Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Παράξενα ταρτάκια (Φωτογραφικό Αφιέρωμα)


Όλοι μας γνωρίζουμε τα γνωστά ταρτάκια με την σαντιγί ή την κρέμα και τα φρούτα! Αυτά τα ταρτάκια όμως στις παρακάτω φωτογραφίες δεν θυμίζουν με τίποτα τα όσα ξέραμε μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο γλυκό. Πρόκειται για καλλιτεχνικά ταρτάκια με σχήματα από κόμικ, φαγητά και γενικότερα από πολλά περίεργα σχήματα. Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε τι εννοώ..





















Ελπίζω να σας άρεσαν :)


MSN.gr: Ξεκίνησε η λειτουργία του!


Η ελληνική έκδοση της δημοφιλούς διαδικτυακής πύλης της Microsoft είχε εγκαίνια χθες, φιλοδοξώντας να βοηθήσει σημαντικά στην εξάπλωση των υπηρεσιών Windows Live στην Ελλάδα. Σήμερα οι Έλληνες χρήστες του Hotmail είναι περίπου 1.500.000 ενώ η ανάπτυξη του Windows Live Messenger στην Ελλάδα έχει σημειώσει 100% αύξηση τον τελευταίο χρόνο, φτάνοντας τους 1.6 εκατ. χρήστες.

Η διαδικτυακή πύλη msn.gr έχει στη διάθεση της σημαντικές συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως τις εκδόσεις Λυμπέρη, το Sport24.gr, το e-go.gr του ομίλου Πήγασος, τον Antenna Internet του Ομίλου Αntenna, το Zoo.gr, καθώς και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι με την ελληνική έκδοση της διαδικτυακής πύλης MSN, η Microsoft έφτασε τις 45 παγκοσμίως.

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Summer Wine - Ville Valo feat. Natalia Avelon


Strawberries cherries and an angel's kiss in spring
My summer wine is really made from all these things

I walked in town on silver spurs that jingled too
A song that I had only sang to just a few
She saw my silver spurs and said let pass some time
And I will give to you summer wine

Oohh-oh summer wine

Strawberries cherries and an angel's kiss in spring
My summer wine is really made from all these things
Take off your silver spurs and help me pass the time
And I will give to you summer wine

Oohh-oh summer wine

My eyes grew heavy and my lips they could not speak
I tried to get up but I couldn't find my feet
She reassured me with an unfamilliar line
And then she gave to me more summer wine

Oohh-oh summer wine

Strawberries cherries and an angel's kiss in spring
My summer wine is really made from all these things
Take off your silver spurs and help me pass the time
And I will give to you summer wine

Oohh-oh summer wine

When I woke up the sun was shining in my eyes
My silver spurs were gone my head felt twice its size
She took my silver spurs a dollar and a dime
And left me cravin' for more summer wine

Oohh-oh summer wine


Strawberries cherries and an angel's kiss in spring
My summer wine is really made from all these things
Take off those silver spurs and help me pass the time
And I will give to you my summer wine...

Θυμίζει καλοκαίρι..

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ξύλο γιαγιάδων για έναν παππού -(xaxaxaxaxaxa)


Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η παρακάτω ιστορία στην οποία 2 μεγάλες κυρίες από την Βόρεια Κροατία τσακώνονται για τον έρωτα ενός παππού. Κυριολεκτικά πλακώθηκαν στο ξύλο και πιάστηκαν μαλλί με μαλλί, όταν η 81χρονη Στεφανίγια Αντόλιτς έπιασε τον 83χρονο εραστή της να ερωτοτροπεί με την 67χρονη αντίζηλο της, Γιοτζίτσα Πρεγκλέτζ.

Η 81χρονη δήλωσε πως: “Το έκανα και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Θα έπρεπε να βρει έναν δικό της άντρα και όχι να πάρει το σύζυγο άλλης. Απλά επειδή είναι νεότερη νομίζει ότι είναι ακαταμάχητη. Αλλά αν τολμήσει και τον ξανακοιτάξει θα πάθει τα ίδια. Δε φοβάμαι ούτε εκείνη, ούτε την αστυνομία.” Βέβαια σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, η αστυνομία της περιοχής Ιβάνιτς Ντεσινίκι έχει μάλλον άλλη γνώμη, αφού συνέστησε προσοχή στην Στεφανίγια που αρνείται κάθε κατηγορία, για τον ξυλοδαρμό της άτυχης 67χρονης,  η οποία χαρακτηρίζει την 81χρονη “τρελή”.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Μάρκες αυτοκινήτων και η ερμηνεία τους

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί από που βγήκε το όνομα κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτου και τι σημαίνει; Ήρθε η ώρα να απαντηθεί κάθε απορία σας… Περίπου δηλαδή! Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες αυτοκινήτων και η ερμηνεία τους με χιουμοριστική διάθεση.

BMW - Big Money Waste

BUICK - Big Ugly Indestructible Compact Killer

CHEVROLET - Can Hear Every Valve Rattle On Long Extended Trips

CHEVY - Cheapest Heap Ever Visioned Yet

DODGE - Drips Oil Drops Grease Everywhere

FIAT - Fix It Again Tomorrow

FORD - Found On Road Dead

GM - Grinding Metal

GMC - Gotta Mechanic Coming

HONDA - Hold On, Not Done Accelerating

JEEP - Just Enough Engine Power

KIA - Killed In Action

MAZDA - Made At Zoo by Demented Apes

MG - Mostly Garaged

OLDSMOBILE - Old Ladies Driving Slowly Making Others Behind Increasingly Late Everyday

PINTO - Powerful Incendiary, Neatly Toasts Occupants

PLYMOUTH - Please Let Your Mother Out from Under The Hood

PONTIAC - Poor Old Nebraskan, Thinks It’s A Cadillac

PORSCHE - Piece Of Rusty Scrap, Cost Highly Expensive

SUBARU - Still Usable But All Rusty Underneath

TOYOTA - The One You Ought To Avoid

VW - Virtually Worthless

P!nk - Sober



Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Φτιάξτε το πορτραίτο σας σε μορφή Manga


Manga (μάνγκα) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται στα Ιαπωνικά για την λέξη κόμικς, ενώ σε κατά λέξη μετάφραση σημαίνει “τυχαίες (ή παράξενες) εικόνες”. Εκτός Ιαπωνίας, ο όρος συνήθως αναφέρεται συγκεκριμένα στα ιαπωνικά κόμικς. Τα Manga έχουν εκατομμύρια λάτρεις σε όλο τον κόσμο και κάπου εκεί στηρίχτηκε η ιδέα για το FaceYourManga.com το οποίο όπως δείχνει και ο τίτλος σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε τον εαυτό σας σε μορφή Manga μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά σας μέσα από τις κατηγορίες που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα και μόλις τελειώσετε μπορείτε να λάβετε e-mail με την “φωτογραφία” σας σε μορφή Manga. Πολύ ενδιαφέρον για χρήση στο MSN ή στο Facebook!

The Boy Does Nothing - Alesha Dixon

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Γράμμα Χωρισμού


Στην εποχή που ζούμε οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες με αποτέλεσμα καθημερινά να ακούμε για χωρισμούς. Μερικοί από αυτούς είναι ιδιαίτερα στενάχωροι, όμως υπάρχουν και ιστορίες χωρισμών που συμβαίνουν με τραγελαφικό τρόπο. Παρακάτω ακολουθεί το ξεκαρδιστικό γράμμα με το οποίο μια γυναίκα αποφάσισε να χωρίσει τον σύντροφό της.

Αγαπημένε μου,

Αν δε το κατάλαβες, έφυγα. Τα πράγματά μου τα πήρα. Τα πράγματά σου τα έκαψα. Ελπίζω η φωτιά να μην εξαπλώθηκε στο διαμέρισμα της μάνας σου, αν και δεν κατάφερα να βρω έναν ικανοποιητικό λόγο γιατί να μην το κάνει. Ακόμα, λυπάμαι -ειλικρινά- που πασάλειψα τον Ρόμπιν με κόπρανα και φελιζόλ. Είχα πιεί. Σου άφησα πάντως μερικά ρούχα να φορέσεις, αν και καταλαβαίνω ότι θα δυσκολευτείς να τα βγάλεις από την λεκάνη. Συγνώμη. Τα βιβλία σου τα έδωσα για ανακύκλωση. Τα CD ήταν τόσο άθλια που αποφάσισα να τα αφήσω. Τα βινύλια τα χαράκωσα, αλλά, έτσι κι αλλιώς δεν έχεις πλέον πικάπ. Μετά τον τελευταίο μας τσακωμό σκέφτηκα σοβαρά την σχέση μας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είσαι μεγάλος μ@λ@κας. Έχεις την ευγένεια, την λεπτότητα, την εξυπνάδα και την ευαισθησία ενός πλάσματος που η μοίρα αποφάσισε ότι μπορεί να επιζήσει και χωρίς αυτά. Φυσικά αυτά λένε κάτι και για μένα που έμεινα μαζί σου τους τελευταίους 2 μήνες: Ότι έμενα με ένα μ@λ@κα. Τουλάχιστον το ... τους τελευταίους μήνες ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Σε αυτό βoήθησαν οι φίλοι σου. Μην στεναχωριέσαι, θέλω να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από ηλίθιες τσούλες, ικανές να αντέξουν έναν μ@λ@κα σαν κι εσένα. Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου. Σαφέστατα αντίο..

PS 1. Ελπίζω να τρως ακόμα τα νύχια σου. Πότισα το γράμμα με ούρα που πήρα απ’το νοσοκομείο. Μην ανησυχείς, η σύφιλη θεραπεύεται. Το ίδιο και οι μύκητες.

PS 2. Όχι όμως και η ηπατίτιδα C.

PS 3. Σε περίπτωση που θα θελήσεις να κάνεις κάτι το ρομαντικό, κουτό και ανώφελο, όπως το να ψάξεις να με βρεις, πρέπει να σου πω ότι τα λεφτά που μου άφησες για να πληρώσω το ενοίκιο τα έδωσα σε δύο Γεωργιανούς (πολύ καλά παιδιά)για να σου σπάσουν τα πόδια. Λυπάμαι αλλά είχα μείνει άφραγκη.

PS 4. Η κυρία Τούλα απ'το 3ο με ρώτησε τι συμβαίνει και της είπα ότι σε συνέλαβε η αστυνομία για παιδεραστία. Καλύτερα να σταματήσεις τα ιδιαίτερα στις κόρες της.

Takin' Back My Love - Enrique Iglesias feat. Ciara




Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!

Εύχομαι σε όλους σας να περάσετε υπέροχα.... :)

*Δείτε το παρακάτω video :)

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

I'd Come For You - Nickelback (LOST edition _ Kate & Sawyer)




I can't believe I said I'd lay our love on the ground,
But it doesnt matter 'cause I made it up forgive me now
Everyday I spent away my souls inside out
Gotta be some way that I can make it up to you now, somehow


By now you know that,
I'd come for you,
No one but you,
Yes I'd come for you,
But only if you told me too,
And I'd fight for you,
I'd lie its true,
Give my life for you,
You know I'd always come for you...

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Decode - Paramore (twilight edition)


Απλά μαγικό...

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ζώδια και επαγγέλματα


Κριός

Οι αρχηγικές τάσεις αυτού του ζωδίου δεν θα άφηναν απ’ έξω και την μαθητική ζωή του. Δύσκολα θα ασχοληθεί με μαθήματα που δεν του αρέσουν εξ’ αρχής ενώ σε αυτά που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον, θα διαπρέψει. Τα επαγγέλματα που συνήθως επιλέγει έχουν να κάνουν είτε με αρχηγικές θέσεις (π.χ. στρατιωτικοί) είτε με εξερεύνηση και ταξίδια (ναυτικοί, αεροπόροι, ερευνητές). Δύσκολα αντιστέκεται σε επαγγέλματα που αφορούν νέες τεχνολογίες.



Ταύρος

Η σταθερότητα, η συνέπεια και το πείσμα που διακρίνουν έναν Ταύρο από τα παιδικά του χρόνια, θα τον ακολουθήσουν και στην μετέπειτα ζωή του. Η πρόοδος του σαν μαθητής θα είναι αργή και σταθερή και η έμφυτη αγάπη του για την φύση τον οδηγεί συχνά να ασχοληθεί με σχετικά επαγγέλματα (κτηματίας, γεωπόνος ). Επίσης τομείς που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση (εκπαιδευτικοί) ή την τέχνη (ηθοποιοί, μουσικοί) τους αντιπροσωπεύουν απόλυτα.



Δίδυμοι

Άτομα με οξυμένη την περιέργεια και την τάση για ανακαλύψεις, από πολύ μικρή ηλικία εκδηλώνουν την ανυπομονησία τους να γνωρίσουν τα πάντα. Σαν μαθητές αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα που τα θεωρούν βαρετά. Στον επαγγελματικό τομέα γίνονται άριστοι διπλωμάτες ή δικηγόροι ενώ η έμφυτη τάση τους προς τις ξένες γλώσσες μπορεί να τους οδηγήσει να σταδιοδρομήσουν σαν μεταφραστές ή καθηγητές.



Καρκίνος

Άτομα ήσυχα και πάντα προσαρμοσμένα σε όλες τις καταστάσεις, είναι οι αγαπημένοι μαθητές όλων των καθηγητών, αφού ποτέ δεν πρόκειται να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς. Στον επαγγελματικό τομέα, λόγω της εσωστρέφειάς τους, αποφεύγουν διευθυντικές θέσεις και προτιμούν επαγγέλματα που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο (γιατροί, καθηγητές) ή μετατρέπουν τα χόμπι τους σε επάγγελμα (αντικέρ, διακοσμητής)



Λέων

Αρχηγικό ζώδιο, οι εκπρόσωποι του οποίου έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ότι και αν έχουν ασχοληθεί. Οι πολύ καλές οργανωτικές τους ικανότητες τους κάνουν να ξεχωρίζουν στα μαθητικά τους χρόνια και μετέπειτα τους εξασφαλίζουν τα κύρια εφόδια για μια λαμπρή καριέρα. Δύσκολα συμβιβάζονται σε μη αρχηγικές θέσεις (διευθυντές τμημάτων) και ίσως γι’ αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες.



Παρθένος

Μεθοδικοί, τελειομανείς και πάντα συνεπείς οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού. Αγαπητοί σαν μαθητές, αρχικά, και σαν υπάλληλοι αργότερα για την τάξη και την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες αποστολές. Μια δουλειά γραφείου (γραμματέας, λογιστής) θα ήταν ιδανική γι’ αυτούς εκτός αν αποφασίσουν να ικανοποιήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες ακολουθώντας επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον χώρο των θεαμάτων.



Ζυγός

Φύση καλλιτεχνική και ευαίσθητη, αποτελούν τους καλομαθημένους του ζωδιακού κύκλου. Από την μαθητική τους ηλικία αποφεύγουν κάθε τι που δεν ταιριάζει στην αισθητική τους και αυτό τους διακρίνει και αργότερα. Δεν πρόκειται να επιλέξουν επάγγελμα στο οποίο δεν θα μπορούν να είναι πάντα καλοντυμένοι. Έτσι πρώτα στις προτιμήσεις τους είναι τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα (μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδιστές) ενώ πολύ πιθανό είναι να ασχοληθούν με την δικαιοσύνη.



Σκορπιός


Άτομα με ισχυρό χαρακτήρα και ιδιαίτερη θέληση με ότι και να ασχολούνται, διαπρέπουν στα μαθητικά τους χρόνια χάρη στην καλή μνήμη τους. Η ψυχραιμία και η σταθερότητά τους τους βοηθούν να διακριθούν σε τομείς του ιατρικού κλάδου (γιατροί, νοσοκόμοι) ενώ δεν τους αφήνουν αδιάφορους επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με εξερευνήσεις (αστυνομικοί, ντετέκτιβ) ή ταξίδια (ναυτικοί, αεροπόροι)



Τοξότης

Ένας πολυπράγμων μαθητής Τοξότης δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξελιχθεί σε έναν πολυπράγμων επαγγελματία, με όποια σταδιοδρομία και αν αποφασίσει να ασχοληθεί. Η φυσική τους ροπή προς την αναζήτηση, την περιπέτεια αλλά και την συναναστροφή τους με τον κόσμο, τους βοηθάει να ασχοληθούν με επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με δημόσιες σχέσεις (διαφήμιση, τύπος), ενώ δεν αποκλείεται η ενασχόληση τους με τομείς του αθλητισμού (προπονητής, γυμναστής)



Αιγόκερως

Από τους πιο σταθερούς εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου, οι Αιγόκεροι ωριμάζουν γρήγορα και παραμένουν ώριμοι και πειθαρχημένοι και στην υπόλοιπη ζωή τους. Σαν μαθητές αποτελούν πρότυπο υπεύθυνης συμπεριφοράς. Λόγω χαρακτήρα είναι ιδανικοί στο να ασχοληθούν με οικονομικές επιστήμες (οικονομολόγοι, λογιστές, τραπεζικοί) αλλά και με επαγγέλματα που αφορούν διαμόρφωση χώρων (αρχιτέκτονες, διακοσμητές)



Υδροχόος

Έντονες προσωπικότητες από νεαρή ηλικία, δύσκολα ανέχονται καταπίεση και εξαναγκασμό. Θα ακολουθήσουν πάντα τον δρόμο που θέλουν αυτοί και αυτή η νοοτροπία τους ακολουθεί και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί διάσημοι πολιτικοί ήταν Υδροχόοι. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η πολιτική και η διπλωματία τους ταιριάζουν, καθώς επίσης και επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με επιστήμη και ανακαλύψεις.



Ιχθείς

Ευαίσθητοι και ονειροπόλοι από την παιδική τους ηλικία οι Ιχθείς, αφήνουν αυτά τα χαρακτηριστικά να επηρεάζουν και την μαθητική αλλά και την επαγγελματική τους ζωή. Θα μπορούσαν να κάνουν ακραίες επαγγελματικές επιλογές. Από την μια τα φιλάνθρωπα και φιλόζωα αισθήματα μπορεί να τους οδηγήσουν στην ιεροσύνη ή σε φιλανθρωπικούς και φιλοζωικούς οργανισμούς. Επίσης πρώτα στις προτιμήσεις τους είναι και τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. 

Every You Every Me - Placebo

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

FAST AND FURIOUS (Οι Μαχητές των Δρόμων 4)

Είδος : Περιπέτεια
Παραγωγή : 2008 (ΗΠΑ)
Γλώσσα : Αγγλικά
Διάρκεια : 99 λεπτά
Σκηνοθέσια : Justin Lin
Σενάριο : Gary Scott Thompson
Ηθοποιοί : Vin Diesel, Paul Walker
Πρεμιέρα - DVD : Από 2 Απριλίου στους κινηματογράφους

Ο πρώην κατάδικος Dom Toretto ενώνει τις δυνάμεις του με τον Brian O`Conner για να αντιμετωπίσουν μαζί έναν κοινό εχθρό. Οι δυσκολίες που θα βρεθούν μπροστά τους φαντάζουν κάποιες στιγμές αξεπέραστες. Η συνέχεια επί της οθόνης.




Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Οδηγία της ΕΕ για καταγραφή διαδικτυακών δεδομένων


Λίστες με τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτονται οι χρήστες, τα e-mail που ανταλλάσσουν, καθώς και για τις τυχόν τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούν μέσω του Διαδικτύου (π.χ. μέσω Skype) αποθηκεύονται υποχρεωτικά από τους παρόχους πρόσβασης (ISP) σύμφωνα με Οδηγία της ΕΕ που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Το σχέδιο παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ είχε αποφασιστεί με βρετανική πρόταση έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005.

Έγινε δεκτό παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων και ορισμένων κυβερνήσεων, οι οποίες έκαναν λόγο για επέλαση του Μεγάλου Αδελφού: στη Γερμανία, προσφυγή κατά της Οδηγίας εξετάζεται στο δικαστήριο, ενώ η Σουηδία έχει αποφασίσει να μην εφαρμόσει το πανευρωπαϊκό μέτρο.

Σε ισχύ, πάντως, έχει ήδη τεθεί η αντίστοιχη οδηγία που υποχρεώνει τις εταιρείες τηλεφωνίας να διατηρούν για διάστημα 12 μηνών τα αρχεία με τις κλήσεις των πελατών τους.

Τα δεδομένα που υποχρεούνται να αποθηκεύουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου δεν περιλαμβάνουν το περιεχόμενο των e-mail, των ιστοσελίδων ή των τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά μόνο το πού και το πότε έγιναν προσπάθειες σύνδεσης από τον καθένα χρήστη.

Τα αρχεία καλύπτονται από το απόρρητο των επικοινωνιών και οι Αρχές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά μόνο με εισαγγελική εντολή.

Το μέτρο είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από τις ίδιες της εταιρείες με το επιχείρημα ότι η διατήρηση των δεδομένων έστω και για 12 μόνο μήνες κοστίζει ακριβά.

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία της ιδιωτικότητας, οι οποίες κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρησιμοποίησε ως αφορμή τις επιθέσεις στο Λονδίνο για να εφαρμόσει απαράδεκτα μέτρα παρακολούθησης των πολιτών.

Ο Τζιμ Κίλοκ, εκτελεστικός διευθυντής της Open Rights Group (Ομάδας Ανοικτών Δεδομένων) υποστήριξε ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε «τεντώνοντας τη νομοθεσία».

Όπως εξήγησε, το αμφιλεγόμενο τέθηκε σε ψηφοφορία στην ΕΕ ως «εμπορικό» και όχι ως ως αστυνομικό ζήτημα, οπότε δεν απαιτήθηκε ομοφωνία των χωρών-μελών.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ο Κύκλος της Ζωής... Ενός Εισιτηρίου metro


 






*Αυτό το υπέροχο postάκι το ανακάλυψα σε αυτο το blog και αποφάσισα να το διαδώσω κι εγώ μέσα από το δικό μου blogaki :)

Σήμερα το βράδυ μπήκα στον ηλεκτρικό σταθμό Ταύρου και τη στιγμή που πάω να ακυρώσω το εισητήριό μου βλέπω πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα 3 μειωμένα εισητήρια ακυρωμένα μισή ώρα πριν. Δυστυχώς δεν έχω φοιτητική κάρτα (τα φοιτητικά είναι δυστυχώς χρόνια που αφήσαμε πλέον καιρώ πίσω μας) οπότε τα άφησα. Η σκέψη μου καρφώθηκε όμως...

Βγαίνοντας περίπου μισή ώρα μετά, μπορεί και να'ταν παραπάνω με τα έργα στον ηλεκτρικό, στην Εθνική Άμυνα έχω το εισητήριο στο χέρι και με τρώει να με αποχωρηστεί και να συνεχίσει να ζει. Πετυχαίνω ένα ζευγάρι λίγο πριν να ακυρώσουν.

"Το θέλετε?"
"Ω! Ευχαριστώ πολύ φίλε!"
"Να'σαι καλά" :)

Σύντομα, ευχάριστα και με ένα χαμόγελο νιώσαμε καλά για τον συνάνθρωπό μας, ο ένας εξοικονόμησε 1 euro και ο άλλος έμεινε/έμεινα με μια παράξενα ευχάριστη ικανοποίηση.

Είτε αφήνοντας το εισητήριό σας πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα είτε παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του δίνοντάς το χέρι με χέρι κάποιος θα χαμογελάσει. Γιατί στην πίεση της εποχής μας είναι που η ανθρωπιά και η συνεργασία αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Για όσους είναι facebook-friendly ξετρύπωσα και αυτά τα groups:
Μην πετάτε τα εισιτήρια του Μετρό , Ηλεκτρικού.. (απ'όπου πήρα και τη φωτογραφία του άρθρου) & Ανακύκλωση Εισιτηρίων ΟΑΣΑ - Recycling Tickets of OASA.

Καλές διαδρομές σε όλους!

Ρομπότ ελέγχεται με την σκέψη


Στο κοντινό μέλλον ίσως θα αρκεί να φανταζόμαστε ότι πλένουμε τα πιάτα και τα ρομπότ θα εκτελούν την αγγαρεία για λογαριασμό μας: Η τελευταία έκδοση του Asimo, του ρομπότ-σελέμπριτι της Honda, μπορεί ήδη να υπακούει σε νοητικές εντολές.

Προκειμένου να κατευθύνει το ρομπότ, ο χρήστης φορά μια συσκευή σαν καπέλο, η οποία καταγράφει την εγκεφαλική του δραστηριότητα, και απλά συγκεντρώνει τη σκέψη του στην κίνηση που θέλει να κάνει. Το λογισμικό του συστήματος στέλνει στη συνέχεια τις εντολές στο ανθρωποειδές μηχάνημα.

«Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να κινήσει το δεξί χέρι του Asimo με το να φανταστεί ότι κινεί το δικό του δεξί χέρι» εξήγησε ο ερευνητής Τατσούγια Οκάμπε της Honda, παρουσιάζοντας το ρομπότ στο Τόκιο. «Η ακρίβεια της κίνησης εξαρτάται από το χρήστη και το πόσο καλά μπορεί να συγκεντρωθεί» για να δώσει τις νοητικές εντολές, πρόσθεσε.

Το σύστημα επιτρέπει προς το παρόν μόνο τέσσερις απλές κινήσεις των χεριών, των ποδιών και της γλώσσας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Asimo (o οποίος μπορούσε ήδη να τρέχει, να χορεύει και να δίνει ξεναγήσεις) αναπαράγει σωστά τις κινήσεις στο 90,6% των περιπτώσεων, ποσοστό ρεκόρ για σύστημα νοητικού ελέγχου.

«Αυτό που κάνουμε είναι ακόμα βασική έρευνα, προσπαθούμε όμως να πραγματοποιήσουμε το όνειρο της εμπορικής αξιοποίησης» δήλωσε ο Αγιασουχίσα Αράι, πρόεδρος της Honda Research.

H εταιρεία συνεργάστηκε για την ανάπτυξη του συστήματος με το ιαπωνικό Ινστιτούτο Προηγμένης Έρευνας και την εταιρεία μηχανισμών ακριβείας Shimadzu.