Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ζώδια και Διακοπές


Κριός ή «Θα πάω στη ζούγκλα με τον ταρζάν»

Εκεί που όλοι, περιμένουν πως και πώς να πάρουν την άδεια και το κορίτσι και να πάνε ν΄αράξουν ολημερίς σε μια παραλία, ο κριός παίρνει αεροπλάνο (το μόνο μέσο το οποίο μπορεί ν΄ανεχτεί, καθαρά για λόγους ταχύτητας) και ψάχνει πιο μέρος του κόσμου θα είναι ιδανικό για να εκτονώσει έστω και λίγο την απύθμενη ενέργεια του. Βουνά θέλει να ανέβει, θάλασσες να διασχίσει και εν ολίγοις, δύο λεπτάκια αν κάτσει, θα πέσει σε κατάθλιψη. Μαζί του ξεχάστε τα «χαλαράαααα»και τα «όχι τώρα…ύστερα» και ετοιμαστείτε να εντάξετε στο καθημερινό καλοκαιρινό σας λεξιλόγιο λέξεις όπως: scuba diving, bungee jumbing, πτώση με αλεξίπτωτο, πτώση χωρίς αλεξίπτωτο κλπ. Τον ξέρετε εκείνον τον τύπο, που με 40ο βαθμούς κελσίου και ενώ όλοι στην παραλία έχουν πέσει νεκροί, συνεχίζει να βαράει το μπαλάκι μέχρι το βράδυ και τσαταλιάζει τα νεύρα όλων; Ε…Κριός είναι.
Tip: Μπορεί να σας τρέχει όλη μέρα, αλλά θα σας αποζημιώσει με το καλύτερο κρεβάτι της ζωής σας, οπότε θα το αντέξετε.

Ταύρος ή «Θα φας καλάαααα»

Θέλετε πολυτέλειες; Θέλετε 5άστερα ξενοδοχεία; Θέλετε τη φιλιππινέζα μασέρ να σας τρίβει ολημέρα καθώς θα απολαμβάνετε ένα ποτήρι λευκό (ακριβότατο) κρασί; Βρήκατε τον κατάλληλο σύμμαχο στις πιο luxury φαντασιώσεις σας! Δεν ξέρουμε, αν θα τα πραγματοποιήσει βέβαια ποτέ όλα αυτά, αλλά πάντως τη διάθεση την έχει και άφθονη…Όταν ένας ταύρος αποφασίσει να πάει διακοπές, βάζει απαραίτητη προϋπόθεση την άνεση του και αν θέλετε να ζήσετε την περιπέτεια και το απροσδόκητο, άντε μέχρι το καζίνο να σας πάει και αυτό για να ολοκληρώσει τη χλιδή.
Συνήθως δεν τον ελκύει το άγνωστο του προορισμού και προτιμά να περνά τις διακοπές του, σε μέρη στα οποία είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένος.
Tip: Συγνώμη, μου θέλετε και tip; Εδώ βρε, μιλάμε για 5άστερα!
Extra tip: Ταύρος είναι ο κύριος Μπαρνιάς, ο οποίος με πληρώνει για να γράφω παραπάνω καλά λόγια.

Δίδυμοι ή «Πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα;»

Αν ονειρεύεστε διακοπούλες για δυό και σιωπηλά αγκαλιάσματα κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα στην Οία της Σαντορίνης με έναν δίδυμο, πολύ καλό, αυτό με τον Τοτό το ξέρετε;-->(Ψ Ε Μ Α) Οι Δίδυμοι αναζητούν τη συνεχή κίνηση και επικοινωνία, καθώς και το περιβάλλον που θα τους παρέχει συνεχώς πνευματικά ερεθίσματα (τέλοσπάντων και πνευματικά να μην είναι, συμπαθούν τα «ερεθίσματα» γενικώς). Επειδή τους είναι αρκετά εύκολο να…σκυλοβαρεθούν μέχρι θανάτου, συνήθως επιλέγουν οργανωμένα πακέτα διακοπών που θα τους εγγυώνται τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα πάρουν μαζί τους τα δύο laptop τους, τα τρία κινητά τους, τα άπαντα του Ντοστογιέφσκι και όλα τα τεύχη του 18-Τριάντα για να έχουν βρε παιδί μου, με κάτι ν΄ασχοληθούν στην παραλία. Tip: Πήγατε διακοπές με δίδυμο στη Γαύδο και έτυχε να βρέθηκε εκεί ινκόγκνιτο η Madonna; Έχετε δίπλα σας τον απόλυτο μετρ της κοινωνικότητας. Θα γνωρίσετε και τη Madonna.

Καρκίνος ή «Τα σιγανά ποτάμια»

Μην περιμένετε από έναν καρκίνο να πάρει την πρωτοβουλία για το που, πως και γιατί θα πάτε φέτος διακοπές, γιατί σας βλέπω να καταλήγετε στην Αιδηψό για ιαματικά λουτρά για τα αρθριτικά σας(δηλαδή μετά από πολλάαααα χρόνια). Ένας καρκίνος συνήθως επισκέπτεται κάθε χρόνο το ίδιο μέρος (νησί, ξενοδοχείο, εστιατόριο), χωρίς ποτέ να το βαρεθεί. Του δημιουργεί, βρε παιδί μου, ασφάλεια του ανθρώπου! Αποφεύγει τα θορυβώδη μέρη και είναι ευτυχής ν΄άσχολείται με ιστιοπλοΐα, ψάρεμα αλλά και απλό κολύμπι. Γενικώς το νερό, του ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη (είναι και ζωδιάκι του νερού, μην το ξεχνάμε), σε σημείο που στο μόνο θέμα που θα επιμείνει, θα είναι το ταξίδι να γίνει με πλοίο. Αν τον θέλετε ικανοποιημένο και χαμογελαστό, θυμηθείτε τις τελευταίες διακοπές που περάσατε όμορφα και πάμε για μια επανάληψη των ήδη γνωστών και εγγυημένων.
Tip: Μην ακούω γκρίνιες, ο άνθρωπος είναι σταθερός. Και αυτό ως προς το θέμα των διακοπών, μπορεί να τον καθιστά λίγο προβλέψιμο, αλλά ως προς τη σχέση αυτήν καθαυτή, τον καθιστά κελεπούρι.

Λέων ή «Το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία»

…αν δεν πας με τα νερά του.
Ο ηγέτης λέοντας, θα διαλέξει προορισμό της αρεσκείας του, θα επιλέξει το ξενοδοχείο και το δωμάτιο που του αρέσει, την παρέα που θα σας συντροφέψει, το μέσο που θα ταξιδέψετε, τις ημερομηνίες που τον βολεύουν και κάπου εκεί προς το τέλος, δύο μέρες πριν την αναχώρηση, θα σας το ανακοινώσει και εσάς (βρε, παραλίγο να το ξεχάσει!). Και χαιλίκια θα σας κάνει, και το αστακουδίνι στο στόμα θα σας ταΐσει και ως ζώδιο της φωτιάς και της πυρκαγιάς, θα σας βοηθήσει να «κάψετε» και την τελευταία θερμίδα (ζωή να έχει το παιδί). Όλα λοιπόν φαντασμαγορικά, με μια πολύ όμως βασική λεπτομέρεια. Μην διανοηθείτε να: - γκρινιάξετε, - μουρμουρίσετε, -παραπονεθείτε, - προτείνετε άλλο πρόγραμμα από αυτό που έχει ήδη φτιάξει. Και κυρίως, σε καμία μα καμία μα καμία περίπτωση, μην τον: - αγχώνετε, - πιέζετε, - πρήζετε, την ώρα που είναι αραχτός και χαλαρώνει.
Tip: Αν κάνετε κάτι από τα παραπάνω (πόσο μάλλον, όλα μαζί) το μόνο αστακουδίνι που θα συναντήσετε θα είναι αυτό στον πάτο της θαλάσσης.

Παρθένος ή «Μου τη δίνουν οι διακοπές»

Τι είναι αυτό το πράγμα με αυτούς τους ανθρώπους… Βρε να κάνεις αμάν, για να τους ξεκολλήσεις; Συνήθως, ο Παρθένος θεωρεί τις διακοπές χάσιμο χρόνου και ασυνείδητα νιώθει ενοχές. Είναι ικανός να κουβαλήσει δουλειά μαζί του, αλλά και λίστες με τα μέρη που θέλει να επισκεφτεί, τα μουσεία και τα μνημεία που θέλει να δει και τις ταβέρνες που έχουν κ-α-ρ-ατσεκαρισμένα φρέσκο ψάρι. Η δουλειά όμως δουλειά. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, φανταστείτε μια πρασινογάλαζη παραλία, όπου όλα είναι τόσο ονειρεμένα και χαλαρά και μονάχα ένα πράγμα χαλάει τη σιγαλιά.Η φωνή ενός παρθένου που φορώντας ακόμα τα βατραχοπέδιλα, μιλάει στο κινητό και φωνάζει: «Πούλα! Πούλα!». Μην τον αφήσετε να κάνει τα δικά του, τραβήξτε του λιγάκι το αυτάκι, θα συμμορφωθεί.
Tip: Όταν τελικά ο παρθένος συμμορφωθεί, είναι καλά, πολύ καλά, αχ ναι αχ έτσι ναι, πολύ καλά αχ ναιαιαιαι αχ αχ (εργατικά παιδιά)

Ζυγός ή « Εμφάνιση και άνεση»

Εδώ τα πράγματα, είναι εναλλακτικά. Και όταν λέω εναλλακτικά μην πάει ο νου σας (εκτός από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις) σε κάμπινγκ. Γιατί και ο νους σας να πάει, ένας τυπικός ζυγός, σε κάμπινγκ δεν πάει με τίποτα. Για τους ζυγούς που είναι κομψά και προσεγμένα παιδιά, το στυλ (από τον καλοκαιρινό προορισμό μέχρι και τις χειραποσκευές) παίζει ρόλο πρωταρχικό. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε λιγουλάκι, είναι αυτό το κομμάτι της «εναλλαγής», το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να είστε λιιιίγο παραπάνω ανεκτικοί με τις κατά καιρούς παρανοϊκές εκλάμψεις που τρώει ένας ζυγός, ως άλλα φλασάκια. Του τύπου, έχετε αποφασίσει να πάτε ήσυχες και ήρεμες διακοπές στους Παξούς, εδώ και ένα μήνα και τελικά ο ζυγός σας παίρνει τηλέφωνο και σας λέει ότι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο και να πάτε να τον βρείτε
Tip: Γ***** τα νησιά, η Μύκονος.

Σκορπιός ή «Πάμε για άλλες πολιτείες»

Οι σκορπιοί είναι τύποι προσαρμοστικοί, όπου και να τους ρίξει από το super πολυτελές θέρετρο μέχρι την ταβέρνα της Μαρούλας στο μικρό ασπρονήσι, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν τους ρωτήσεις, τους ελκύουν περισσότερο τα ταξίδια σε μακρινούς και εξωτικούς τόπους, που ίσως τα υπόλοιπα ζώδια δεν θα επέλεγαν σε καμία περίπτωση. Είναι εκ φύσεως τυχοδιώκτες και λάτρεις του παράξενου και του περίεργου και δεν θα μπορούσαν να συμβιβαστούν και να πειθαρχήσουν σε κάποιο οργανωμένο πακέτο ταξιδιού ή ένα, κατευθυνόμενο από οδηγό, ταξιδιωτικό πρόγραμμα. Ανακαλύψτε τη Μάττα Χάρι που κρύβετε μέσα σας και ακολουθήστε τους. Δεν θα χάσετε.
Tip: Τώρα, αν βρεθείτε κλεισμένοι μέσα σε μια πυραμίδα χωρίς καμία ένδειξη για το που είναι η έξοδος, τι να σας πούμε… Σίγουρα με ένα σκορπιό, θα ζήσετε μέσα στην περιπέτεια (λίγο σαν απειλή ακούγεται).

Τοξότης ή «Ρίχνω ένα βέλος και όπου πέσει»

Ζωδιάκι της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της διασκέδασης, ένας τοξότης, προκειμένου να κάνει τις διακοπές των ονείρων του, αν δεν έχει βρει την κατάλληλη παρέα, είναι ικανός να πάει μόνος του να ξενιτευτεί (και τελικά να επιστρέψει με παρέα, δεν έχει τέτοια προβλήματα). Δεν θα επιλέξει σε καμία περίπτωση, τις κλασσικές ήσυχες διακοπές, μακριά από την πόλη. Επιθυμεί να διασκεδάσει, με την γνωστή παιχνιδιάρικη διάθεσή του, κι όχι να καθίσει σε μια γωνιά διαβάζοντας ένα βιβλίο. Θέλει να τα γυρίσει όλα, να δει όλες τις παραλίες, να δοκιμάσει όλες τις τοπικές σπεσιαλιτέ και αν εσείς που τον ακολουθείτε με τη γλώσσα κρεμασμένη από τον ποδαρόδρομο, τολμήσετε να διατυπώσετε παραπονάκι, κανένα πρόβλημα δεν θα έχει να σας αφήσει στο ξενοδοχείο, να σας δώσει φιλάκι για καληνύχτα και να συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ενθουσιασμό τον πήγαινε έλα του.
Tip: Μπράβο οι τοξότες και δεν τους φαινότανε.

Αιγόκερως ή «Stop στην εγκράτεια»

Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Οι αιγόκεροι αγαπούν την πολυτέλεια και την άνεση στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το ότι αγαπούν όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πληρώσουν και ένα κάρο λεφτά για να τα απολαύσουν, μια που η σχέση του συγκεκριμένου ζωδίου με το χρήμα είναι(πώς να το πω…) λιγουλάκι ιδιόμορφη. Άνθρωποι εγκρατείς και λάτρεις της φύσης, οι αιγόκεροι, δεν διαθέτουν σε καμία περίπτωση τη μέχρι τρέλας προσαρμοστικότητα των σκορπιών αλλά και την σπινταριστή ενέργεια των κριών, καλοκαίρι είναι θέλουν την ησυχία τους, προτιμούν πράγματα μαζεμένα και φυσικά θα οργανωθούν κατάλληλα (σιγά μην περιμένουν από εσάς…). Ένα ωραίο μέρος, με όμορφες παραλίες και ταβέρνες (που δεν μας πιάνουν τον κώλο) και ένα ασφαλές κατάλυμα για τη νύχτα, είναι γι΄αυτούς το τοπίο των ιδανικών διακοπών. Απλά, λιτά (ανέξοδα)και απέριττα.
Tip: Γιατί, συγνώμη, οι υπόλοιποι τελικά τι θέλουμε;

Υδροχόος ή « Απόψε αυτοσχεδιάζουμε…»

Καλοί, χρυσοί οι υδροχόοι και με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η πρωτοτυπία στη ζωή τους είναι μέγιστη επιδίωξη και δύσκολα κάτι τους κάνει εντύπωση, πόσο μάλλον να τους κινήσει την περιέργεια. Αν ένας υδροχόος αντιληφθεί ότι περνά τις διακοπές του, όπως πολλοί άλλοι, θα δυσανασχετήσει και θα ψάξει να βρει άλλο μέρος, για να μη σας πούμε άλλη παρέα. Κατά τα άλλα, όπου και να πάτε, μα όπου και να είναι αυτό το όπου, παρέα με έναν υδροχόο, μπορεί να πάθετε διάστρεμμα (από την ορειβασία), μπορεί να σας τσιμπήσει μύγα Τσε Τσε (στον αμαζόνιο), αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να βαρεθείτε. Ένας υδροχόος ξέρει πάντα να κρατάει το ενδιαφέρον σε μια παρέα (αρκεί φυσικά να τη βρίσκει και ο ίδιος)και αν καταφέρετε να επιστρέψετε σπίτι αρτιμελείς, θα έχετε πολλά να διηγηθείτε. Tip: Να έχετε στο νου σας την κόρη του αρχηγού των ιθαγενών. Είναι και λίγο γκομενιάρικα παιδιά οι υδροχόοι...

Ιχθύς ή «Don΄t call me baby»

Σε προηγούμενα τεύχη, δέχτηκα ιδιαίτερες κριτικές(/μούντζες) από φίλες και φίλους ιχθείς, οι οποίοι παραπονέθηκαν ότι μονίμως τους παρουσιάζω ως τους ρομαντικούς νιανιάδες του ζωδιακού κύκλου και νισάφι πια με τα βιολιά, τα ποιήματα και τα λουλούδια. Τι φταίω εγώ βρε, αν εσάς (τους συγκεκριμένους/ες) σας επηρεάζει ο ωροσκόπος σας; Οι ιχθείς (συμφωνούν 17 ηνωμένα εργοστάσια αστρολόγων) είναι -σε γενικές γραμμές- άνθρωποι ονειροπόλοι, συναισθηματικοί και ρομαντικοί εραστές. Όχι μόνο αυτά βέβαια, αλλά και αυτά. Για να το πω και διαφορετικά (μη βαράτε), ένα στρωμένο με ροδοπέταλα τραπέζι, που τα πόδια του χτυπάει το κύμα και η σαμπάνια στη σαμπανιέρα παγώνει, είναι ένα τοπίο που ξεπήδησε σαφώς μέσα από τις φαντασιώσεις ενός ιχθύ. Σαφώς τους αρέσει να διασκεδάζουν όπως όλοι και σαφώς μπορούν να οργιάσουν και να πέσουν σε «καταχρήσεις» όπως όλοι. Απλά οι ιχθείς το κάνουν λίγο πιο γλυκά, λίγο πιο αγαπησιάρικα.
Tip: Ή λίγο πιο στα μουλωχτά, αν προτιμάτε.

Και καλές διακοπές................


πηγή

8 σχόλια:

  1. πλακα πλακα εγω βαριεμαι να παω φετος διακοπες. Εχω πιο σημαντικα πραγματα να κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαι λεων στο ζωδιο και πανω κατω κανω αυτα ακριβως που αναφερονται για τα λιονταρια.....
    (νιωθω πολυ ασχημα τωρα για τον εαυτο μου......)
    αλλα φετος το μονο για το οποιο θελω να πεισω την παρεα μου ειναι το μερος(Ιω η Μυκονο).ολα τα αλλα δεν με νοιαζουν...ας αποφασισουν εκεινοι.....ειναι μια καλη αρχη νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hehehehe.. καλοοο! :)
    Αν και ως λιοντάρι και εγώ, δεν είμαι τόσο απαιτητική όσο λέει.., έως καθόλου.. Κατα τα άλλα όμως, ε.. κάποια πραγματάκια τα ψιλοβρήκε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρεεεε εγω αν και καρκίνος δεν ταιριάζω σε τουτο το προφιλ :(
    καμία σχέση αν και στο μόνο που έπεσε μέσα είναι που εμάς τα καρκινάκια μας αρέσει το νεροοο!
    ωωω ναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *ok παιδιά κι εγώ είμαι δίδυμοι και ειδικά η πρώτη πρόταση είναι εντελώς λά8ος...
    ειδικά η Σαντορίνη και ειδικά η Οία είναι το αγαπημένο μου μέρος για διακοπές!Τι γαύδο μου λεει,απλά το έβαλα γιατί πιστεύω οτι 8α έβρισκε τα υπόλοιπα ζώδια
    πάντως το λάπτοπ το παίρνω μαζί μου,χα!αυτό το βρήκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως ζυγος που ειμαι εχω να πω οτι ισχυει οσα λες... Οσο για τα φλασακια που τρωμε ειναι εν μερει σωστο..

    Φιλακια!

    Καληνυχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xaxa
    φιλάκια και Καληνύχτα μαρουλάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Gia Didimous leeu na parete ta 3 laptop sas.Piraze pou exo 5>?Ou mperdeutika posa na paro tora<>Petroulas voice<>

    ΑπάντησηΔιαγραφή