα δοκιμαστικών εκδόσεων του Office, κίνηση που στοχεύει στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κόσμου στη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης των νέων προϊόντων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση αυτή διατίθεται στο κοινό μόνο για δοκιμαστική χρήση.

Πηγή: Nooz.gr

Μύθος η αντιμετώπιση μεθυσιού με καφέ!

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα, η φήμη που ίσχυε μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση του μεθυσιού με ένα καφέ, καταρρίπτεται. Όπως δείχνει η συγκεκριμένη μελέτη το να πιείτε καφέ μετά από μεθύσι, είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να μπερδέψει τον οργανισμό σας.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες δηλώνουν πως η παράλληλη λήψη αλκοόλ και καφεΐνης οδηγεί το άτομο σε λήψη όχι και τόσο “καθαρών” αποφάσεων με πιθανές καταστροφικές για τον εαυτό του συνέπειες. Ουσιαστικά δίνει στο άτομο την ψευδαίσθηση ότι έχει ξεμεθύσει και ότι είναι ξεκούραστο, ενώ στην ουσία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

πηγή:otherside.gr

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Empire State of Mind_ Jay Z Feat Alicia Keys

9 ανακαλύψεις για το ανθρώπινο είδος έφερε το 2009


Οι επιστήμονες μελετούν το ανθρώπινο είδος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε χρόνο όμως, οι μελετητές ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα για τους εαυτούς μας – πέρα από αυτά που μαθαίνουμε μόνοι μας χωρίς τη βοήθεια της επιστημονικής έρευνας.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος με εννέα χαρακτηριστικές νέες ανακαλύψεις που έγιναν για το σώμα, το νου και τη συμπεριφορά των ανθρώπων στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, σύμφωνα με το Live Science.

1. Οι άνθρωποι κρατάνε ακόμα το μωρουδιακό λίπος τους: Οι επιστήμονες πίστευαν εδώ και πολλές δεκαετίες ότι το καφέ λίπος με το οποίο γεννιούνται τα μωρά, εξαφανίζεται καθώς μεγαλώνουν. Όμως μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, έδειξε ότι ορισμένοι ενήλικες διατηρούν ακόμα αποθέματα αυτού του πρωταρχικού λίπους, πράγμα πολύ καλό γι’ αυτούς επειδή αυτό το λεγόμενο “καλό λίπος” καίει θερμίδες, άρα εμποδίζει τη συσσώρευση πάχους. Οι πιο λεπτοί άνθρωποι, όπως διαπιστώθηκε, είναι πιθανότερο να έχουν διατηρήσει μεγαλύτερες ποσότητες “καφέ λίπους” που βοηθά στη ρύθμιση του βάρους του σώματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν βρεθεί τρόπος να αυξηθεί αυτό το λίπος, τότε πιθανώς θα βρεθεί ένας νέος τρόπος καταπολέμησης της παχυσαρκίας.

2. Το ανθρώπινο δέρμα είναι…πήχτρα στα βακτήρια: Όπως έδειξαν νέες έρευνες στο μικροβίωμα (δηλαδή στον πολυπληθή και πολύμορφο πληθυσμό των πάσης φύσεων μικροοργανισμών που ζουν μέσα και πάνω στο σώμα μας), διαφορετικά βακτήρια έχουν προτιμήσεις να φτιάξουν το…σπίτι τους σε διαφορετικά μέρη του ανθρώπινου σώματος. Μερικά σημεία (με πρώτο και καλύτερο το αντιβράχιο-πήχη) έχουν όχι μόνο την μεγαλύτερη ποσότητα αλλά και την μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων – όχι κατ’ ανάγκην βλαβερών.

3. Όσοι ξυπνούν πιο αργά, βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση σε σχέση με όσους ξυπνούν νωρίτερα: Οι “πρωινοί” τύποι μπορεί να έχουν περισσότερο χρόνο για τις δουλειές τους, όμως μάλλον πληρώνουν ένα τίμημα, καθώς δεν μπορούν να παραμείνουν εξίσου συγκεντρωμένοι σε μια δραστηριότητα όσο αυτοί που μένουν μέχρι αργά στο κρεβάτι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που βασίστηκε στις παρατηρήσεις πουλιών που ξυπνάνε σε διαφορετικές ώρες μέσα στη μέρα.

4. Οι άνθρωποι ακούνε καλύτερα από το δεξί αυτί τους από ό,τι με το αριστερό: Έτσι αν θέλετε κάποιος να σας προσέξει καλύτερα, φροντίστε να του μιλήσετε από τη σωστή πλευρά. Η έρευνα έδειξε ότι αν ζητήσετε κάποια χάρη από κάποιον ή, τέλος πάντων, αν υποβάλλετε κάποιο αίτημα (π.χ. ζητάτε αύξηση από το διευθυντή σας!), είναι πιθανότερο να τη δεχτεί και να σας ικανοποιήσει, αν του έχετε μιλήσει από το δεξί του αυτί. Αυτό ίσως συμβαίνει, επειδή ο λόγος που έρχεται στον εγκέφαλο από το δεξί αυτί, γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας κυρίως στο αριστερό ημισφαίριο, όπου γίνεται η επεξεργασία των λεκτικών πληροφοριών.

5. Η εξειδίκευση φέρνει καλύτερα αποτελέσματα: Όταν κάνετε πολλά πράγματα μαζί ή αναλαμβάνετε πολλά καθήκοντα ταυτόχρονα, έχετε χειρότερες επιδόσεις από όσους, με το πέρασμα του χρόνου, εξειδικεύονται και γίνονται καλοί σε ένα μόνο πράγμα. Η έρευνα έδειξε ότι οι “πολυτεχνίτες” χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν κάποια δουλειά και, όταν χρειάζεται να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό στη συνέχεια, είναι πιο αργοί μέχρι να προσαρμοστούν στη νέα δραστηριότητα, σε σχέση με τους “εξειδικευμένους”. Μεταξύ άλλων, η έρευνα ενισχύει την αντίληψη ότι το να κανείς ταυτόχρονα περισσότερα πράγματα (π.χ. να οδηγεί και να γράφει μηνύματα στο κινητό του) μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.

6. Τα μωρά κλαίνε στη γλώσσα της…πατρίδας τους: Ακόμα κι όταν είναι μόλις λίγων ημερών, το κλάμα τους μοιάζει με τους ήχους της μητρικής γλώσσας τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Έτσι το κλάμα των μωρών με γάλλους γονείς έχει διαφορετική μελωδικότητα σε σχέση με το κλάμα των μωρών από γερμανούς γονείς.

7. Τα περισσότερα παιδιά έχουν ελλιπή βιταμίνη D: Περίπου το 70% των παιδιών (σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ που χαρακτηρίστηκε “σοκαριστική”) έχουν ανεπαρκή επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης, πράγμα που αποδίδεται κυρίως στην κακή διατροφή και στην ανεπαρκή ηλιοφάνεια (προφανώς σε ηλιόλουστες χώρες, όπως η Ελλάδα, το πρόβλημα θα είναι μικρότερο). Η έρευνα συστήνει τα παιδιά να βγαίνουν περισσότερη ώρα σε ανοικτούς χώρους για να “ρουφάνε” περισσότερο ήλιο.

8. Η συμβίωση του ζευγαριού πριν το γάμο μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο: Το να συζήσουν δύο ερωτευμένοι πριν παντρευτούν, ίσως δεν αποτελεί την καλύτερη ιδέα, σύμφωνα με νέα έρευνα που διαπίστωσε ότι όσοι συζούν προηγουμένως, έχουν στη συνέχεια ως παντρεμένοι αυξημένες πιθανότητες για χειρότερο γάμο και τελικά για διαζύγιο, σε σχέση με όσους παντρεύονται, χωρίς να έχουν δοκιμάσει πριν με τι μπορεί να μοιάζει ο γάμος.

9. Γιατί οι άνθρωποι δεν περπατάνε μόλις γεννιούνται: Μερικά ζώα (π.χ. άλογα και καμηλοπαρδάλεις) μπορούν να σηκωθούν και να περπατήσουν λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννησή τους – αλλά όχι οι άνθρωποι, που χρειάζονται περίπου ένα χρόνο για να σταθούν στα δύο τους πόδια. Μια νέα έρευνα έδειξε ότι αν και τα θηλαστικά (μεταξύ αυτών και ο άνθρωπος) αρχίζουν να περπατάνε σε διαφορετικά χρονικά σημεία της παιδικής τους ηλικίας, στην πραγματικότητα όλα αποκτούν την ικανότητα του βαδίσματος στο ίδιο σημείο ανάπτυξης του εγκεφάλου τους.

Πηγή: enet.gr